משהו על הוכחות בתחום

the new L

New member
משהו על הוכחות בתחום

הרבה מאוד (אולי הרבה מידי
) פעמים באים לפה כל מיני אנשים (בעיקר מהצד הדתי) וטוענים שיש בידיהם הוכחות לצד כזה או אחר. כל הוכחה כזאת היא בהכרח שגויה. הסיבה לכך היא שכל הוכחה כזאת מורכבת מאוסף כזה או אחר של צעדים לוגיים. כל אוסף כזה בהכרח מתחיל מאוסף של הנחות שקיימות אצל הכותב. מכיוון שאת ההנחות האלה אין שום אפשרות להוכיח, הרי שלא ניתן יהיה להוכיח לעולם את קיומו או אי קיומו של האל (בדיוק כמו שלעולם לא יהיה ניתן להוכיח בוודאות מוחלטת משפט כלשהו בפיזיקה).

אוריאל 1

New member
ברוך ה' יש לנו מוח חושב

ולא צריך יותר מידי להתפלסף בכדי להבין בדרך הפשוטה ביותר שאין זה אפשרי שכל הבריאה הנ"ל נוצרה מעצה מבלי שהיא נבראה,כלומר שהיא היתה קיימת לנצח ותתקיים לנצח,במיוחד אחרי שנקבע גיל ליקום. בנוסף על כך כשאתה רואה את עצמך,גוש בשר שהולך חושב רואה מדבר מזיז את עצמך אתה פשוט מבין שאין זה יכול להיות דבר "טבעי".ועוד ממה נוצרנו מטיפה סרוחה.כשאתה רואה את השמש,הכוכבים,חיידקים,קטנים,אטומים וכל הפלא הענק המצוי בבריאה אתה בצורה פשוטה מבין שיש בורא. לא צריך יותר הוכחה מזה ואם היה צריך הבורא היה נגלה אלינו בצורה ברורה יותר כמו שקרא בעבר ויקרא לעתיד לבוא בעזרת ה' בדורינו. כל העניין ביהדות הוא שאנחנו נמצא את הבורא כלומר אמונה,ברגע שהבורא יתגלה אלינו האמונה תעלם ותבוא הידיעה.

the new L

New member
מדבריך אני מסיק

שהבעיה היא בי ככל הנראה (וברוב שאר חברי הפורום הזה). משום שאתה טוען שעלי להבין בצוה פשוטה שיש בורא, ומאחר ואני לא מבין זאת, משהו כאן מוזר.... בכל אופן, מאחר וקיום האל לא נובע ישירות מחוקי הלוגיקה (ולמען הסר כל ספק, הוא לא
), הרי שהוא לא בר הוכחה, וכל טענה מהסוג של תראה את X, Y ו-Z ותסיק מכך שהאל קיים היא בטלה.

Governor

New member
לא הרשל'ה? - לא קונה!

הצג לנו טענה כלשהי, שונה מן הקשקוש/כשכוש הקבוע שלך, לאמר "וכי מה יכולה להיות הסבה ל- xxxx, אם לא yyyy?"... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

Moridin

New member
ההבדל הקטן והמהותי

נקישה על הדלת היא פעולה מוכרת, בעוד בריאת יקומים תוך התעלמות מכל חוקי הפיזיקה המוכרים לנו, בחירה בעם ספציפי כעם נבחר, העברת אותו עם תלאות רבות, וכל זאת מבלי להותיר עקבות קבילות על ידי כל מי שמבין משהו בתחום (למען הסר ספק - זה לא אני), אינה פעולה מוכרת. לכן גבי יניח שמישהו נקש על דלת ביתו אם ישמע שלוש נקישות, אך לא יסיק אוטומטית שאלוהים קיים מתוך הסתכלות על העולם - שהרי ישנן תאוריות הגיוניות וקונסיסטנטיות בהרבה מאלוהים. הגב, בתגובה קצרה ומתומצתת בבקשה, כדי שלא אסתבך חלילה בטקסט שאינו חיוני להבנה שלי. גם בלי האשמות שווא אם אפשר.

Moridin

New member
יודע מה?

