משהו מקומם

granot

New member
משהו מקומם ../images/Emo46.gif

רקע: הייתי באילת בשבועות, והיו צלילות חביבות למדי (
אוקטופוס מאוד חברותי ונחמד). ולסיפור עצמו: בעודי צולל לי להנאתי עם בן זוגי באתר נורמאלי כלשהו (מהמעטים שנשארו), הבחנתי בצלילת אינטרו הנעשית באותו אתר. עכשיו, אנא, הסבירו לי למה בשם נפטון עושים צלילות אינטרו באתרים הטובים המעטים שעוד נשארו לנו באילת?
עם כל הכבוד לצד העסקי שבנושא, זה ממש חוסר התחשבות. לרדת עם צוללים בקורס אני עוד יכול להבין, אבל אינטרו??? (ומראש, לאלו שיענו לי שהמדריך דואג שהצולל באינטרו לא יפגע בסביבה, הצולל הספציפי הנ"ל הרים חול וכולרה כמו אנ´לאיודעמה, ולא באשמת המדריך לדעתי). תגובות היכולות להסביר את התופעה יתקבלו בברכה...

Top Gun

New member
אתה יודע מה...

דווקא ניראה לי שלהוציא צלילות אינטרו לאתרי צלילה "טובים", יותר הגיוני ועדיף מלהוציא לשם צלילות קורס. בצלילת אינטרו, כשמה כן היא, הצולל מעוניין להכיר את עולם הצלילה, ואם כבר אז למה שלא יעשו זאת באתרים הטובים? כך ימשכו יותר אנשים להמשיך לצלול. (אם אתה לא רוצה יותר צוללים זה כבר סיפור אחר
) בקשר לנזק אותו יגרום הצולל חסר הניסיון, מכיוון שהמדריך נימצא איתו אחד על אחד, הוא יכול למנוע מהצולל לגרום נזק בקלות. אינני מבין למה אתה טוען שהחול שהוא הרים לא באשמת המדריך, אשר יכול בקלות למנוע זאת במידה ויהיה קרוב לצולל. לעומת זאת, צוללי הקורס מתרגלים במים מיומנויות, ולכן אינם מתרכזים על שמירת הסובב. כמו כן, הם נמצאים במים כקבוצה, וכך למדריך והדייבמאסטר קשה להשגיח על כל אחד מהחניכים אישית שלא יפגע בסובב. בנוסף לכך, צוללי הקורס, בניגוד לצולל האינטרו, מתכוונים להמשיך לצלול לאחר הקורס, ותמיד יוכלו לחזור לאתרי הצלילה הטובים לאחר שיצברו קצת ניסיון.

granot

New member
עד כמה שאני זוכר...

לא מורידים את החבר´ה בצלילות הראשונות שלהם לאתרים "טובים", אלא רק בצלילות בהמשך הקורס- לקראת הסוף, ומישהו שגומר קורס צלילה הרי יום למחרת יצלול באתר הטוב בעצמו ללא מדריך, כך שעדיף לי (ולכולנו לצורך העניין) שהוא יצלול שם פעם אחת עם מדריך, וכך יכיר קצת את האיזור לפני שיגיע לשם בעצמו לבד. לגבי הבחורצ´יק באינטרו, כמובן שהמדריך יכול למנוע את רוב הבלגאן מתחת למים, אבל גם המדריך הכי טוב והכי מנוסה יתקשה לשלוט על פעולת הסנפירים של צולל אינטרו שנכנס טיפה ללחץ כי הוא ראה חשופית
, וכאן בדיוק עולה האבק לחלל המים, ועוד אלמוג רך אכל אותה. אין לי בעיה עם עוד צוללים, להיפך, אבל בתנאי שהיותם צוללים בכ"ז תשאיר לי (ולהם) מקומות יפים לצלול בהם.

למעלה