משהו נחמד

משהו נחמד

לפני כחודש הייתי חולה מאוד. הייתי מצוננת קשות והרגשתי כי הריאות שלי מלאות מים והייתי מלאה ליחה שלא יכלה לצאת או להיכנס - פשוט הייתי סתומה (לא בראש - חיוך) החלטתי כי אני לא פונה לרפואה ומרפאה את עצמי לבד. עשיתי לי המון רייקי והשתדלתי לנוח והמצב לא היה ממש טוב. ככה סחבתי שבוע וחצי. פתאום הבנתי כי לא החלטתי להיות בריאה. החלטתי רק לרפא את עצמי אך לא להיות בריאה. ברגע שהבנתי זאת, אמרתי כי אני מחליטה להיות בריאה ואכן, אחרי יומיים, הכל נגמר. טוב, יכול להיות שעבר זמן והגוף הצליח להשתלט על המחלה ולא קשור אם החלטתי או לא (מחשבה ספקנית) אבל, ברגע שהחלטתי, זה היה בלילה, בבוקר כבר הרגשתי טוב יותר ולמחרת עוד יותר טוב וזהו. בכל אופן, אני מאמינה כי ההחלטה שלי זירזה את המצב. נכון סיפור נחמד?

Sam Anand Nityo

New member
ברוך רופא חולים ../images/Emo101.gif

סיפור נחמד מאוד
אני מאמין שרב המחלות שלנו נובעות מחוסר איזון בין גוף, נפש, ורוח. מה שנקרא פסיכוסומאטי - פסיכו(=נפש) + סומה (=גוף). המחלות שלנו באות מהנפש, ומהנפש הן יכולות להרפא. בריאות לכולנו. (ק)סם

אה, תודה!

המחלות שלנו אכן נובעות מחוסר איזון בין גוף ונפש. מצד אחר, המחלות שלנו משרתות אותנו, אפילו אם היינו רוצים לא לחלות בהן. לא במודע אנו יוצרים את המחלות שלנו אך התת מודע יודע, גם יודע, כי המחלה הנוצרת אצל אותו אדם, אכן באה להעביר מסר כלשהו. הבעיה היא שלא כל אחד מסוגל לנסות ולהבין מהו המסר שהגוף שולח לו בעת מחלה מסויימת. הגוף שולח מסרים לאו דווקא בצורת מחלות. כל החשקים שלנו, כל הכמיהות שלנו, כל הרצונות המיוחדים שלנו, הן המסרים הגופניים לתודעה המודעת שלנו. היצירה הגדולה ביותר שלנו הינה גופנו ועלינו להאזין לגופינו שהרי הינו ניזון מנפשינו, מרובדים עמוקים יותר ופחות. בעזרת גופינו, אנו מממשים את המאויים הנפשיים שלנו. בעצם, אני חוזרת על דברים בכל מיני וריאציות - שלמעשה הדבר העיקרי הוא: גוף-נפש. כל עוד הנשמה מחוברת לגוף, אין היפרדות. ועלינו לזכור זאת תמיד כי ישנם כאלו שסוגדים רק לגופם (או חלק ניכר) וישנם כאלו שסוגדים רק לנפשם ומזניחים את גופם. לא זו דרך נכונה ולא זו דרך נכונה. איזון - זו הדרך הנכונה. ואיך להגיע לאיזון? פשוט וקל - להרגיש טוב גופנית ונפשית. נקודה.

רז89

New member
אין נכון ולא נכון

מה שנכון לך לא בהרכח נכון לאחר אין אמת אחת אין דרך אחת תאמרי: "זן הדרך שלי, זו האמת שלי" אבל זו לא בהכרח הדרך שמתאימה ונכונה לאחר

למעלה