משהו מרגיז...

notxist

New member
משהו מרגיז...

שבוע שעבר במהלך התנדבות חבר שלי התהפך עם ניידת בדרכו לאירוע. למזלנו לא היו נפגים בתאונה אבל הם פונו לבית החולים. העניין הוא שברגע שהם פונו לבית חולים והוזמן בוחן תנועה נשלל רשיונו ל60 יום במקום. לא יודע מה איתכם אבל אותי זה מרגיז. כשאר שמעתי על כך התקשרתי אל מפעיל המתנדבים שלי ואכן הוא אמר לי שזה גם מה שהיו עושים במקרה ששוטר היה עושה את התאונה. הכבוד, שוטר ששוללים לו רשיון יכול להמשיך לעבוד עם שוטר אחר ותלוש המשכורת יגיע בסוף החודש. לעומת זאת תארו לכם מתנדב שעובד בחלוקת עתונים או אחד שנותן שירות ברחבי הארץ ותבינו שאם לוקחים לבחור כזה את הרישיון אז פשוט לוקחים לו את הפרנסה. אני אחרי האירוע הזה כבר לא נוהג יותר על ניידות וכך גם כל החברים שלי. לא יודע מה יכול להיות הפתרון (אולי לשלול רק את הרשיון המשטרתי למתנדב) אבל לדעתי זה מצב שבו כל מתנדב מסכן את הרשיון שלו בשביל ההתנדבות ועם כל הכבוד והרצון להתנדב אני לא מסכים לזה. אז מה דעתכם....

760

New member
שכחת פרט אחר

במקרה של גרימת נזק לניידת באשמת השוטר, ברוב המקרים - הוא צריך לשלם מכיסו (יורד לו במשכורת) קיימים מקרים בהם נשלל לו הרשיון האזרחי במקביל. מתנדב לא משלם מכיסו גם אם הוא גרם לטוטאל לוס לנייידת ולצד ג'. (רק בגלל היותו מתנדב) כאשר אתה מתנדב, אתה מסכן הרבה יותר מאשר את הרשיון האזרחי שלך. זה לא צריך למנוע ממך מלנהוג בניידת, זה רק צריך לגרום לך לנהוג במשנה זהירות.

notxist

New member
ועדיין

לא במשתוללים עסקינן.... אנחנו מדברים על בחור שנהג ברכב בשעת גשם והחליק איתו. מניסיון קודם על הרכב הזה אני יכול להגיד לך שהרכב הזה מחליק בצורה מוגזמת.

מה לא ברור?

א. כל ת``ד עם נפגעים הנהג מקבל שלילה. לא משנה אם זה אמבולנס/משטרה/חברה קדישה/ספריה ניידת. ב. זה שהוא לא יכול לנהוג עכשו הוא לא היחיד ולא הראשון שקיבל שלילה והוא לא היחיד שעובד עם רכב והוא צריך להתמודד עם זה כמו כל אדם אחר. סעו בזהירות - תשמרו על עצמכם.

שירןן21

New member
אין מה לעשות אנחנו לא מעל החוק

גם אם היה עובר באדום בניידת משטרה והיה מצולם במצלמה ולא מסביר את עצמו ומוצא הסבר שעולה על הדעת את סיבת העבירה היה מקבל דוח + נקודות על פי הנוהל לוקחים את הרשיון גם אם זה שוטר\מתנדב , כשאתה בא להתנדב אתה אמור לדעת ולעשות את השיקול דעת של "הסיכון" שלך , באותה מידה אתה יכול לפתוח באש על חשוד ולהחיקר שעות אחרכ, חלילה את יכול להיפצע ולהיפגע.. עם רכב לא מתהפכים סתם יש סיבה, וכניראה שיבדקו אותה לעומק, אם ההתהפכות באשמת הנהג או לא. עד אז הרשיון נהיגה שלו לדעתי ישאר בשלילה , לוקחים גם בחשבון את הרשעות התנועה שלו ואת העבר שלו לגבי עבירות תנועה. אני לא מבינה על מה הכעס שלך.. הרי בפורום הזה תמיד דופקים על השולחן ואומרים ששוטרים ומתנדבים חושבים שהם מעל החוק, אז הינה אחת ההוכחות.. אז זה טוב או לא טוב?

notxist

New member
מי דיבר על זה בכלל?

אני אמרתי שאני רוצה להיות מעל החוק? ממש לא! כל מה שאמרתי זה שעם כל הכבוד למשמר האזרחי ולשנים שנתתי לו אני לא מתכוון לסכן את הרישיון שלי בשום צורה, וזה פשוט לסכן את הרישיון. אלא אם כן את חושבת שאני צריך להיות כמו כל המבוגרים שבאים להתנדב בשביל להעביר את הזמן של הפנסיה. אני ממש לא זקן ואני בא להתנדב בשביל לתפוס נבלות שדופקים לאנשים את החיים אבל עם כל הכבוד אני חושב שקודם אני צריך לדאוג לפרנסה שלי ולא לסכן אותה.

