משהו קצת רציני.

לומינגו

New member
משהו קצת רציני.

כל מי שלא רוצה לקרוא את פריקה וההתבכיינות שלי מוזמן לצאת עכשיו. תודה. לקחתם נשימה עמוקה? טוב, מתחילים: יוצאים בערב. אחת מזמינה מיץ ואחת נדבקת לאספרסו קצר. אני מנסה להבין מה קרה לנו מאז שנה שעברה, שבאותה מסעדה היינו יורדות על פסטה ופיצה, ואח"כ עוד מקנחות בעוגה. אני מסתכלת על חברות שלי. אחת רזה כמו שרוך, החצאית הקצרה ממנגו החדשה שלה, מידה 34, נופלת ממנה, והפנים שקועות. השניה לובשת חולצה פטיט מפוקס, שתלויה עליה כמו שק, ומהידיים שלה בולטות העצמות. זה מפחיד לראות את הבנות הבריאות ומלאות שמחות החיים והשטותניקיות של לפני שנה שנתיים מתחלפות בבנות אפורות, שרק חושבת על מתי הן יהיו בחדר כושר, כמה קלוריות הן אכלו היום, ואיזו מידה של חצאית החברה האחרת קנתה, כדי לקנות מידה אחת פחות. זה מפחיד. פשוט מפחיד. אז בנות (ובנים- בנדוד שלי בטיפול על תת משקל) תשמרו על עצמכם. כשאתם ככה זה רק גורם לרצות לדחוף לכם פיצה לתוך הפה.

a Warming Sign

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo194.gif

יותר מפחיד,או בעצם טיפשי ומיותר,זאת המחשבה שמובילה אותן לעשות את זה מלכתחילה.. בשביל מה?
תופעה נוראית..

LuLiLoPiLaTo1

New member
../images/Emo45.gif

זה דבר שממש מדאיג:/ הבעיה העיקרית זה שהן בדר"כ לא רואות בזה בעיה ואז זה יכול להדרדר..

K e R e N18

New member
../images/Emo45.gif

זה באמת עצוב... כ"כ חבל שזה הופך לדבר העיקרי...

../images/Emo45.gif

גם חברות שלי עושות את זה.... בזמן שאני אוכלת איתן בלי חשבון, חטיפים, גלידות וכו'...בלי לחשוב בכלל, הן בודקות כמה קלוריות יש בזה ובזה...האם זה דיאטטי ומרגישות רגשי אשם..כמובן ששתיהן רזות..אחת מהן בדיאטה מתמדת:\ וזה כ"כ מעצבן אותי...טיפשי ,חסר טעם כזה.

DreamS_HunteR

New member
זו בעיה של רבים בגיל הזה../images/Emo121.gif

את לא צריכה להתרגש כל כך. ז"א, כן להתרגש כדי לדעת איכשהו לשמור עליהן או משהו כזה שהן לא מרעיבות את עצמן או לא יודע מה. אולי תנסי לדבר איתן, לראות שהכל בסדר וכל זה.. זה ידוע שבגיל ההתבגרות משקל הוא דבר שמעסיק את הבנות בד"כ, רוב הזמן..

לומינגו

New member
אממממ....אדם,

לפחות רואים שאתה לא בת. (וקח את זה כמחמאה אם בא לך...) אני מתרגשת כי גם לי אין עבר כ"כ נחמד עם ענייני אכילה. ואני פשוט רואה לאן חברות שלי מדרדרות, וזה לא לטובה. אני לא רוצה עוד חודשיים לעבור מהמחלקה של דודשלי למחלקת אשפוז בכפייה של אנורקסיה. לא מתאים לי. ועוד משהו מעולמן של האנורקטיות בהתהוות: לדבר איתן על זה רק מחמיר את הבעיה. או שהן משקרות ומסוות את מה שעובר עליהן, או שזה רק מגביר את העיסוק שלהן בזה ומחריף את הבעיה. והכל לא בסדר, שכבמשך ערב שלם חברה שלי רק משנה את המקום של המלפפונים בצלחת של הסלט ולא מכניסה שומדבר לפה.

