משהו על השפה שלנו...

ברק 188

New member
משהו על השפה שלנו...

מתוך מחקרים שנעשו בארצות רבות, בהן מתקיים בליל-שפות רב, עולה כי חוץ מישראל - אין עוד מדינה בעולם, שמערבבת/משלבת מספר כה רב של שפות בסיפור קצרצר אחד - ועדיין מוגדרת, מֶתַפקֶדֶת ונחשבת כ- 'שפה אחת': "א-קיצער, אחרי 20 שעות טיסה אני יורד מהמטוס עם ג'ט לג מטורף, מתנדנד מסטול מרוב עייפות, רעב-מת לאיזה קרואסון, כולי ג'יפה, עומד ליד מסוף המזוודות כמו איזה אידיוט עם כל שקיות הפיצ'פקעס שהבאתי לילדים מהטיול, אישתי כפרה עליה כבר חיכתה לי בחוץ בדאבל-פארקינג, עם הג'יפ, פחדתי שלא יעשו לה רפורט... Anyway, אני עומד לי ליד איפה שמֶחַכים למזוודות, קולט את כל הבלאגן שהולך שם עם כל הפרזיטים. שדה התעופה ניראה כמו לובי של מלון ליגה ז', או אנא-עארף כמו מה... ופתאום...מהפויינט אוף-ויו שלי, אני קולט את איש הביטחון מסתכל עליי 'דורך' כאילו סימֶן אותי....אמרתי לעצמי די לחכימא ברמיזא. אחרי איזה 10 דקות, אני קולט יעני שאני ב'ברוֹך' רציני. בסוף סחבק לא יצא פראייר – למזלי ה-דיסק-מן שקניתי, היה עלי - ולא במזוודה.... טוב, מן הון להון, ההוא בסוף פתח לי רק את ה-הנד-באג , אמרתי לו: היידה היידה, יאללה יא-חביבי, יעני כולה מה כבר הבאתי? – 2 טרנינגים, 6 ואזות, 250 גטקעס ו-200 טישרטים ?! – זה בכלל לא לשימוש אישי. הכל עולה ישר לבויידעם של הפנט-האוס. ההוא התבייש. הבין שטעה בקשר אלי. אמרתי לעצמי חלאס, אני מתלונן על הקעקר הטוקמאק הזה. אחרי שבוע פיטרו אותו...מגיע לו. סיים ת'קריירה ביג טיים, כי לץ פייס איט - הלך פאקאקט...עוד אהבל שעשה עלי עוואנטות, איש ביטחון אלק, חתיכת קב"ט דה-מיקולו ...ניראה כמו איזה טרנטעה קקמאיקה, אלטעזכען. איך אומרים... פעם אתה ב-אפ של הלייף ופעם בדאון. תכל'ס.. העיקר שניגמר. טוב, ביי דארלינג – see you בעאדֶן. וגם זה בעברית: "שעתיים חיכינו לדוקטור בקליניקה בשביל רצפט - ובסוף נאדה, גורנישט! הלכנו. מעלש...נבוא מחר. סַלַאמַת". אז איך אמרנו... עברית שפה קשה... להשת'100 .

itaf10

New member
ברקי כמה שזה נכון ../images/Emo140.gif

ברשותך העברתי הלאה... נהנתי

alondli

New member
וואללה? עשית לי את הבוקר, וזה עוד..

לפני הבראנצ'..
שום דבר חריג, אומלט עם באגט, פסטרי וסלאמי, קפוצינו או שוקוצינו, ולפינאללה, קרואסון עם פאסון יאללה ביי..עם זר 4 U ..

../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

אין כמו לגלגל את השפה בעברית על הלשון נה נני ננננה נה רק טוב!!!

rtho784

New member
שבת שלום לכולם../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

גאיה ק

New member
../images/Emo13.gifעברית

בראשית..היתה עברית מקראית ואז ההשפעה היתה כנראה כנענית,פניקית ומואבית. בהמשך-לשון חז"ל,לשון הקודש,לשון המקרא,לשון חכמים היא נקראה גם ערבית יהודית (מורה נבוכים-הרמב"ם)והיתה גם הארמית. היידיש יותר ממתובלת בעברית.זוכרים את נח בשבע שגיאות ?זהו נאייעך באידיש והלדינו,הספניולית(ספרדית יהודית) ? בל נשכח את העברית הצוהלת-הצה"לית. ואז הגיע ההשפעה האמריקנית-עברית אמריקאית ועכשיו עברית גלובלית בן יהודה בודאי מתהפך בקברו.
עברית על שום מה ? השם עבר מופיע בתנ"ך כשמו של סבו של אברהם אבינו. המושג "עברי" נזכר בתנ"ך פעמים רבות, אולם שפתם של העברים אינה נקראת עברית. כיום מכנים את שפת התנ"ך "לשון המקרא" (או "לשון הקודש") כדי להבדיל אותה מלשון חז"ל המכונה גם "לשון חכמים", שהיא בעצם ניב מאוחר של עברית. המונח כתב עברי מציין בלשונם של חז"ל דווקא את הכתב הארמי על שם "עבר הנהר". אז עברית על שום מה ?
על פי המסורת היהודית עשר המאמרות האלהיות שבהם נברא העולם היו בעברית, והמלאכים משתמשים בלשון זו. על כן השפה נקראת לשון הקודש. לפי ריה"ל בספרו "הכוזרי" (מאמר שני סעיף ס"ח) השפה העברית היא האצילה בשפות, והיא השפה שבה נגלה אלוהים לאדם וחוה (ולכן אדם נגזר מאדמה וחוה מחיים). והם דיברו בשפה זו והנחילו אותם לבניהם ולאנושות כולה, שהשתמשה בה עד ימי מגדל בבל (דור הפלגה). אז התבלבלו הלשונות ונוצרו שפות רבות. אבל עבר המשיך גם אז להשתמש בעברית ולכן נקרא בשם הזה, ומבלבול הלשונות נובע הדמיון של השפות הקדומות לעברית. הרמב"ם מציג נימוק שונה ופשוט יותר להיותה של העברית לשון הקודש. הוא מסביר זאת בכך שאין בשפה מילים מפורשות המתארות דברים הקשורים למין. המהר"ל חולק עליו (נתיב הצניעות פרק ג') ואומר שהרמב"ם הפך את היוצרות, מכיוון שהשפה היא קדושה, ובה נברא העולם, לכן אין בה מילים המתארות מיניות ולא להפך. אבל שבת,אמן והללויה הם "לקחו" מאיתנו אז שבת שלום לנו , אמן והללויה!!
עד כאן 60 שניות על העברית ותודה למאזינים.

למעלה