משהו על הורות

לא צריך לשנות.

צריך שיתנו לנו לחיות בדרכנו. שהם היו נטים ואני אסי. זה הכול.

וזה השינוי הדרוש, כי כיום לא נותנים.

אם יתנו לאוטיסטים לחיות בדרכם זה שינוי לטובה, כיום מפריעים. מה שאמרת זה השינוי שהתכוונתי אליו

כמובן אני ידעתי כך מהתחלה.

האמת אני לא הכרתי הרבה שמודעים לבעיותיהם.

להפך ממה שאני רואה רוב רובם של הורים חושבים שהם בסדר. וזה מקראיה ברשת. וזה בכלל מידעתי.
על מה שמתרחש. לפי דעתי את מכירה טיפוסים מסוימים. שאני לא מכיר. יכול להיות שאת שונה. אבל בעני.
וממה שאני מכיר/ויודע רובם פועלים אך- ורק על פי הנרומה ומה שהולך ומה שמקובל.

לדעתי הרבה הורים מודעים באופן כלשהו כי עובדה שהרבה הורים

פונים לקבל יעוץ, ולא רק שמדובר בילדים בספקטרום. אם הורים היו חושבים שהם מושלמים ויודעים הכל אז לא היתה עבודה ליועצים לפסיכולוגים וכל מי שמנחה ומדריך הורים ומטפל בכל מיני בעיות שצצות בין הורים לילדים. לכן לדעתי הבעיה היא לא במודעות של ההורים אלא ביעוץ שהורים מקבלים, החל ממדורים בעיתון וברשת על הורות (שמהם גם כן הורים לומדים, אם היו בטוחים בעצמם לא היו טורחים לקרוא ולהקדיש זמן) ועד לפניות אינספור שמקבלים אנשים שעובדים במתן יעוץ להורים וטיפול בבעיות משפחה הורים-ילדים. הבעיה לדעתי היא ביעוץ, בשיטה, ולא במודעות של ההורים.

אני לא הורה.

אבל ממה שאני רואה בפורום הזה בחיים בכלל. הורים רוצים לפנות לטיפול כדאי שלא הכל יפול להם על הראש.
בעני הם מתרחקים מן הילד. הילד הוא המורה הטוב ביותר להורה. הוא יסבר לו איך להיות הורה. אני אנטי ממסד.
לגמרי. אני לא חושב שוטם שנוי לא אהיה במערכת. אם הורים היו כאלו פתוחים הם היו מקשיבים לי, ולארנה.
ולא זורקים לנו בוץ לעיינים. וזה מה שהם עושים אני אוטיסט אני מבין יותר טוב מכל מטפל, והבן שלהם כן? הוא
אוטיסט. הוא יודע מה טוב בשבילו. בעני הורים עושים כדאי שמצאו להם פתון ולא רוצים לחשוב לבד. ולהתקרב
לילד באמת. זו היא דעתי.

אני מסכימה איתך ועם ארנה בכל דבר

מלבד הטענה שצריך להרחיק אוטיסטים מהוריהם, עם הטענה הזו בלבד אני לא מסכימה איתכם כי מניסיון שלי אין לילדים בספקטרום כיום אפשרות טובה יותר מהוריהם (חוץ ממקרי התעללות שעליהם אני מסכימה איתך שצריך להוציא את הילדים ולהגן עליהם, וחוץ ממקרים בהם ילד מעצמו רוצה לצאת מביתו, בהנחה שיש לו מקום טוב יותר לגור בו, אבל אלו מקרי קיצון ולא עליהם אני מדברת), כל יתר המקרים הסברה והדרכה נכונה להורים תוכל להביא תועלת גדולה יותר לילדים שבספקטרום מאשר הוצאתם מבתיהם.

אנחנו מסכמים על הכול.

