משהו על התחום הזה

orgadh3

New member
משהו על התחום הזה

אחת השאלות המהותיות שנשאלת באימון בשיטה בה אני מתמחה(NEWZׂ) ,היא למה אדם עושה דברים? האם מתוך אגו, כסף ,פחד או כל דבר אחר ש"מנמיך" אותו,או מתוך סיבות יותר גבוהות? לצורך העניין האם הוא בא לאמן רק כדי לעשות כסף או מתוך רצון לעזור לזולת? כמו בכל מקצוע אנשים בוחרים מסיבות שונות,אתה יכול לזהות אם הסיבה היא רצון לעזור או לא, כמו שאפשר לזהות זאת בכל מקצוע טיפולי אחר. ורק אתה יכול לבחור את המאמן המתאים לך. אורגד הדס מאמנת אישית [email protected]

isaacm

New member
הסיבות הן דבר חשוב

הרצון של אדם, השאיפות שלו, ה"תאווה" שלו לחיים ולעשייה הם המנוע שבעזרתו אפשר לאמן אדם. ישנם הרבה כלים כדי לחשוף את הרצונות האמיתיים של אדם, כדי לגלות שאיפות סותרות, כדי לעורר את ה"תאווה" שלו למימוש הרצונות שלו. למה האדם פועל בצורה מסויימת זה אחד מהכלים. גם כשמדברים על מאמן הדברים פועלים באותה צורה. דוגמא לדעתי" יהיו אנשים שיחפשו מישהו שינהל להם את החיים. וכשהם יפגשו אדם שיהיה מוכן לעשות זאת תחת הכובע של מאמן הם יהיו המאושרים ביותר בעולם. ובהחלט שווה להם לשלם את המחיר הנדרש כדי לקבל את השירות הזה. העובדה שאת ואני חושבים אחרת (אולי) לא פוסלת את אותו מאמן מלהיות מאמן. והזיהוי לפעמים יותר קל ולפעמים יותר קשה. אני חושב שהנושא עולה כל כך הרבה פעמים וחוזר על עצמו בגלל הקושי הזה. איציק

bridges

New member
הסיבות חשובות אבל...

אני מזמין אתכם לתרגיל (שעשיתי פעם בסדנא): תיקחו נושא מסוים שאתם עושים או רוצים לעשות ותשאלו את עצמכם "למה?" שוב ושוב ושוב עד שאין לכם יותר תשובות. גיליתם על סיבות?

חלוקה בין סיבות 'נמוכות ו'גבוהות'?

ואני חשבתי שדווקא באימון אישי מלמדים להימנע משיפוטיות. מי שם אותי, אותך, או כל אחד אחר, להחליט מה יותר גבוה ממה? אישית, לא בא לי כרגע להיות הדאלי למה. מתאים לי לקבל כסף על יעוץ עסקי ועל אימון. זה עושה אותי נמוכה יותר מהמטר חמישים ושמונה שאני גם ככה? התרגיל ש - bridges הביא הוא תרגיל שאני מאוד אוהבת לתת לאנשים איתם אני עובדת כדי להגיע לתועלת הסופית של המוצרים והשרותים שלהם - ושל עצמם. לא להאמין מה חברות ועובדיהן מוציאים משם! הם מתחילם עם "מה יוצא לי מזה", חופרים עוד יותר לעומק ועוד יותר לעומק, ומגיעים לבסיסים, שבדרך כלל לא חורגים מהרשימה הידועה של תועלות בסיסיות. עד שלא מגיעים לשם לא להניח להם :) כל אדם עושה לעצמו חישוב תועלות. גם כשנדמה שהוא רק נותן ונותן, שכרו הוא החיוך של הצד השני. והוא רוצה את השכר הזה. לכן, לדעתי, הסיבה משולבת. 'עושה לי את זה' לראות עליה בגרף המכירות, ניהול אפקטיבי יותר, מציאת חוזקות חדשות וחיוך על פניהם של האנשים. וכן, גם 'עושה לי את זה' להתפרנס ממה שאני אוהבת ועושה אותי מאושרת. האם זה מנמיך אותי כי אני מקבלת על זה כסף ונותנת לעצמי טפיחה על האגו? לא לדעתי. לטעמי, מי שכל כך רוצה לוותר על האגו שלו , שישאל את עצמו איך הוא יהיה רק עם איד וסופר-אגו. אני לא מוותרת על שלי. אני גם לא מוותרת על התשלום שמגיע לי.

