משהו נורא נורא מוזר!!!

עמית 29

New member
לנטוס

גם אני בשעה טובה עברתי ללנטוס... ואני עדין "בודק" אותו . אכן ומלץ להזריק אותו פעם אחת ב24 וכדי לעשות זאת בשעה קבועה כל יום כשרצוי לפני השינה. אפילו כתוב שאינסולין לא (!) נבדקה יעילות השפעתו על ילדים בהזרקה של בוקר!!! לכן תנסי להזריק אותו בלילה נניח ב22:00. ותראי מה קורה. באופן עקרוני הסיבה האפשרית לרמות הסוכר הגבוהות היא שהכבד שלך מייצר סוכר בשעות הבוקר וכפי הנראה אין לך לזה כיסוי. בהמשך תנסי אולי להגדיל את כמות היח' של הלנטוס. עד לאיזון המיוחל. אגב כמה יח' לנטוס את מזריק ה כיום?

אמממ אוקי...

למרות שהרופא שלי אמר לי שכדי לי בבוקר...אבל ננסה ונראה. ואני מזריקה 26 יח'. אבל חשבתי שהכבד מייצר סוכר רק במצבי היפו, לא?! או שהוא תמיד מייצר?

משהו נורא נורא מוזר!!!

זה קרה לי כבר כמה פעמים... אני בעיקרון צריכה להתעורר בבוקר ב8 לעשות זריקה של הלנטוס ואז אני חוזרת לישון עד הצהרים... להזכירכם הלנטוס לא נועד להוריד רמות סוכר אלא הוא נספג 24 שעות וכך נותן איזון של הסוכר...מי שמוריד את הסוכר פה זה ההומולוג שאני משתמשת גם בו. בקיצור, בבקרים ב8 אני קמה עם תוצאות יפות מאוד 90-150 ואני נותנת את הלנטוס וחוזרת לישון...ובצהרים אני קמה עם 300-200 ואפילו פעם אחת HI. השאלה שלי זה איך זה יתכן שזה מגיע לי לכאלה רמות בלי לאכול ובלי כלום? זה לא יכול להיות היפו ואז קפיצה של הסוכר כי כמו שכבר אמרתי הלנטוס לא מוריד את הסוכר אלא ההמולוג. אז מה קורה פה? יש למישהו רעיון??

עמית 29

New member
הכבד

הכבד מייצר סוכר כל הזמן... ולבלב תקין מייצר אינסולין כל הזמן , ככה התאים מקבלים "מזון" כל הזמן (שלא לדבר שהמח צריך סוכר כל הזמן- למרות שהמח לא זקוק לאינסולין). גם בעת פעילות גופנית ייצור הסוכר בכבד מוגבר כדי לתת מענה ל"רעב" של השרירים. וכמו שכבר כתבת במקרי היפו הכבד מנסה לתת מענה. ביי

mk a o

New member
תופעת השחר

קיימת תופעת השחר. משמעותה - כשעתיים לפני היקיצה מופרש לדם ע"י הכבד סוכר ואם אין לו כיסוי של אינסולין אזי רמות הסוכר בדם עולות. בגלל שבחופש מתעוררים בשעת צהריים התופעת "זזה" מהשחר לצהריים. יתכן שזה מה שקורה לך? מומלץ לערוך בדיקות דם בזמן השינה (ע"י ההורים או אחים) משעה 8 עד שאת קמה ולקבל תמונת מצב. שישי שבת זה זמן אידאלי כולם בבית. בדרך כלל ניתן לתכנת משאבה להתגבר על זה. מצ"ב קישור ובו שלושת הסיבות האפשריות לסוכר גבוהה בדם בבוקר.

למעלה