כי זו הכוונה שלי. את הבנת אותה עכשיו. אני לא אומר להוציא את כולם וגם לא אראנה אלה את אלו שסבולים.
המקום הטבעי הוא -עם הורים. בדיוק כמו בטבע. זה הטבע בעצם רק שאצל בני אדם הכל כל כך מורכב" מרבה
דעת מרבה מכואב"

arana1

New member
הבעייה של חוסר מסגרת קיימת גם אצל אוטיסטים שנשארים בביית

והיא בעייה קשה בכל מקרה

העובדה החוץ משקף את הפנים והחברה את המשפחה כולאת את האוטיסטים במצב שבו הם לא יכולים להישאר אבל בעצם אין להם גם לאן ללכת
נתנאל הוא דוגמה טובה
ויש עוד המון כמותו
ומצב זה הוא אחד הסיבות לדחק הנפשי המטורף שבו חלק גדול מהאוטיסטים נמצאים כל הזמן

אז כיוון שבלי לשנות את הפנים לא יקרה גם שום דבר בחוץ ולהפך אין ברירה אלא גם ליצור מסגרות טובות יותר לאוטיסטים (הוסטל ודיור מוגן זו לא מסגרת ראוייה לשום בן אדם) וגם לנסות לבקש מההורים שלא יעשו את המוות לילד שלהם רק בגלל שהוא שונה.

בינתיים, מעט מאוד הורים מוכנים להקשיב להסברים שלא מסמנים את הילדים שלהם כדפוקים וחולים ולקויים, רוב תקציבי ההסברה, כל הכח וההשפעה, הארגוני והפרטי, נמצאים בידיים של מי שמספרים להורים בדיוק את מה שהם רוצים לשמוע, שהילד שלהם הוא זבל, תת אדם.

למיטב הבנתי, זה ממש לא מה שהורים רוצים לשמוע

עובדה שהורים רבים חווים משבר כשמקבלים תוצאות של אבחון. קיימים לא מעט הורים שמאמינים שהילד שלהם בסדר ונהדר אפילו אם הוא מתפתח באופן שונה וזוהי הסביבה והמערכת שלוחצות ומאיימות עליהם לפנות לאבחון ולטיפול, הורים שרואים שהילד שלהם לא משתלב ונדחה בכל מקום ובכל המסגרות והמסגרות הן אלה שלוחצות עליהם לאבחן ולשלוח אותו לטיפולים. לא מאמינה שיש הורים שרוצים לשמוע שהילד שלהם זבל תת אדם, אולי קיימים הורים כאלה אבל מדובר באנשים רעים במיוחד ונדירים יחסית. לדעתי רוב ההורים רוצים לשמוע ההפך רוצים לשמוע שהילד שלהם נהדר כן גם הורים שיודעים ורואים שהילד שלהם שונה משמעותית מילדים אחרים, והם מקבלים את חוות הדעת של ה'מומחים' בכניעה ובכאב ובלית ברירה כי לא ידוע להם על שום אפשרות אחרת.

המחסור במסגרות הוא אכן בעיה קשה מאוד נעשים נסיונות לשנות את הקיים אבל נראה שמדובר בתהליך מסובך וארוך, יתכן שהבעיה נובעת מכך שלא ידוע מה יכול להתאים לאנשים שלא מתאימים, לי אישית אין מושג איזו מסגרת יכולה להתאים כיום אפילו בשבילי כי אני לא מסתדרת בכלל עם מסגרות, זה לא שאני עושה בעיות במסגרות אלא שהשהות במסגרת מכל סוג גורמת לי סבל נפשי אדיר עד שאני נאלצת לעזוב לפרוש או לברוח, ובגלל זה אני לא בטוחה אם בכלל צריך מסגרות, יתכן שצריך להמציא פתרונות אחרים לגמרי כשמדובר באנשים בעלי שונות אבל אין לי מושג מה למרות שאני שוברת את הראש וחושבת על הנושא כבר תקופה ארוכה. אני מבינה מאוד את המצוקה.

arana1

New member
בעיית המסגרת היא אכן עמוקה, אולי הכי

והקיום האוטיסטי ממחיש זאת בצורה שלא מאפשרת להתעלם ממנה

גם אני מאמין שלא צריך מסגרת בכלל
שכל אדם הוא מסגרת בפני עצמו ושכמותה אין אחרת
ומשום כך מה שצריך זה מסגרת של מסגרות
תשתית שתשרת ברגישות את התזמון היחודי לכל אחד מאתנו

זה נשמע מטורף ולא מעשי אבל החברה מתפתחת לכיוון הזה
בעיקר בגלל סיבות שלא קשורות בכלל או לפחות לא קשורות ישירות לאוטיזם

נכון, מעטים הורים שוראים בילד שלהם לא לקוי.