אוריק3

New member
אובייקטיביות..ענבל

הרלוונטיות היא בזה שסך המידע שאצור אצלך שהינו מראש יותר מהמצוי אצל המאומן מהווה לכאורה מבט מעל המאומן. וזה סביר הגיוני ותקין שמאמן יהיה מצוי מעל מאומן. אחרת מה יש לך "למכור"? הנסיון הידע והיכולת להבין מה שגוי הוא כלי עבודה וככל שאת מיומנת יותר כשרונית יותר ואיכותית יותר יקבע את התוצאה..מבחינה שיפוט..השיפוט הוא חלק מהבנת המצג המתקבל אצלך מן המאומן. את שופטת את תוצאות המהלך שלו ולא אותו. משום שזה לא רלוונטי בכלל. רלוונטי הוא שיפוט המצב של בחינת סך הנתונים המובאים בפנייך ואז מן המסקנות את פועלת. לכן הרלוונטיות שבשפוט . לגבי תמורה כתשלום, ודאי שכן גם מוסרית וגם ערכית.

אין לי בעיה עם השיפוט הזה

לא באופן עקרוני, דט איז. יש לי בעיה עם החלוקה למאמנים שמגיעים מכיוון "גבוה" (אור ואהבה, שלום ותקווה) לבין אלה שמגיעים מכיוון "נמוך יותר" כי הם אוהבים את המקצוע ורוצים להתפרנס ממנו. ויש לי עוד מה להוסיף, רק שמסיבת התחפושות השנתית אצל סבתא קוסמת לא מעט. פורים שמח.

אוריק3

New member
כן זה נכון, מסכים. ברם...

אולי למי שמשער ששם הפתרון, בהנחה שהמאמן לאחר אקט קידום המכירות דנן. אכן יבצע להלכה את תפקידו אז אין לנו בעיה, נכון?

יש לנו

זה כמו שאומר שמי שמגיע ממקום של התנדבות בעצם לא שווה את הכסף. זו הסיבה שהוא מתרץ את זה ב"אהבת האדם". אני לא חושבת ככה. זו פשוט המראה של האמירה הפותחת. מבחינתי, שכל אחד יעשה את זה מהמקום הכי נכון לו וללקוח שלו. "נמוך" או "גבוה" אינו ממין העניין.

למה?

לו הייתי עושה את זה אך ורק מאהבת האדם ולא מהרצון להתפרנס- לא הייתי מגישה חשבון בכלל. זה היה הכי גבוה שאפשר, לא? קרא שוב את ההודעה הפותחת. יש שם חלוקה ברורה למה נמוך ומה גבוה בעיני הכותבת. היא מציבה את קו החילוק. ואת זה, צר לי, אני לא מקבלת. בוא לא נעבור לטחון מים. עדיף פרג עבור אוזני ההמן.

אוריק3

New member
אהבת האדם זה נחמד כמו סוציאליזם

בפועל צריך הרי לשלם במכולת לא? באמת נורא נחמד לבוא מגבוה ולתת כתף ולאמן בהתנדבות...כמו לרפא בהתנדבות וכמו לתקן את האוט בהתנדבות וכן הלאה. אשמח לראות רשימת מתנדבים כזאת, יש הבדל בן ליעץ ולתת דחיפה כאן בפורום שזה מצויין ןיכול לשפוך אור על הרעיון בכללותו, ובין טיפול או אימון מתמשך ורציני. לכן ענבל דברייך נכונים.

bridges

New member
סיבות

מטרת התרגיל היא להראות שאין אף סיבה שהיא "אמיתית". ואם אנחנו לא יודעים מה הסיבה האמיתית שלנו, איך אנחנו יכולים לדעת מה הסיבה האמיתית של מישהו אחר? לכן במקום "למה?" אפשר לשאול "מה הסיבה שמקדמת אותי?". לדוגמא: אני יכול לאמר שאורגד העלתה את הנושא בשל הרצון לפרסם את עצמה ואני יכול לאמר שאורגד העלתה את הנושא כדי לאפשר דיון פורה שיאפשר לי ללמוד משהו. ד"א אני יכול גם לאמר שהיא העלתה את הנושא משום שחייזר השתלט על מוחה וגרם לה להעלות את זה ויש עוד אלפי סיבות אפשריות. מה הסיבה שאתם בוחרים?

למעלה