משהו פיקנטי?!

amitelad

New member
משהו פיקנטי?!

שלום לכולכם, אני לא משש יודע למה אבל משום מה אמא של חברה טובה שלי החליטה לעשות את יום הולדתה הקרב ובא בסגנון בוכרי. שוב, משום מה נתבקשתי לחשוב / למצוא על פונץ´ או משהו בסגנון שיהיה פיקנטי ומתאים לאירוע. כבר עלתה סוגיית בקבוקי ערק על השולחן, המתבקש הוא משהו מעבר (התבלין הל עלה לדיון באיזשהו שלב, מישהו אי פעם ניסה לשים אותו במשקה אלכוהולי?) בקיצור כל עזרה תתקבל בברכה

bandana1

New member
למה לא עראק?

דוגמא אחת מתוך אינסוף : מנה של עראק בכוס גבוהה כשממלאים את חצייה בלימונדה וחצייה בספרייט ומקשטים בגבעול נענע בתוך הכוס או בגרגירי רימון (או שניהם). חוץ מזה תן עוד חומרי גלם והמטבח הבוכרי ונמצא להם מתכון מתאים...

amitelad

New member
חשבתי יותר בכיוון של...

תודה על הרעיון אבל הכיוון הוא יותר בסגנון של קערה גדולה של משהו... אני יכול עקרונית להכין את מה שהצעת ככה אבל הבועות של הספרייט יעלמו מהר מאוד, אין לי שמץ של מושג מה יש במטבח הבוכרי, אם לאמר את האמת אני לא בטוח שאני ממש רוצה לדעת :) אם יש למישהו עוד הצעות אני אשמח לשמוע

gingit1

New member
חם וטעים

מתכון שקיבלתי פה בפורום, אומנם לא בוכרי אבל מתאים לכל ארוע, ניסיתי השבוע שני ארועים, התלחה אדירה. בקבוק יין אדום חצי כוס ברנדי תפוח עך חתוך לקוביות תפוז חתוך לקוביות פרוסות דקות של לימון 3/4 ליטר מיץ תפוזים טבעי 2 כפות סוכר 2 מקלות קינמון לחמם את היין על אש קטנה באמצע הבישול להוסיף את כל החומרים ולהמשיך לחמם (לא להגיע לרתיחה)אם רוצים אפשר להוסיף עוד קצת וודקה או רום. להניח במרכז השולחן בקערה ולהגיש לאורחים איך שמגיעים, מצב רוח טוב בטוח יהיה.

למעלה