אני עוקב אחרי דעתם של הורים ושל הורים לא רק בארץ, וכמעת כולם. בדעה
שהילד הוא הבעייתי וצריך לשנות אותו. לכן אני לא מבין מה כוונתה של כוכב
שיש הורים פותחים ויש לא מעט. אני בפרום הזה בערך שלוש שנים. פעיל או לא
פעיל לא ראיתי כמעת אף הורה שיוצא נגד הטיפולים. אף אחד, אני באמת לא זוכר
שמות. אולי קיימים אבל רובם כולם בעד הנירמול. ושאני ואתה יוצאים כנגד זה באים.

עלינו עם קלשונים ומנסים להכניס לנו בתוך הבשר. לא מבפיק אנחנו סולים ורוציםפ
לאותת להורים, מכוונה טובה אנחנו גם מקבלים את כל הבוץ והזבל לפרצוף. זה
ממש כפיות טובה. אני מזמן לא נפגע. אבל לומר שאנחנו נגד טובת הילדים, זו
היא טיפשו,ת ואני מתפלץ אם הטענה " אתה לא הורה" נו אז מה? אני אוטיסט

אתה לעולם לא תוכל להבין אוטיסט כי אתה לא אוטיסט. אני מבין את ילדך טוב ממך בלי להכיר אותו בכלל. כי אנחנו נושאים את אותו " גן" זה ממש משגע
אותי. החוסר הבנה שאני לטובתם, וטזו לא רק הוצאת קיטור, או עצבים.
או התנגחיות. ממש זה מרגיז.

ואני אכן מקרה קלאסי: כי אני גדלתי באווירה משפחתית מאוד אדוקה.
אבל בגלל האופי הדרני שלי ה לא מתאים לי. ועכשיו אני בקולפיקט קשה
עם הרצון לבין מה שקיים. ממש אני בתסבוכת חבל על הזמן, ממש בלאגנים
הראש.

schlomitsmile

Member
מנהל
מנחה ההורים האולטימטיבי לדעתי הוא הילד
קצת במודע והרבה לא במודע מבחינתו.
לפעמים להורה ולילד יש שפות שונות
וההורה לא מצליח להתגבר בעצמו על הפער
זקוק למתורגמן.
זה בעיניי כל תפקידו של מנחה-הורים.
למשל בעלי ואני נעזרים בהנחיית הורים רק לגבי הפשוש הנ"ט
כי שנינו איננו נ"טים.
אולי כדאי שהורים נ"טים שמרגישים צורך בהנחיית הורים לגבי ילדם הא"ס
יעזרו במנחה הורים א"ס או א"א.

לזה אני מסכים.

הילד הוא המורה הטוב ביותר. מי שומע לילד נהפף להורה טוב יותר.

schlomitsmile

Member
מנהל
שומע את הילד, לא לילד

הורה לא צריך לציית לילד
לא צריך לבצע כל מה שהילד אומר שבא לו,
חשוב שישמע את הילד
את אמירותיו ושתיקותיו
ומשמעויותיהן

חשוב שיוצא את הראש מהתחת.

ויבין שהילד הוא זה שמבין מה הוא מרגיש ומה טוב לו. להקשיב זה חשוב לא צריך לציית.
אלה הדידיות. ואני מסכים שצריך איזיון. אבל שהילד לא מעורב בכלום זה לא טוב והורה נהיה
שפוט זה לא טוב. הכל באיזון.

למעלה