משהו רע באויר

morphy1

New member
משהו רע באויר

לא הייתי בתחום כמה שנים לפני חצי שנה חזרתי לרכב ,ויש לי תחושה חזקה שמשהו רע מאוד קורה בשוק האופנועים .אני עומד ברמזור ליידי עומד קטנוע עם רעש שסתומים חזק ,שואל אותו מתי עשית טיפול גדול . הוא אומר תשמע הקטנוע שנת 2009 עלה לי 5000 על הטיפול הם רוצים קרוב ל2000 אני אסע עליו עד שימות .כמה בעלי קטנועים שאני מכיר אני שואל אותם מתי החלפתם רצועה וחלקים בוריאטור אין להם מושג מה אני רוצה בקושי בודקים שמן .
כשחיפשתי קטנוע כמעט כול הכלים לא ראו מוסך לפחות שנתיים לפני (תחזוקת שבר)
הלכתי לבקר במוסך שעבדתי בו בתלאביב בעל המוסך אומר לי שכמעט אין אופנועים במצב סביר ,כמעט הכל קטנועים פשוטים שלא מטופלים בזמן

xfwind

New member
רק לי זה נשמע כמו שטויות במיץ

פרארי1

New member
נשמע תמוה

אבל מאד ייתכן שאנחנו כאן, בבועה של הפורום שבו כולם אוהבים דו"ג, לא כל כך מודעים לאיך רוכבים מסויימים, אולי אפילו רבים, מתייחסים לכלים שלהם.
הסיפור שלך מזכיר לי אקסייטינג 500 שראיתי על הליפט בפעם האחרונה שהייתי במוסך לטיפול קטן.
הם פתוח וריאטור ונשרו משם פרורי רצועה, ממש ככה, מן הסתם הקטנוע הגיע למוסך בגרירה.

ז ר ח

New member
למה תמוה?

כלים מאוד זולים שהטיפולים שלהם עולים כמו טיפולי מכוניות יוקרה.
תוסיף את הרמאויות הרבות בתחום וזה לא רק תמוה אלא מובן לחלוטין.

פרארי1

New member
כמו שאמרתי

אנחנו פה בפורומים בסוג של בועה.
ראינו את זה היטב גם בימי ההפגנות על הביטוח, כאשר עם כל הרעש שעשינו ברשת, הגיעו בקושי 3-5% מהרוכבים בארץ.

morphy1

New member
רצועה קרועה

כמכונאי אני אגיד לך זה בין הדברים המעצבנים ביותר . הכל שם גיפה ברמות צריך לפרק את הקלאץ האחורי ואת הכל ,לפעמים זה לא רק בגלל ההזנחה של הרוכב (שלא עשה טיפול בזמן) אם אחד החלקים בוריאטור צלחות קלאץ או בית רולים לא תקינים אז יש שחיקה גבוה של הרצועה ,
בחיפושי אחרי קטנוע ראיתי המון נבלות מסוגים שונים שלא טופלו מעולם וגם המון שנוסעים על קטנועים כמו מוטוקרוס בלי טסט וביטוח ולפעמים גם בלי רשיון לבנאדם

פרארי1

New member
הם אכן פרקו את הקלאץ'

סנדלי סחיבה, קפיץ טורק, הכל פורק ונוקה, בהחלט נראה כמו ברדק מעצבן.

morphy1

New member
אההה

סיבות נוספות לשחיקה מוגברת ,סנדלי סחיבה גמורים (לא רק ה"אסבסט" איפה שיושבים הקפיצים) ומחזשי"ם של הקלאץ האחורי (רוב המוסכים הלא מקצועיים לא משפצים את הקלאץ בטיפולים גדולים)

למעלה