משהו קטן

lunatick

New member
משהו קטן

פח האשפה ברציף M בנמל הקישון הערב עולה על גדותיו ונשפך לרציף. "טריק" פעוט יפנה מקום בפח: את כל הבקבוקים הריקים למעוך לגלגל ולסגור חזרה. הוקוס פוקוס הנפח יורד ל1/10 , וחוץ מזה לא רחוק מהפח המדובר יש עוד פח (ריק). יואב

zina71955

New member
את ההוקוס פוקוס הזה אפשר לשפר בפשטות

על ידי מיתקן מסודר לאיסוף בקבוקי פלסטיק. אולי זה ירגיל את השייטים להקפיד על מיחזור נאות. היה אחד כזה על יד בית המלאכה של מורדי והוא נעלם. ואם בקטנות דיברנו, אז, אם כל השייטים היו זורקים את שקיות האשפה שלהם למיכלי האשפה ולא משאירים שקיות אשפה על הרציפים היה טוב יותר. לא כולם אבל מתי המספר שעושים זאת פוגעים בכלל.

איסוף בקבוקים

הסל ליד מורדי לקחו עקב אי שימוש. יש עוד סל ליד עמדת ביקורת גבולות.

lunatick

New member
מרינה שביט

הנהלת מרינה שביט עושה הרבה לשמירה על סביבה נקיה. הבעיה היא עם המזהמים לא עם המנקים. יתר קל להכניס את שקית הפלסטיק לפח מאשר לאסוף אותה מהמים. מי שמתעצל ללכת עד לסל איסוף הבקבוקים לפחות ימעך אותם וישאיר מקום לשאר הבקבוקים שהוא מביא. יואב

zina71955

New member
היום ביקרתי את ה"סל" שעליד ביקורת הגבולות

גם הוא ריק כמעט. יהיה חכם יותר למצב את ה"סל" בדרך היציאה מהמעגן ולא בפינתו הרחוקה. בינתיים, אני פשוט לוקח את בקבוקי הריקים במכונית לסל שעל יד ביתי.

danielia1

New member
הסל ריקכי רוקנו אותו או שפשוט לא משתמשים.

לפעמים אני מעביר מפחי הזבל לסל. להעביר אין זה מעשה חכם. יש "מרכז מחזור" שכולל מספר פחים ומרכזים כאלה אמורים להיות פזורים בשטח. גם באיזור הפארק.

מיחזור

המחשבה מאחורי הצבת הסל באזור ביקורת גבולת היתה לאפשר ליאכטות החוזרות מחו"ל, בינהן רבות אשר רק מבצעות כניסה לארץ אצלנו וממשיכות הלאה, להיפטר מהבקבוקים שהיו בהפלגה...
כאמור הוצב אז סל נוסף מול באזור מורדי, אלא שזה נלקח ע"י חברת המיחזור עקב אי שימוש.

danielia1

New member
אגב. מרינה שביט
אנא העבירי למי שאחראי...

כשספינה זרה מגיעה למעגן ונכנסת לעגון במקום ספינה שנמצאת בהספנה או בחו"ל ואתם מקבלים את הספינה ומכוונים אותה לעגינה, עליכם החובה לדעת היכן חבלי ההיקשרות המקוריים ולהסביר למפעיל הספינה כיצד להקשר. בשום אופן לא לקשור לספינה השכנה. ולא לעלות על הספינה השכנה ללא רשות. זה לא מצב חרום. והספינה השכנה לא בעוצר בגלל סקיפר נמהר וחסר בינה. סחבקיות זה אחרי שהסתימה פעולת ההיקשרות ולא להסיח דעתם בזמן ביצוע פעולות חשובות. וכשנותנים לכם את החבל ואתם מתעלמים, זה לא טוב!. ולסיום, בצאתם מהמקום אחרי כשבוע, חיבלו בחבל הנ"ל שמחובר למצוף. כן מדובר בספינת אתגרים שהגיעה בלילה ביום שני ברציף D.
לתשומת לבכם. אתם מתעסקים עם רכוש בשוווי מליונים ששייך לאנשים שאתם מופקדים על שמירתו. אנא התיחסו בכבוד.

danielia1

New member
שימו לב שייטי מעגנת שביט! מנתקים חבלים!

למספר ספינות נותקו חבלי עזר לחבלי הרתיקה. מה דעתכם?

zina71955

New member
תודה מרינה שביט על התגובה - הגיוני לנכנסים

מחו"ל עם סירה אבל לא הגיוני ליוצאים (במכונית מהמעגן). בתוך עמינו אנו חיים ויש להניח שאלה שמשאירים שקיות אשפה וסתם בקבוקים מתגוללים על הרציפים לא יטרחו לפינתו הרחוקה של המעגן. ו - גם אני לא אטרח. אז אם עד שמיקמו את הסל על יד מורדי לקחתי את הבקבוקים לסל שעל יד ביתי, עכשיו כשהוא נלקח ממקומו אני ממשיך לעשות כך. צריך לחשוב על מיקום ביציאה שיאפשר חנייה לצורך זה. על יד מורדי יש הרבה פעמים בעיה בנושא זה.

למעלה