משהו על פרטיות

sweetdreams

New member
משהו על פרטיות

איפה עובר הגבול שלכם בשמירה על הפרטיות שלכם?? ובמה זה מתבטא? אמא שלי אתמול שאלה אותי אם הטכניון החזיר לי תשובה לגבי המעונות שביקשתי. אמרתי לה שכן, שהם שלחו מכתב השבוע עם תשובה חיובית. היא התחילה לתשאל אותי קצת- כמה בחדר, כמה משלמים.. על הכל עניתי- לא יודעת, כי עוד לא ממש יצא לי לעבור על המכתב בעצמי. היא ביקשה ממני לראות את המכתב כדי לקרוא אותו. שאלתי בשביל מה- והיא ענתה שמסקרן אותה. אז אמרתי שכשאני אקרא אותו אני אגיד לה. היא ניסתה שוב לבקש לקרוא אותו- ואחרי כמה נסיונות התחמקות שלא צלחו (אח"כ/ מה זה משנה??/ וכל מיני כאלה), אמרתי לה שאני לא רוצה שהיא תקרא אותו. למה? לא יודעת, אבל זה מאוד הפריע לי. בהתחלה חשבתי שאולי בגלל שהיא רוצה לקרוא מכתב שמיועד אליי עוד לפני שאני בכלל קראתי אותו, ואח"כ הבנתי שגם אם הייתי קוראת אותו כבר, עדיין לא הייתי רוצה שתקרא אותו. דואר שמיועד אליי כנראה נתפס אצלי כמשהו מאוד פרטי, וכמו שאני לא חולמת לקרוא דואר של אנשים אחרים, כך אני לא רוצה שיקראו את הדברים שלי. אם עד עכשיו חשבתי שזה אקט של נימוס, כנראה שעכשיו הבנתי שיש בזה משהו מעבר לסתם נימוסים והליכות.. זה מוזר, אני דווקא נחשבת לבנאדם מאוד פתוח, ואולי כלפי חוץ נראה שאני לא שומרת בקנאות על הפרטיות שלי. אבל כנראה שבדברים שמוגדרים אצלי כגבול אדום אני לא מוכנה לפרשות. לדוגמא, אין לי בעיה שייכנסו אליי לחדר כשאני לא נמצאת, שישנו לי במיטה או שישתמשו לי בבושם, אבל אני לא נותנת לאף אחד ללבוש את הבגדים או הנעליים שלי. זה נראה לי אישי מדי. או אני מסוגלת לחשוף פה את עצמי ודעותיי והשקפות עולמי, וסיפורים ועלילות שנוגעים עליי ללא הגבלה, אבל פרטים אישיים, ואפילו קטנים כמו השם שלי, אני לא מוכנה לחשוף. אז עכשיו, אני מחזירה את השאלה אליכם
מה איתכם? מה ההשקפה שלכם לגבי פרטיות, ואיך זה בא לידי ביטוי?

sh53

New member
תלוי

יש דברים שאני מוכנה לחשוף אותם כלפי אחרים. לדוגמא אם היה לי קורה מה שקרה לך עם המכתב, אז הייתי קוראת אותו בעצמי ואח"כ מראה את זה לאחרים כי מבחינתי זה לא משהו אישי, אלא מכתב סטנדרטי שיוצא אל כל התלמידים/הסטודנטים - מיליונים ליום (אולי בגלל שמדובר בלימודים - כלומר הנושא הוא שמשנה). לעומת זאת דפי חשבון בנק, למרות שזה יוצא מהמחשב, משהו אוטומטי, אז זה מאוד אישי ואני לא מוכנה להראות את זה לאחרים כי זה הכיס האישי והפרטי שלי. דברים אישיים אני יכולה לספר לחברה אחת ולחברה אחרת לא, תלוי למי אני קרובה יותר. לדוגמא כשנפרדתי מדרור סיפרתי לכמה בנות מהעבודה שקרובות אליי, יותר בקטע של לשתף ולבכות על כתף, ולא בקטע של רכילות כי לזה יש עיתון, שיקראו, ירכלו על מי שיש שם ולא על חשבוני. יש לי אחות שאני קרובה אליה מאוד, אני מספרת לה המון דברים, אבל עדיין יש דברים שאני מרגישה שהם אישיים ואני שומרת אותם לעצמי - מעין תיבת פנדורה כמוסה שלי שרק אני יודעת מה יש בתוכה
יש דברים שאם אני לא סגורה לגביהם, מבולבלת, זקוקה לעוד זמן מחשבה אני לא משתפת אחרים בהם, למרות שלפעמים זה יכול לעזור לשתף אחרים, אבל מבחינתי זה יכול גם לבלבל כי אני רוצה קודם כל לסדר את העניינים בראש שלי, כלומר שאני ארגיש טוב ושהכל מסודר בראש לפני שאני מדברת על זה עם אנשים אחרים.

sweetdreams

New member
ייאאא, תתחדשי!!

