משהו קטן וטוב.

דונטלה1

New member
יש לי דמעות בעיניים ../images/Emo7.gif

ומצטרפת לתפילה שלך שביתך המדהימה תשאר כמו שהיא, עם כל החמלה, הרגש והתבונה.

rutimay

New member
אני מקווה שלא עשיתי לה עין רעה|חמסה

כי עכשיו הילדה שלי איתי בבית, חולה, משתעלת ומנג'סת, ומתקרצצת אליי כמו ילדה בלתי מדהימה בעליל. אני קוראת לכל מי שהביע נכונות לאמץ אותה אתמול - צרו איתי קשר במסרים. אני עשויה להסכים. רציתי להבהיר שעם כל גאוותי בה, באמת שלא מדובר בילדה מיוחדת במינה - אם כי אין ספק שהיא בוגרת מכפי גילה. ענבלי היא ילדה כמו כולם: לא חפה מרגשות של קנאה, אנוכיות, עצלנות, תחמנות וכו'. ההצלחה שלה בקבוצה של ירדן נובעת משילוב של אישיות וניסיון חיים - וזה משהו שאני מאמינה שטמון בכל אחד מילדינו. ענבל ושחר נולדו לתוך המציאות שבה ירדן הוא ירדן ולמדו לחיות איתה. זה לא תמיד היה קל. אתמול בדיוק שוחחתי עם החברה-הכי-טובה-שלי שהתמוגגה מהילדים שלה - בני שנה ושלוש, ואמרתי לה שאני לא זוכרת כלום מהילדות המוקדמת של שחר וענבל. היינו כל כך מרוכזים בירדן בשנים הראשונות שהקטנים נדחקו לפינה ופשוט גדלו להם מכוח האנרציה. וזה לא שלא היו להם תסביכים במהלך השנים. שחר היה במעקב במכון להתפתחות הילד במשך שנה שלמה בין גיל 4 ל-5 בגלל התנהגות מזעזעת, התפרצויות זעם ודכאונות. היה לו חשד להפרעת קשב וריכוז ועד היום יש לו הפרעת אכילה לא קלה. ענבל הרטיבה כל לילה עד גיל 6. אני לא יודעת מה הם יספרו בעתיד לפסיכולוגים שלהם על ילדותם, אבל אני בכל זאת מקווה כי העובדה ששניהם גדלו בצל האוטיזם של אחיהם הבכור תהפוך ליתרון ולא לחסרון בבגרותם. בכל אופן, תודה מכל הלב לכל המפרגנים. אתם המשפחה המורחבת שלנו, ואני שמחה להיות חלק מהקהילה שלכם. (אם כי ברור שהייתי שמחה יותר לולא היינו מכירים בנסיבות אלה).

yonitbrk

New member
ענבל הילדה

את יודעת, לפעמים כשמדובר בילד בוגר ריגשית והתנהגותית, שלא נדבר על חכמה ודעת, קשה לנו לזכור שבעצם הוא רק ילד. אז נכון הוא מתנהג ככה או אחרת, אבל הוא ילד, ומותר לו, מותר לו לקנא, ומותר לו להתפנק כשהוא לא מרגיש טוב, בדיוק כמו שלנו המבוגרים מותר, אבל אנחנו שוכחים מזה . ולגבי טיפול פסיכולוגי בעתיד? הזמן יגיד . מקווה שכמו רז, הם ירגישו עוד לפני כן מספיק גלויים איתך וידברו איתך קודם, ועדיף כמה שיותר מוקדם, כדי שאולי באמת תוכלי לעזור להם, גם בזה. אצלנו רז מדבר על הרגשות והתחושות, לשמחתי, ולכן אנחנו פועלים ומטפלים בזה כבר עכשיו. איך אומרים : "ויפה שעה אחת קודם"? הכוונה גם לאחים של...

רותי, היא פשוט מקסימה

ואני מוסיפה טונות של טפו טפו חמסה חמסה שום מלח פלפל ובצל.. גם לעידן יש את הרגישות הזו כלפי ילדים של חברים שלנו שגם הם בספקטרום (הילדים).

רוויטלג

New member
בדיחה על פסיכולוג

שתי פולניות נפגשות: ז 'ניה: הבן שלי ילד נהדר הולך כל יום לפסיכולוגית בז'יז'יניה: אז מה את כל כך מרוצה מזה? ז'ניה: את מכירה עוד ילד שמוציא כל יום 300 ש"ח על אמא שלו?

למעלה