זה נורא..../images/Emo180.gif

את רוצה לומר לי שזה רק בשביל גיזרה?
ילדה מהכיתה שלי הגיעה לבי"ח וקרסו לה ל המערכות החיסוניות בגוף... וזה סתם מפחיד.. רואים שלד.. לא גוף.. אז תנסי להבהיל אותן ככה (לא עם הבי"ח..פשוט תגידי להן שזה לא "מחטב" בשביל חיטוב עושים כושר) ומזלי שאין לי חברות כאלו :X תגידי להן שאם כבר.. ואם הן מתעקשות על דיאטה.. שי בעלי מקצוע.. דיאטניות שתלכנה על זה... ועדיף מאוחר מלעולם לא
אה, ואל תבואי אליהן עם זה ככה ישר בפרצוף אחרת זה באמת יקרה (מה שרשמת לאדם) אז סתם ספרי להן על בנדוד שלך וותחילו לדבר על זה.. ותזרקי דברים שיפחידו אותן.. גוד לאק..

לומינגו

New member
חומד...

הן יודעות על זה. והן גם יודעות על הסיפור האישי שלי, וגם על מקרים נוראיים יותר. אבל מה שמעצבן אותי זה שהן לא רואות שהן פאקינג נשאבו לזה גם. חברה אחת מדברת על "כמה השנייה עוד רגע אנורקטית" ואז אני קולטת שבמשך כל הערב היא פשוט דיברה כדי לא לאכול. השניה אומרת שהיא אוכלת. אבל לאכול יוגורט בתור אוכל ולבלות אח"כ 3 שעות בחדר-כושר, זה באמת בריא, לא? בקיצור, אני כבר מיואשת. זה מעצבן, מתסכל ומרגיז לראות שבנות כ"כ מוכשרות ואינטליגנטיות משחיתות את עצמן ככה.

DreamS_HunteR

New member
גם לי יש עבר בזה..../images/Emo121.gif

לא אני, אבל מישהי קרובה מאוד אליי. בכל אופן, אני לא הכי מבין בזה, אז אני לא יכול לתת לך עצות או דברים כאלה.. אולי שווה לדבר עם מישהו מוסמך.. באמת שאני לא יודע.

לומינגו

New member
תראה,

לא התכוונתי חס וחלילה לרמוז ש"אדם, עזוב, אתה לא מבין וגם אין סיכוי שתבין" ממש לא. פשוט....עד כמה שזה נשמע מוזר וקלישאתי, המוח של אנורקטית באמת עובד בעיוות מסויים. כל ההלך מחשבה שונה, וכל דבר נתפס בצורה אחרת. אז קצת קשה להתמודד עם זה, ואם אני אבוא אליהם עם הרצאות או שיחות נפש עדינות הן רק יתרחקו ממני ויתנכרו לי. בוף, הלוואי שהן יקומו מחר בבוקר עם תיאבון לגלידה, פיצה, ובננה ספליט.

DreamS_HunteR

New member
לא חשבתי שזה מה שחשבת../images/Emo13.gif../images/Emo121.gif

פשוט אני באמת לא מבין בזה הרבה וזה לא המקום שלי לתת עצות וכל זה.. אני מקווה שיום אחד הן יקומו ויבינו שלא צריך להרעיב את עצמך כדי להיות יפה..

m0sh3

New member
יש לזה סיבה אחת עקרית.

אנשים , מטבעם , הם מטומטמים. הטמטום שלהם נובע מעצם זה שנראה להם שהם יודעים הכל. לכן דיאטה = הרעבה מבחינתם , וקשה מאוד לשנות את דעתם. זה מה שגורם לכל הבעיות מלכתחילה. אני חושב שזה חשוב מאוד לא לאכול פיצות על ימין ועל שמאל , אך עם זאת ברור שיש לזה מקום. הכל צריך להיות במידה. בקיצור , מה שאני בא להגיד : אם שומרים על תזונה נבונה ונכונה זה אחלה. אם מנסים לעשות את זה בלי לדעת מה המשמעות של תזונה נבונה , זה מסלול בטוח לאסון. אולי כדאי לך להפנות אותן למקומות שבהם הן יוכלו ללמוד. יש בתפוז מספר פורומים מתאימים [לפי דעתי הכי מתאים הוא 132 , דיאטות ואורח חיים בריא]. רק בריאות.

למעלה