השמנת יתר אכן ניתנת לפתרון
יש הרבה דרכים להיפטר ממשקל עודף, טרם ניסו בבני אדם את כולן אבל הרעיון שאדם יכול להיות רזה מוסכם עליי לחלוטין - השאלה באיזה מחיר ומה בדיוק פתרנו. אם אנחנו מתייחסים לאדם כאל גוף אפילו בחזקת חפץ, הרי שכיום יש פתרונות נהדרים לאיבוד משקל עודף, כ"כ נהדרים כמו ניתוח ק"ק, במיוחד אצל מי שבוחרים לעשות כל פעם ניתוח חדש על מנת לשדרג את הקודם, כאשר מבטלים את רוח ונפש האדם אפשר גם לקצץ 75% מנפח קיבתו ולשכוח שהעסק אלסטי ובר התרחבות. אבל מה שמעניין לפחות אותי הרבה יותר מהנפח שאדם תופס פיזית, היא מה מתחולל בתוכו, מהם הפתרונות שאדם פרטי, א' למשל, זקוק לו בחייו, האם פתרון השמנת היתר שלו היא המהות של כל בעיותיו בחיים או שמא יש דברים הרבה יותר חשובים להתעסק בהם, כולל בריאותיים. לטענתך אנשי פורום זה בחרו בפתרון הקל ואני לא אטען מנגד שבחרנו דווקא בפתרון היותר מסובך ומורכב, מה שכן אטען הוא שבני ובנות הפורום, במיוחד אלה שכבר עשו איתו כברת דרך משמעותית, בחרו בפתרון הנכון ביותר עבורם. חלקנו הגענו למסקנה שניתוח קיתצור קיבה לא יפתור את הדברים שהיינו רוצים לחיינו, לא ק"ק ולא דיאטת אטקינס או אשכוליות ויטליה או תה טיבטי, חלקנו (כמוני) הגענו למסקנה הזו אחרי ניתוח כזה. זכור לי היטב בימי בפורום ק"ק שכאשר נכנס/ה אדם שעבר את הניתוח והתאכזב ממנו שפכנו עליו את זעמנו בטענה שבגלל שלו/ה אין כוח רצון וכו' והיא לא הצליחה אז .... ובקיצור העמסנו על אותו אדם את הרעיון שהוא כישלון ואנחנו גיבורים כובשים יצרנו, אני מתביישת עמוקות במילותיי שנכתבו בימים האלה, בושה גדולה עבורי היא לא לתפוס שגם השוטר שבבטן הוא לא תמיד הפתרון והדרך הנכונה עבור כל אדם. זכורים לי שמות האנשים שהספגנו במיליטנטיות הזו. ועדיין אני אומרת - הפתרון שנבחר בפורום הזה לא נשגב על הפתרון של המקוצרים, הוא פתרון אחר, וכמה טוב שיש פתרונות לדברים שונים עבור אנשים שונים. עקב כך, הודעות בדבר הרזיה פיזית היא כוח הרצון האמיתי ויותר מכך מחשבוני BMI ושאר נוסחאות להרזיה פיזית, נענות בשלילה, בעיקר על ידי האנשים שכבר תפסו שיש דברים עמוקים נפשיים-רגשיים להתפנות אליהם. ורק כדי לסגור את הפרופורציות - כיום, אחרי שהנחתי לחלוטין לתהליך הפיזי, עשיתי עבודה עצמית מעמיקה ולמדתי את עצמי שתי וערב, היום אני יורדת במשקל לבד, בלי גרם של כח רצון, סתם בשביל הכיף, לא מלחמה, לא מאבק, טבעת ריקה ופתוחה, והנה זה בא, בחיוך, בשאנטי-באבא.