משהו שכתבתי בעבר

sarav55

New member
משהו שכתבתי בעבר

על אלה אני בוכיה במחנה הדתיים הכולל לציבאותיו שמגדירים את עצמם הולכים בדרך ה' ומקיימי המיצוות אשר מיום ליום מוקמת חומה אנוש מסביבם. כל אבן בחומת האנוש זוהי אבן שקשה להרים אותה והיא מתווספת לעוד נדבך לאבן מאבני הכתלים של הביצור האחורי. אוי וואי אם הכוחות של החומות הללו היו מושקעים על כל אבן ואבן של בנין בית המקדש באהבת חינם בדביקות חברים ולאהבת הבורא ישתבח שמו הלא בגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש אז למה לא נתאחד לגאולת עם ישראל ונתחיל לאהוב אחד השני בחינם אפילו שאתה לא מהסוג שלי מהמין שלי מהצבע שלי מהמגזר שלי אפילו שאתה במנהגים שונים ממני אפילו שאתה לא בדיוק מה שחשבתי שככה הדת אפילו שאני אשכנזי ולא ספרדי אפילו שאתה ליטאי ולא חסיד אפילו שאתה ברסלב ולא שסניק. עם ישראל מפוזר ומפורד מה קורה איך יבנה בית המקדש כל כך הרבה מחלוקת שינאה קינאה ותחרות עד מתי??? כן כל אבן שתרד מהביצורים ומחומות האנוש לכיוון בית המקדש זה אבן של מרגלית בתוך אבניו של בית המקדש ובתוך כותליו של מזבח ה' ה' אוהב את כל עם ישראל באשר הוא ספרדי אשכנזי דרומי צפוני ליטאי חסידי בלז נטורי קרטא את כולם כולם הם בניו של ה' ה' הוא לא עושה אפליות אין אצלו איפה ואיפה הוא רוצה את בניו מאוחדים ללא שנאת חינם כי הוא רוצה את משכנו בתוך ירושלים עיר הקודש בנין בית המקדש אז בוא אחי תעשה חשבון ותאהב את אבא שבשמים ואת אחיך היהודים למרות שנראה לך שאולי הדרך שלו לא כמו שלך אני התחלתי עם זה מה איתך????

sarav55

New member
חברים צריכים לקבל פני משיח צדקנו

ודחוף איך גורמים לאהבת חינם בצבאות ה' ומהי אהבת חינם ההגדרה שנראית לי היא כזו אני אוהבת את השני בחינם מחייך אוהב מכל הלב יש למשהו איזו הצעה לאהבת חינם בחיבור צבאות ה'

חי אדר

New member
אהבת חינם וטיבה

כדי לדעת מהי אהבת חינם ראשית יש לדעת מהי שנאת חינם. ומתוך שנזהר בשנאת חינם יש סיכוי שתצמח בצד זה אהבבת חינם. על דרך האמור: " סור מרע ועשה טוב" וחכמי המוסר פירשו כתוב זה: שראשית יש להימנע מן הרע ואח"כ לעשות הטוב. ובאופן זה נקט גם הרמח"ל שקודם הקדים את שער הזהירות ואח"כ את שער הזריזות. ובאופן זה הוא הטעים העדפה זו. ונראה לי כי שנאת חינם פירושה שינאה לא בשל דבר רע שעשה האדם כלפי השונא, אלא בעבור שהאדם מחזיק בדעה ובהשקפה שאינה תואמת את פלוני ובשל כך הוא שונא אותו.תימוכין לכך ניתן למצא בהסבר של הנצי"ב מוולוז'ין בפירושו לתורה העמק דבר. הנצי"ב מתיחס לכתוב בפרשת האזינו לפסוק: הלה' תגמלו זאת עם נבל ולא חכם, אל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא". הנצי"ב מעלה את השאלה מה בא משה רבנו להשמיענו כאן? והוא מסביר כי הכתוב בא להסביר להצדיק את פעולות ה' בשתי החובנות שהיו. חורבן בית ראשון וחורבן בית שני. כידוע בית ראשון חרב בשל עבודה זרה, ובית שני על שנאת חינם. והוא מסביר כי בבית שני כולם עבדו לשם שמים וקיימו מצוות. אלא שאם מישהו לא פעל כפי שהם חשבו לדעתם התורנית, מיד היו קוראים לו צדוקי, או כופר ומסתייגים ממנו. ועל זה כותב הנצי"ב " ובזה היתה הנהגתם מקולקלת מאוד והכל לשם שמים" ועל חורבן בית שני אמר דור עיקש ופתלתול שהוא הולך בעיקשות ותועה מדרך השכל ומפותל הרבה, מעורב ומסובך מעשים טובים עם מעשים רעים וקשה להפריד הטוב מן הרע באשר הרע נעשה לשם שמים". הנה כי כן, דווקא ההתכוונות לשם שמים ודבקות דתית ללא בסיס של הדדיות היא לב ליבה של הפילוג והשנאה המעכבים את הגאולה.

sarav55

New member
נראה לי שרק אחרי

שכל הפלגים ביהדות יתאחדו אז אולי אפשר לקבל גאולה שלמה התורה היא אותה תורה. ה' נתן את התורה על הר סיני כאיש אחד בלב אחד כאשר עם ישראל מתאחד בלב אחד רק אז יכול לקבל את המשיח והגאולה.

