משהו שגיליתי היום...

בנגלה

New member
משהו שגיליתי היום...

היום בזמן שעת חלון שלי אני וחברים שלי עיינו במילון אבן-שושן החדש (מין סטייה כזאת שלי- לחפש קללות ולראות איך הם מתארים ומסגננים אותם במילים יפות.. כמה ילדותי!!) בקיצור.. הגעתי למילה "פוסטמה" והיה כתוב שזה הגיע במקור מהלאדינו.. שזה "פגע" אם אני לא טועה.. או משהו בסגנון... מוכר למישהו?

נכון מאוד

חפש גם: פזגאדו וצ'פצ'ולה

אסטרלו

New member
בנגלה, גם אם זה בא מלאדינו-

מעולם מילה זו לא נאמרה על ידי הורי. ולא שחסרו קללות אחרות, אבל פוסטמה לא שמעתי בבית.

בנגלה

New member
אני לא חושב שבמקור בלאדינו...

זאת הייתה קללה... הכוונה הייתה לפגע פיזי אם אני לא טועה.. כנראה שבהתחלה השתמשו להגיד על בנאדם שהוא פגע רע וקראו לו פוסטמה ולאט לאט זאת הפכה להיות קללה מגעילה שכזאת...

el arvole

New member
כפי הניראה המקור בטורקית

ככה לפחות חושב אבא שלי עוד מילה מעניינת שהגיעה מטורקית היא ה"ברדק" הברדק (בטורקית ספל ) במקור גם קעריות המרק נקראו ברדק והוחלט להוסיף מילה ספציפית לקעריות המרק(אין לי שמץ מהי המילה) וכך נוצר בלגן די גדול ספל ,קערית , קערית ,ספל בקיצור ברדק אחד גדול וכך הפך הספל התמים למילה נרדפת לבלגן נ.ב המילה חנום שפרושה "נשמה" "חמוד" וכ'ו הגיעה גם כן מטורקית חנום היה כינויה של אשתו הראשית של הסולטאן(והיו לו הרבה נשים לפזבנג). ארבוליקו

מואיס

New member
ארבוליקו קרידו הזהר לך במילה ברדק

הרבה אנשים משתמשים במילה ברדק כשהם בעצם מתכוונים לבלגן ברדק בטורקית= בית זונות כמו בורדל בצרפתית

זיזיקה

New member
../images/Emo4.gifבנגלה - תוסיף לאוסף הקללות

והנה עוד "תואר" הדומה ל"פוסטמה": "פסלה" הכוונה למשהיא כבדה / דם כבד ותמיד כעוסה לילה טוב

למעלה