אפילו אם תאוריית האבולוציה, אף על פי שהיא מקובלת על כל העולם המדעי כעובדה מוגמרת מזה כמאה שנים, אינה מוסברת טוב לדעתך, זה לא מוכיח את קיומו של אלוהים. יכול להיות הסבר שונה בתכלית לאבולוציה (על כך שהיא התרחשה אין ויכוח; מאובנים), שפשוט עדיין לא התגלה. להגיד "היתה אבולוציה, אבל אנחנו לא יודעים איך היא עובדת, ומכאן שיש אלוהים" זה הרי אבסורדי. שלילת האפשרות על ידך של אבולוציה, תגרום לי לצערי לאבד כל טיפה של כבוד שהיתה בי קודם כלפיך, וגם להתעלמות מוחלטת מעתה והלאה. זה באמת יהיה פתטי, הלא כן?

נקישה על הדלת היא פעולה מוכרת, בעוד

נקישה על הדלת היא פעולה מוכרת, בעוד בריאת יקומים תוך התעלמות מכל חוקי הפיזיקה המוכרים לנו, בחירה בעם ספציפי כעם נבחר, העברת אותו עם תלאות רבות, וכל זאת מבלי להותיר עקבות קבילות על ידי כל מי שמבין משהו בתחום (למען הסר ספק - זה לא אני), אינה פעולה מוכרת." תגובה: אם היית רואה בפעם הראשונה בחיים שלך פירמידה, האם היית חושב שנוצרה מעצמה רק משום שפעולת יצירת מבנה לבנים שכזה אינו מוכר לך?

Governor

New member
דני מטומטמני, הרי הוכחתי לך שהיקום

לא נברא, אלא התהווה, ושס"ה האנרגיה בו, על כל צורותיה הוא אפס כמו כן, הסכמת שאין ליקום תכלית גם הוסבר לך כיצד אפשרית עליה ברמת הסדר, בהליכים טבעיים, גם הוסבר לך כי מורכבות אינה סדר, ואינה עצוב תבוני, אולם מה נתן לצפות ממטומטם אקוטי כמוך... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

Moridin

New member
הדוגמה גרועה ביותר

פירמידה אפשר לבנות, באמץ אדיר אבל אפשרי בכל מקרה, מאבנים שנמצאות בסביבה של כולנו. בריאת יקום - אי אפשר.

neko

New member
עשית טעויות רבות במשל שלך,

אמנה כמה למען הסדר הטוב. 1. שלוש נקישות הוא מספר טופולוגי אצל בני אדם. במציאות, החיים אינם בנויים בצורה מסודרת מדוייקת וטופולוגית, ואין בהם "מרווחים קבועים". אם כן, תקן את המשל שלך: נעשו בדלת 1742 נקישות, בעוצמות שונות ובמרווחים לא סדורים. 2. בגלל מגוון החי וחוסר התאימות שבו, מדובר על חדר ובו כמיליון דלתות, ובכל אחת נעשתה סדרת נקישות באורך שונה בעוצמות שונות ועם מרווחים שונים. 3. במשל מדובר על בקתה, שכידוע קיימים מחוצה לה בני אדם. אתה למעשה מניח קיימת יישות מודעת מחוץ לעולמינו הנתפס - מזל"ט, עוד הוכחה מעגלית לקיום אלוהים, כאילו שאין מספיק. כהערת אגב - המשל שלך מזכיר את המציאות בכך שאכן נתגלו נקישות המגיעות מהחלל - קרינה סדורה של פולסרים. אף חוקר לא טען שזה אלוהים.

שלוש נקישות הוא מספר טופולוגי אצל ב

תקן את המשל שלך: נעשו בדלת 1742 נקישות, בעוצמות שונות ובמרווחים לא סדורים. תגובה: קראת את הנמשל באותו מאמר? (התייחסתי לשלוש הנקישות בלבד/תופעה אחת המוכרת לנו). * * * 2. בגלל מגוון החי וחוסר התאימות שבו, מדובר על חדר ובו כמיליון דלתות, ובכל אחת נעשתה סדרת נקישות באורך שונה בעוצמות שונות ועם מרווחים שונים. תגובה: אנו יודעים ומבינים מהו סדר ומהי הרמוניה, לא משנה באיזו צורה היא תבוא (בין אם היא תופיע בתור מגדל לבנים או בין אם בתור מערכת השמש שלנו). * * * המשל שלך מזכיר את המציאות בכך שאכן נתגלו נקישות המגיעות מהחלל - קרינה סדורה של פולסרים. אף חוקר לא טען שזה אלו-הים. תגובה: חקר החלל בגלי רדיו כבר שנים מחפש מספרים שאינם אקראיים המגיעים דרך אותות מן החלל. כל זאת כדי להוכיח שיש אינטליגנציה בחלל. מנהל פורום האמת האבסולוטית:

neko

New member
לה לה לה לה.