חי אדר

New member
קשה מאוד

שכל הפלגים יתאחדו זה דבר שאינו נראה מעשי כלל. שכן כל אחד משוכנע בצדקת דרכו, ולכל אחד חבל חכמים שעליהן הוא נוטה את יריעות אוהל השקפתו. ואם כן קשה להניח כי עשויה להיות התאחדות. ברם ייתכן כן, שאם כל הפלגים יקבלו על עצמם להכיר כי לא כל דעה שאינה עולה בקנה אחד עם גישתם היא פסולה וכפרנית, אזי אולי יגיה האור.

אני מניחה שזה יגיע ברגע שאנשים גם

יבינו, שיש עוד פוסקים מלבד הרמב"ם (לדוג') ושלא בכל דבר ההלכה היא כדעת הרמב"ם ולכן לא צריך כ"כ הרבה להתווכח על כל דבר קטן מכיוון שהרמב"ם אמר אחרת. אגב, חי אדר, זה לא משהו אישי חלילה, אני מנסה להראות לך נקודה מסוימת. בכולנו יש את הנקודה הזאת בדבר זה או אחר. לפני שאני אגיד לשני מה הוא צריך לעשות כדי לתקן את עצמו, אני צריכה קודם כל לנסות ולתקן את עצמי. למשל, לי אישית יש בעיה עם לימוד לכף זכות. לכן, אני מנסה לעבוד על הנקודה הזאת אצלי. אני מכניסה לפעמים לפורום חוזרים בתשובה תרגילים ללימוד כף זכות על אנשים. למה זה? בגלל שלי יש בעיה עם זה ואני מנסה לתקן את עצמי דרך התרגילים בפורום חוזרים בתשובה.

חי אדר

New member
אולי

אישית מקובל עלי מה שאת אומרת. אך פעם לא הנחתי שהרמב"ם הוא הפוסק היחיד ושאין פוסקים אחרים. זה לא נאמר על ידי לא במפורש ולא במשתמע. רק הבעיה היא שעל מנת להבין את עניין ימות המשיח ומה שכרוךבכך חייבים את הרמב"ם. שכן הוא היחד שעסק בנושא במישור ההילכתי וקבע גדרים וכללים, ואף קבע את כל ההלכות בעניין בית המקדש ומה שקשור לכך. בנקודה זו כך רצה הגורל או כך רצתה ההשגחה שהרמב"ם הינו היחיד בעניין. כך שבעניינים אלטוהלכה כמותו בכל מקום. ועל כך אין חולק. בעניינים אחרים ייתכן ויש פסיקות אחרות, אך הכלל המקובל על כל הפוסקים שתמיד יש להתחשב בדעת הרמב"ם ולחוש לדבריו יותר מאשר לכל פוסק אחר. לא בכדי הפוסקים מכנים אותו הנשר הגדול, או אביר התעודה, כינוי שיוחד למשה רבנו. או המאיר לארץ ולדרים עליה, ובעוד כינויים שנדיר למצא כמותם לגבי פוסקים אחרים. וכמובן שדברים הללו לא נאמרו מתוך הערמה עיוורת, אלא מתוך הכרה ברורה שהרמב"ם אינו עוד פוסק, אלא הוא בבחית קטוגריה בפני עצמה. או בלשון הישיבאים: הרמב"ם זה הרמב"ם.

לעניות דעתי,הפלגים ביהדות לא צריכים

להתאחד אלא רק להפסיק הפילוג. 70 פנים לתורה, ישנם 70 דרכים שונות לעבוד את ה' יתברך. זה לא צריך לסתור את הדרך האחרת, להיפך. זה משלים אותה. ה' יתברך רוצה ואוהב את כל מי שהולך בכל אחת מהדברים ובלבד שזה מוביל בדרך הישרה לה' יתברך.

חי אדר

New member
הלגיטימיות

איני חושב שכל דרך משלימה את הדרך האחרת. שכן אם כן לא היו מחלוקות בעניין. ואני מתכווין למחלוקות בין גדולים בתורה. אלא שלטעמי הבעיה היא: שכל פירוש שאינו מתאים לאסכולה מסוימת אזי מיד חורצים את הדין כי בעל הדעה הינו כופר או שאינו מן המחנה הרצוי. וזה ממש כפי שהבאתי בשמו של הנצי"ב מוולזין. לפיכך לטעמי הבעיה היא: בשלילת הלגיטימיות של מגוון הדעות הקיים ביהדות. כאשר המקור לכך הוא פשוט אי הידיעה. העדר בחית העניינים לעומקם ובמקורם גורם לא אחת שמתיחסים לטפל ונלחמים למענו כאילו הוא העיקר ובכך מאבדים את האחידות והכיבוד ההדדי.

הרב דיאמנט אמר פעם במדרשיה שלמדתי

למישהי ששמע אותה אומרת לחברתה שצריך להגביר את אהבת החינם, שאין כזה דבר אהבת חינם. אהבת יהודי זה לא "בחינם". כך צריך לנהוג. יש מצווה כזאת: ואהבת לרעך כמוך. לכן זה לא "בחינם".

למעלה