על החתימה
מאוד אהבתי.. קצר, קולע, ואנין (טעם, בגלל הסושי)

sh53

New member
סושי / שושי

שושי אוכלת סושי זה כמו המשפט הזה (נוווו שכחתי איזה) שצריך לומר אותו איזה 100 פעם בלי להתבלבל.

inbar 16

New member
זה באמת תלוי! ../images/Emo4.gif

אני יכולה לספר משהו לחברה, ולחברה אחרת לא לספר (מה שקורה בדר"כ)! אני לא אוהבת שנוגעים לי בדברים בלי לשאול אותי.. זה גם תלוי במצב רוח שלי. אני יכולה לחזור הביתה מאוחר ואז למצוא את אחותי הקטנה במיטה שלי אני אתחרפן!!!!!!!!!!!!! בגדים אני מביאה לאחותי הגדולה ...אבל לחברות לא, כי אני לא אוהבת להביא בגדים שלי ואז יראו את הבגדים שלי על חברה שלי! זה אבסורד! ואם שולחים לי מכתב ההורים שלי שמים את המכתב בשידה שלי אני מגיעה ואני וקוראת ואז הם שואלים מה כתוב ואני אומרת להם ... כי זה לא שאני סוכנת בשב"כ או משהו כזה.. לא מפריע ממש!

../images/Emo194.gifההשקפה שלי על פרטיות

ממממ עוררת בי מחשבות עכשיו.. למרות היותי אדם חושב מאד עוד לא יצא לי לחשוב על הנושא הזה....מוזר חשבתי שעברתי על הכל:) אניויי..פרטיות בעיני... ואי זה באמת מסובך.. ההשקפה שלי על פרטיות היא דיי דומה לשלך...גם אני מספרת דברים שונים לחברים שונים אבל זה לא פרטיות זה בררנות ומידת חברות... לי אין בעייה להשאיל בגדים ,שישנו אצלי ושיקחו הכל...אני יותר מידי נותנת תאמת.. אבל גם אני להורים שלי לא מספרת כמעט כלום...זה נובע מהעובדה שאני לא ממש חושבת שהם יבינו..והם לא מבינים באמת... אמא שלי דווקא דיי מאזינה לשיחות וכאלה...לפעמים הסקרנות הורגת את החתול...זה פוגע בפרטיות...את יודעת מה הנה הגדרה...הפרטיות שלי זה החופש לבחור למי לספר, מה לספר, למי להלוות וכמה להלוות.. וכששוברים לי את החופש הזה ועושים נגיד כמו אמא שלי משהו שכפוי ולא "חוקי"= האזנה סודית לשיחות או קריאת מכתב שהיא פעם עשתה לי.. זה פוגע בפרטיות שלי... מקווה שעזרתי:) חחח יש פה סמיילים מטורפים:))

פרטיות ואני..

כשהבלוג בשם המשתמש הזה היה פעיל, הייתי רואה אותו כבלוג אישי ולא הרשתי לאמא שלי לקרוא.. אבל, היא כמובן לא הקשיבה לי וכן קראה וזה עיצבן אותי כי היא נכנסה לפרטיות... ולכן, זה הביא לסגירת הבלוג.. ולפתיחת בלוג אחר שבו היא יכולה לקרוא והיא יודעת... כאילו הרגשתי באותו זמן שהיא קוראת לי את היומן או משהו כזה...
לפעמים גם אחי ואחותי נכנסים לפרטיות שלי ואני כבר מרגישה שאני לא מסוגלת איתם.. אבל, עם חברות אני הרבה יותר פתוחה.. אני פשוט מרגישה שאפשר לסמוך עליהן והן תמיד יבינו ויראו לי את הצד השני...

narel

New member
תגובה

שלום, קראתי את הסיפור שלך ואין ספק שזהו נושא חשוב, אשמח לדעת בת כמה את ואם יש לך דעות נוספות בנושאים דומים לאלו כיוון שאני תחקירנית במגזין נוער בטלוויזיה ואנחנו מראיינים בני נוער בנושאים כאלו ועוד, אם את רוצה להשתתף, תרשמי לי ל[email protected]

למעלה