למיטב הבנתי, זה ממש לא מה שהורים רוצים לשמוע
עובדה שהורים רבים חווים משבר כשמקבלים תוצאות של אבחון. קיימים לא מעט הורים שמאמינים שהילד שלהם בסדר ונהדר אפילו אם הוא מתפתח באופן שונה וזוהי הסביבה והמערכת שלוחצות ומאיימות עליהם לפנות לאבחון ולטיפול, הורים שרואים שהילד שלהם לא משתלב ונדחה בכל מקום ובכל המסגרות והמסגרות הן אלה שלוחצות עליהם לאבחן ולשלוח אותו לטיפולים. לא מאמינה שיש הורים שרוצים לשמוע שהילד שלהם זבל תת אדם, אולי קיימים הורים כאלה אבל מדובר באנשים רעים במיוחד ונדירים יחסית. לדעתי רוב ההורים רוצים לשמוע ההפך רוצים לשמוע שהילד שלהם נהדר כן גם הורים שיודעים ורואים שהילד שלהם שונה משמעותית מילדים אחרים, והם מקבלים את חוות הדעת של ה'מומחים' בכניעה ובכאב ובלית ברירה כי לא ידוע להם על שום אפשרות אחרת.
המחסור במסגרות הוא אכן בעיה קשה מאוד נעשים נסיונות לשנות את הקיים אבל נראה שמדובר בתהליך מסובך וארוך, יתכן שהבעיה נובעת מכך שלא ידוע מה יכול להתאים לאנשים שלא מתאימים, לי אישית אין מושג איזו מסגרת יכולה להתאים כיום אפילו בשבילי כי אני לא מסתדרת בכלל עם מסגרות, זה לא שאני עושה בעיות במסגרות אלא שהשהות במסגרת מכל סוג גורמת לי סבל נפשי אדיר עד שאני נאלצת לעזוב לפרוש או לברוח, ובגלל זה אני לא בטוחה אם בכלל צריך מסגרות, יתכן שצריך להמציא פתרונות אחרים לגמרי כשמדובר באנשים בעלי שונות אבל אין לי מושג מה למרות שאני שוברת את הראש וחושבת על הנושא כבר תקופה ארוכה. אני מבינה מאוד את המצוקה.