1. קראתי את הנמשל, הנמשל שלך הוא נמלה, שאינה דומה לסדרה קבועה של 3 נקישות. כאשר אדם מגיע לדלת הוא בד"כ ינקוש 3 נקישות סדורות. נמלה אינה מסודרת באופן טופולוגי כזה, והיא בנוייה בצורה לא סדורה, לא אחידה, ולא מ-3 חלקים פנימיים. אתה מנסה ליצור משלים שמטים את הכף לכיוון טענותיך. 2. אנו יודעים ומבינים מהו סדר ומהי הרמוניה, לא משנה באיזו צורה היא תבוא (בין אם היא תופיע בתור מגדל לבנים או בין אם בתור מערכת השמש שלנו). הרמוניה היא הכרח המציאות - כשלא נוגעים במע', היא תמיד תשאף להרמוניה. לא ענית לטענתי - למה רק דלת אחת? 3. בכלל לא ענית, מכיוון שאתה יודע שאתה טועה? טוב מאד, אני מחכה למחיקת המשל הטיפשי שלך, שכל עיסוקו הוכחה ע"י הנחה מראש של המבוקש. אתה מוזמן להחליף את המשל במשל הבא: אתה וגובי בתוך חללית בחלל החיצון, ופתאום נשמעות המון נקישות אקראיות מכל צדדי החללית. אתה אומר "יש בנאדם בחוץ! בוא נפתח את הדלת! חייבים להכניס אותו פנימה!", וגובי אומר "לא, סביר יותר שמשהו התנגש בחללית, אולי סלעים קטנים, הנה תראה, ככה זה נשמע כשמשהו פוגע בחללית (זורק עצם על הדופן ושומעים נקישה זהה לקודמות). ובכלל, אין אנשים בחלל החיצון." 4. לא קשור, עובדה היא כי במקרה זה, דווקא הנקישות הסדורות בחלל מוכיחות שלא מדובר במודעות. כמו שאמרתי - היקום שואף להרמוניה.

אוריאל 1

New member
אין שום קשר

להבנת הבורא ולחוקי הלוגיקה,למרות שגם מבחינה לוגית ניתן להוכיח את קיומו.אם תרצה למצוא את הבורא ותחפש אותו אתה תמצא.הבעיה היא שפה כל אחד חושב שהוא יכול למצוא את הבורא בתוך חוקי הטבע {כלומר נוסחאות או חוקים כאלה ואחרים ואם הוא לא מצא סימן שאין} ,כלומר לגשם את הבורא,אך בכדי למצוא את הבורא צריך להבין שלא ניתן לגשם {גשמי} את הרוחני {האלקטרון הוא אנרגיה רוחנית והוא מרכיב את החומר ולא החומר מרכיב אותו},הבורא הוא הטבע,הוא טבע את עצמו בבריאה.אף אחד לא יודע מיהו בורא העולם,אנו רק יודעים שהוא ברא נבראים בכדי להטיב להם,והוא מצוי בכל,לא צריך לחפש אותו בשמים כשאפשר למצוא אותו פה איתנו,ובכל דבר ודבר.

ממש טיעון נפלא

אלא שלפי דבריך לא ניתן להוכיח שום הוכחה לוגית בעולם. ובפעם הבאה שאתה הולך למכולת ברר היטב אם היא נמצאת במקומה ולא קפצה למאדים כי זוהי הנחה מוקדמת שלך שהיקום סטטי במרווחי זמן קטנים. אז פשוט הבה נגדיר מחדש את המושג הוכחה. הוכחה היא הוכחה המסתמכת על הנחות ראשוניות המקובלות על בני אדם כשהם מוכיחים משהו. ולאחר שנפטרת משטות זו שטרדה את מוחך צא ועיין שוב בהוכחות שראית ואולי יוכח לך דבר מה.

the new L

New member
אם תראה לי

הנחות ראשוניות שיהיו מקובלות על כל בני האדם אז תראה לי הוכחות שיהיו קבילות על כל בני האדם. מאחר ואני משוכנע שלא תמצא כאלה, הרי שאתה לא יכול להוכיח כלום. חוץ מזה שההוכחות שמפרסמים כאן מאוד מטעות מההיבט הזה משום שאין לא מפרטות מה הן הנחות היסוד שדרושות לקיומן.

למעלה