קצת היסטוריה וקצת ויכוח
א. אני לא מבין מדוע אתה בוחר דווקא את הקו הירוק, מי קבע שהגבול ביננו ובין העם הערבי צריך להיות הקו הירוק מדוע לא הקו של היום, במקום בו יש יהודי בארץ ישראל זאת מדינתו, אותם אנשים שגרים מעבר לקו הירוק נכללים בסטטיקסטיקה של מדינת ישראל, אותם מפעלים שיש מעבר לקו הירוק משלמים מיסים ושכ"ד ומשלמים את זה בשקלים, מי שהוא יהודי והוא גר בארץ ישראל הוא תושב מדינת ישראל ושום קו לא ישלול ממנו את הזכות הטבעית הזאת. ב.אותם חלוצים של שנות ה-30 40 50 קיבלו כסף מהמדינה, הרבה כסף, תורמים רבים, מכיר את הנדיב הידוע, לו הייתי רוטשליד לה לה לה לה לה לה הווו לה לה לה... מכיר את חיים ויצמן שנפגש עם ר"מ בריטניה דאז ושיכנע אותו להשקיע בעם היהודי, מכיר? יופי, אז הם קיבלו כסף וגם החלוצים של היום מקבלים כסף, ורק שתדע הם קיבלו כסף גם בתקופת ברק וגם בתקופת רבין, אלו החלוצים של היום, אין מה לעשות, כדי להיות חלוץ אתה צריך להשקיע ולקבל כסף, בגלל זה תושבי הגולן מקבלים הקלה במס, ובגלל זה תושבי הגולן משלמים פחת על כל מיני דברים אחרים, ככה זה, עוזרים לחלוצים להיות חלוצים. ג.קצת היסטוריה. טרומפלדור נלחם על הגנה על המדינה, הוא מת בשביל המדינה והוא חי באזור בו ההתיישבות החלוצית הייתה בסכנת הכחדה. רק תגיד לי, מה ההבדל בינו ובין איש שנהרג בגוש קטיף מירי מאחד היישובים הערבים בגוש? אני אגיד לך את ההבדל, טרומפלדור נהרג לפני שהייתה מדינה, הוא נהרג בשביל המדינה שבדרך "טוב למות בעד ארצנו" הוא אמר. אותו איש שנהרג בגוש קטיף נרצח כשהייתה לנו מדינה, אבל כמו טרומפלדור הוא נלחם על המדינה שעדיין נלחמת על עצמאותה. ד.עוד קצת היסטוריה, אתה אומר שאין דבר כזה קיצוניים חילוניים? הרי זה אבסורד רק הפאנטיים חובשי הכיפה יכולים לעשות דברים כמו חסימת כבישים וכאוס במרכז ת"א. ובכן בא נחזור לשנות ה-40 המאוחרות: אלטלנה, מלון המלך ג'ורג', פיצוץ גשרים, עליות חשאיות וכיו"ב. אלו דברים שעשו קיצוניים, האצ"ל, ארגון צבאי לוחם, לא יודע אם שמעת עליו, אבל לא היה בו שום אדם דתי, הארגון היה חילוני למופת, מנחם בגין האיש והאגדה היה בארגון. לא היה שום סממן דתי שום כלום. אז תגיד שעברו 57 שנה ועכשיו האצ"ל של היום הוא דתי, או שתגיד שהאצ"ל עזרו גם בדברים אחרים ולא רק פוצצו ועשו בלאגן. אז אמרת, החשיבה שלך מוטעית, זה שיש מישהו שהוא חובש כיפה לא אומר שהוא קיצוני ואם יש מישהו שהוא קיצוני לא אומר שהוא חובש כיפה, האצ"ל של היום זה הצבא הכתום, מנחם בגין של היום זה איתמר בן גביר, פיצוצי הגשרים אלו חסימות הכבישים, עוצר על הגוש זה אלטלנה, כליאת יהודים במעשיהו זה אותו הדבר כמו הארגונים היהודים שעזרו לתפוס פעילי אצ"ל. ההיסטוריה חוזרת ידידי, אין לאן לברוח.