שירןן21

New member
זאת כבר החלטה שלך

אף אחד לא מכריח אותך לבוא ולהתנדב. יש נוהלים מסויימים שכולנו כפופים להם , ואם זה היה באוטו אזרחי שלו ? מה היית אומר אז..? זה שהוא במסגרת תפקיד במשטרת ישראל לא אומר שלי ינקטו נגדו צעדים כאלו ואחרים , לשוטר הפגיעה יותר חמורה מאשר רק לא לנהוג בניידות , הוא נשפט אצל ממ"ר אצל סממ"ז ובמקרים חריגים הוא לא משלם על הנזק אבל בהחלט מורידים לו ימי עבודה ובדר"כ זה 5 ימי עבודה . העניין פה לא להיכנס מי נענש יותר.. פשוט קרה מקרה , עד שלא יבדקו אותו שוללים את הרשיון, ההבדל היחיד שיהיה פה הוא שמהתנדב לא ישלם מכספו לשטרה כלום , אם ייצא שעבר על החוק יזרקו אותו מהמשא"ז וישללו את רשיונו על פי חוק.

benzvie

New member
למר - notxist

בכל תאונה עם ניפגעים גם עם היא אזרחית לחלוטין שוללים לנהגים המעורבים את רישיון הנהיגה עד סיום חקירת התאונה

אבל יש הבדל

שוטר יכול להמשיך לעבוד גם השלילה,הפרנסה לא נגזלת ממנו בניגוד למתנדב,שיש כאלו מתנדבים שאם שוללים להם את הרישיון אז הפרנסה שלהם נפגעת

שירןן21

New member
פעם הבאה שיצמד לנוהלים

אני יודעת שבנהלי אק"מ כתוב במפורש שאין לבצע מרדפים ויש לנהוג על פי כל תקנות התעבורה , לא רוצה להתחיל להסיק מסקנות סתם אבל עם רכב לא מתהפכים סתם חייבת להיות סיבת הגורם האנושי . כמו שאמרת מתנדבים באים להתנדב, זה לא מקור פרנסתם לכן יש נוהלים מסויימים שנכתבו בשביל שלא יהיה מקרים כאלו , אני לא באה להתגלח על זקן של אחרים ולהיות מאלו שיתחילו לצטט נהלים מהספר.. אבל קצת תמוהה שרכב מתהפך בשטח עירוני והענין צריך להיבדק לא? ואם יתברר שאותו נהג עבר עבירות וכו'..? אתה לא רואה לנכון לשלול את רשיונו ? אז מה אם הוא היה במשמרת .. זה לא אומר כלום

שירןן21

New member
אז שוב הדרישה היא

לא ללכת על פי חוק אלא לעקוף אותו , אם החוק אומר לשלול רשיון נהיגה אז שוללים ולא עושים בכאילו דברים. המשטרה אוכפת ולא מעקמת. זה שהוא מתנדב והוא בעזרת הרישיון בתפרנס זה יפה, הבחור עשה עבירת תנועה, גרם להתפכות רכב תוך כדי סיכון אחרים ורק בנס מישהו לא נהרג. אם חלילה היה הרוג מה היית אומר אז? שוללים רשיון נהיגה משטרתי אם הוא החנה רכב משטרתי וכתוצאה מכך פגע ברכב, עם החנה במקום אסור.. זו דרך ענישה משמעתית , אתה מדבר פה על תאונה חמורה, רכב התהפך , נסה להכניס לפרופורציות שוב את השתלשלות האירוע אין פה מקום לשיקול דעת ולנסות להעניש משמעתית כרגע , אני מאמינה שיהיו תשובות של איך הדברים קרו ולמה בדיוק קרו יחליטו אם להחזיר את הרשיון , ישקלו המשך שירות במשא"ז וכו'.

ימער

New member
המשטרה אוכפת ולא מעקמת????

אולי בגלל זה קראדי הולך לעוף. בגלל שהוא לא מעקם כלום.

שירןן21

New member
אתה כבר החלטת שהוא כבר עף

כבר גזרת את דינו.. אני לא ידון איתך בזה , אני רק יגיד לך שבכל מערכת יש סוגים שונים של אנשים שגם הם טועים , גם ראשי ממשלות טובים שלנו נפלו , שרים רופאים , מפקדים בכירים בצה"ל וכו' וכו' וכו'. כשאמרתי משטרה דיברתי על משטרת ישראל כמערכת מתפקדת כמערכת כללית שעובדת , לא אמרתי מר משה קראדי ולא כיוונתי כלפי אנשים ספציפיים במערכת. משטרת ישראל כמשטרה היא מערכת שאוכפת חוק. לגבי שאר הדברים שכתבת לא חושבת שאני זו שצריכה לדון בזה .

למעלה