משהו שחשבתי עליו

michalas

New member
משהו שחשבתי עליו

(וממש עיצבן אותי) למה רולינג לא מתייחסת לחיים האישיים של הדמויות
ז"א- זה לא שהיא לא מתייחסת בכלל, אבל כמעט ולא. אני אסביר למה הכוונה דמבלדור- מעולם לא היה נשוי? אין לו ילדים? אפילו בהלוויה שלו לא היה אף אחד שייחשב "המשפחה שלו". סנייפ- גם הוא בודד וערירי כל חייו? לפי הפרק הראשון בספר השישי אפשר לדעת בוודאות שהוא חי לבדו, בלי משפחה. ומה עם מקגונגל? בכלל, כל סגל המורים בהוגוורטס, נראה כאילו אין לאף אחד מהם משפחה. כל העסק הזה נראה לי לא הגיוני... למרות זאת יש לציין לטובה את העניין עם לופין וטונקס, והאגריד ו..שכחתי איך קוראים לה. ההיא מבובאטון. וזהו. מה דעתכם

מדאם מקסים.

א. או שהמשפחות שלהם חיות בהוגוורטס, אבל מעולם הארי לא נפגש בהם. ב. או שהמורים חוזרים בחופשות חג/קיץ לביתם. ג. יפית. ד. אם בכלל יש להם משפחה!

אהאהאהאהא

"גימל, איך את אוכלת גבינה צהובה ובכל זאת מצליחה לשמור על הגזרה?" "חמסה חמסה חמסה!!" XD

כנראה זה בא בעסקת חבילה... ../images/Emo6.gif

לימוד בהוגוורטס - בלי משפחה.

black robe

New member
זה לגמרי הגיוני.../images/Emo63.gif

למה לרולינג להזכיר את אחות/בת דוד/בת של מקגונגול, או אחיה או בעלה? אלו דברים שוליים ולא רלוונטים לסיפור. וד"א, לדמבלדור יש אח שמוזכר בספר, וזה רק בגלל שהוא המוזג של פונדק "ראש החזיר", והוא כן הגיע להלוויה שלה.

black robe

New member
להלוויה שלו*../images/Emo63.gif

ורציתי להוסיף שבטוח הם נפגשים בחופשות ובחגים.

yoelel

New member
היאלא ממש אמרה שהוא אחשלו..|ספוילר]

היא אמרה רק בריאיון שהם אחים.

היא כן אמרה במפורש...(?)

זה ידוע שאברפורת' הוא אח של דמבי. או שמא זכרוני מטעני והיא באמת אף פעם לא כתבה את זה? הייתכן? O.0

Dana Argamen

New member
לא לא לא היא כתבה את זה.

כיאלו בספר השלישי דמבלדור אמר שיש לו אח שקראו לא אברפורת', אבל אני לא בטוחה שאמרו שלמוזג בבר קראו ככה .. לא זוכרת

Mr Sinister

New member
רולינג אמרה שלחלק מהמורים יש בני זוג

אבל כנראה שזה לא כל כך חשוב לעלילה שהיא תזכיר את זה בספרים.

NetaOnline

New member
את גם לא היחידה

כנראה העניין הזה לא כזה חשוב לעלילה המרכזית. ברור שהייתי רוצה לדעת על הנושא הזה יותר אבל זו לא החלטה שלי, זו החלטה של רולינג. אבל זה דווקא יותר כיף. יצא לי לדמיין את מקונגל חוזרת הבייתה וילדה קטנה קופצת עליה ובעלה במטבח מבשל (איכשהו אני לא רואה אותה בתור עקרת בית
). או את טרלוני מנבאת את מות החתולים שלה (בטח מאיזה מטאור חח).

michalas

New member
זה לא חייב להיות חשוב לעלילה המרכזית

בספר כתובים הרבה דברים שלא תורמים במיוחד לעלילה המרכזית אלא רק באים לתת לספר יותר "נפח" נקרא לזה, ולא במובן של לכתוב שטויות כדיי שיהיו יותר דפים. בקטע של לתת פרטים על אנשים, פרטים שעוזרים לאפיין את הדמות, שנותנים עליה רקע קצת. ובקשר לאח של דמבלדור- לא זכרתי את זה, נחמד לדעת

NetaOnline

New member
עכשיו את לא יכולה לאפיין את הדמויות?

אני גם הייתי רוצה לדעת עוד על הדמויות השוליות בשביל הכיף, אבל גם עכשיו שאני לא יודעת דברים עליהם אפשר לאפיין חלק מהם.

Mr Squirrel

New member
סיבה פשוטה

מה שלא נוגע לעלילה ולא תורם לעלילה לא יהיה יותר מבזבוז של זמן ונייר. מעניין באמת אם דמבלדור נשוי! אבל דמבלדור הוא דמות מאד... עצמתית אפשר להגיד כשחושבים על דמבלדור, תמיד חושבים עליו ביראת כבוד שכזאת "דמבלדטור", האיש המאד מאד חכם, וחזק כשהיא נותנת עליו פרטים של אדם פשוט, כמו אשה, ילדים, וכאלה דברים היא בעצם הופכת אותו לעוד זקן.. אמנם זקן חכם, אבל סתם עוד זקן (סתם משהו שחשבתי עליו עכשיו..)

michalas

New member
טוב מאוד

היא תמיד ניסתה לתת צדדים שלו שיראו אותו כ"עוד אדם פשוט" דמבלדור גם תמיד העיד על עצמו, שלמרות שהוא חכם יותר מרוב האנשים, גם הוא בנאדם כל ההיחלשות שלו במערה של ההורקרקס, ובכלל בספר השישי, כשהוא נפצע מהניסיון להשמיד את הטבעת, באה להראות שהוא אדם פגיע כמו כולם, וגם הוא יכול להיפצע, להזדקן או למות.

Mr Squirrel

New member
זה מה שעשה את זה כלכך טוב

אם היא היתה הופכת אותו ל"עוד אדם פשוט" כבר בתחילת הסדרה, או בספר הקודןם אז הפרקים במערה היו הרבה פחות עצמתיים. יש הבדל בין זה שדמבלדור אומר שהוא אדם כמו כולם, ובין איך שרולינג מציגה אותו. היא הציגה אותו כעוד אדם פשוט למרות שהוא חכם וכל זה אבל בעקיפין, היא עשתה אותו "דמבלדור". ועובדה, שהיא הצליחה בזה ועשתה עבודה מצויינת.

למעלה