משהו שזיעזע אותי...

kelebrin

New member
משהו שזיעזע אותי...

(וזה לא קורה לעיתים קרובות במיוחד) קודם כל, קצת עלי- אני אתאיסט חופשי בן 15 (אני מסרב להשתמש במילה חילוני כי זה מזכיר את המילה מחלה). תאמינו או לא, ההודעה הזו לא מתייחסת לעוד סיפור לא יאומן על כפייה דתית מסוג חדש או משהו כזה. זה סיפור פשוט מהחיים. המקום: קרית אונו. רח´ לוי אשכול. השעה: 19:15, אתמול. הלכתי לי הביתה ברחוב הנ"ל וראיתי אדם חרדי (דוס בלקסיקון שלי) עם פיאות, כובע שחור והכל מנסה לתפוס טרמפ הביתה. מאחת המכוניות צועק לו הנהג החילוני בקולי קולות: "אני לא מסיע דתיים" (פה אני מניח שהוא התבלבל בין המושג דתי וחרדי). וכאן נגמר הסיפור ומתחילה השאלה- האם לכאן הדרדרנו? נכון, גם אני חש תסכול וזעם כלפי האפליה והכפייה הדתית, אך אני לעולם לא אעשה מעשה שכזה, פשוט לסרב לעזור לאדם שכל רצונו הוא להגיע הביתה! השנאה הגדולה הזו, שכנראה נבעה בעיקר מחוק טל גרמה לי לחשוב שאולי מלחמת האזרחים לא כל כך רחוקה כפי שנדמה לי... כשחשבתי על הנושא בדרך הביתה הבנתי שגם אני לא פחות גרוע מהנהג ההוא כאשר אני אומר "דוסים" או מקטלג כל חרדי שאני רואה ברחוב כאחד שאם רק יוכל, יכריח אותי ללמוד תורה כל היום או משהו כזה. ועכשיו השאלה שמופנית אליכם- מה הייתם עושים במקום הנהג? מה אתם חושבים על המקרה? גם אתם מקטלגים כל חרדי ככופה, או שאתם מצליחים לראות מעבר לכך?

pppliat

New member
וזה מזכיר לי בדיחה:

שני אנשים עמדו בתחנה ועצרו טרמפים. אחד היה חרדי ואחד היה חייל. עצרה מכונית ושני הטרמפיסטים התקרבו למכונית אמר הנהג: "רק החייל עולה" שאל החרדי: "וכי למה?" הנהג: "כי הוא משרת את המדינה" החרדי: "ואני משרת את אלוהים" הנהג: "אז שאלוהים יקח אותך"!!!!!!!!!!!!!

יש פנאטים בשני הצדדים...

ושני הצדדים צריכים להוקיע אותם, ולא לתמוך בהם. ליבוי השנאה הזה פשוט עצוב.

למעלה