משהו מצחיקולי...

• פותח הנושא vacum
  • פורסם בתאריך

vacum

New member
משהו מצחיקולי...

אל תקחו ללב באמת שאני לא מתכוון להעליב אתכם או משהו אבל פשוט שוטטתי לי בהנאתי באתר וואלה ובעודי מעלעל באתר נוכחתי לקרוא קישור: "המשטרה עיכבה לחקירה פעילה שחילקה סרטים כחולים בצפון" בעל כורחי נכנסתי, אתם יודעים, סרטים כחולים ועוד בצפון אולי אני מכיר חלק מהשחקנים.... אבל אז איזה באסה נוכחתי לדעת שזה הסרטים הכחולים שעל האוטו, מה יהיה? ההתנתקות הזאת מפריעה לסדר החיים הציבור!!! תשנו את הסרטים הכחולים לצבע אחר זה לא כיף!!! http://news.walla.co.il/?w=//744043

jewjew1

New member
זו אפליה

מעניין שמדובר בחיזבאללה הכתום או באיזה חסיד ברסלב מטורלל אז מותר להם להפריע חופשי לתנועה. איך הם לא מתביישים לעצור אישה שלמרות הסבל האישי הקשה כל כך עשתה רבות למען החברה.

vacum

New member
על מה אתה מדבר תגיד?

אתה יודע כמה מכות חוטפים חוסמי הכבישים? על מה אתה מבסס את הרעיונות האווילים שלך תגיד לי... ומה בדיוק האישה המטורללת הזאת עשתה למען המדינה? גרמה לבריחה המונית מלבנון והשארת ציוד במליוני שקל בבסיסים נטושים של צה"ל שם. איך בדיוק היא עזרה האישה הזאת? גרמה לבכיה לדורות עם היציאה מלבנון. במובן מסויים אני מצדיק את היציאה אבל לא את הדרך, זאת הייתה בריחה, ואם חלילה אנחנו נצא מהגוש כמו שיצאנו משם אז זאת תהיה בכייה לדורות.

iceviper

New member
בריחה מלבנון?

האטופציה האחרת היתה לצאת לאור יום,תוך חילופי אש עם החיזבאללה ועוד חיילים ופצועים של צה"ל. מעוניין?

vacum

New member
זה לא שחור ולבן

כמו שאין רק דרך אחת לצאת מגוש קטיף כך גם לא הייתה רק דרך אחת לצאת מלבנון. האופן שבו יצאנו מלבנון מראה לחיזבאללה איך נכנענו להם, מצד שני אני גם אומר שלא היינו צריכים לצאת כמו גברים חסונים לאור היום ולירות בכל מי שנקרה בדרכנו, אבל מה שאני אומר שהיה אפשר לעשות את זה אחרת. היה אפשר לבקש כוח או"ם שיחליף את חיילי צה"ל באזור, היה אפשר לבקש מכוח או"ם שיעזור לנו לצאת משם, היה אפשר לקחת את הציוד ולא להשאיר אותו שם (ואפשר לקחת ציוד בלילה). היו הרבה דרכים אבל בגלל רצון רה"מ ברק לצאת מלבנון כמה שיותר מהר שילמנו את המחיר.

צודק, זאת היתה בריחה לא יציאה

יציאה היתה צריכה לכלול הפגזה כבדה והורדת מטרות ובכירים שיטיתית של החיזבאללה במשך שבועות, לכאוס מחולט, אדמה חרוכה ורק אז כאשר החיזבאללה בעמדה נחותה, כאשר הוא בהתגוננות לצאת.

vacum

New member
לא

יציאה צריכה להיות איך שכתבתי לך מקודם ולא איך שאתה טוען. יש דרך לצאת ויש דרך לצאת אנחנו בחרנו את הדרך של הריצה כי מה לעשות על ברק הופעל לחץ ע"י ארבע אימהות שהקשר שלהן לצבא מקרי בהחלט.

יש הרבה דרכים לצאת מכל מקום

אלא שממשלות ישראל בוחרות להתקע במקומות הלא נכונים, ולצאת רק כשממש כבר אין בררה, ואז, מה לעשות, לא כל היציאות פנויות... אלמלא הלחץ של ארבע אמהות הינו סופגים עד היום עוד מאות אבדות, ואחר כך יוצאים. ואגב, לא ידוע לי שברק התיעץ בהן איך בדיוק לבצע את היציאה מלבנון... (מילה יפה 'יציאה', מאפשר לא להשתמש 'בנסיגה' או 'בריחה', מילה טובה כמעט כמו 'התנתקות'...).

"להתקע"

כבר שכחת מה גרם לנו להיות שם מלחתחילה?, כנראה שכן, יש זמן להיכנס, יש זמן לצאת ויש איך לצאת, כאשר את יוצא ומשאיר אדמה חרוחה ואת האוייב במחתרת, זה מדורג זה כאשר אנחנו קובעים את קצב וצורת היציאה, זו יציאה. כאשר זה נובע מהתפרקות צד"ל, כאשר זה מתבצע תוך 3 ימים, התארגנות חפוזה, השארת ציוד בשטח, תחת אש (במזל לא נפגע אף אחד), זו לא יציאה זו בריחה, ההבדל הוא הבדל אמיתי, לא רק מילה.

'להשאיר אדמה חרוכה'

זה מה שעושה אדם שמקדיח את תבשילו. פתרונות לא צומחים מאדמה חרוכה. ולא, לא שכחתי למה התבצע 'מבצע שלום הגליל' (ככה זה התחיל לא?). לא שכחתי גם מה נאמר לציבור בישראל על כמה זמן ולשם מה היינו שם. לגבי רמת הארגון והאלטרנטיבות ביציאה מלבנון אתה מוזמן להתקשר ליועץ הארגוני שלי, מי יודע אולי הוא אפילו יצדיק אותך... ובמלים אחרות - את מי זה מעניין לעזאזל? יציאת ישראל מלבנון שלא בהסכם הייתה מתפרשת כבריחה וכניצחון לחזבאללה, בכל מקרה.

vacum

New member
אכן

ממשלות ישראל באמת בוחרות במקומות מוזרים להשתקע בהן. ת"א, חיפה, רמת הגולן, הגליל, יהודה ושומרון, ירושלים, הבקעה. באמת מקומות מוזרים להשתקע בהם. הדעה שלך לגביה ממשלת ישראל משתקעת במקומות הלא נכונים היינה טעות מיסודה, שכן כל יישוב שבו בחרו ממשלות ישראל להשתקע היינו אזור אסטרטגי חשוב ובטחוני בפרט, ברגע שראינו שהאזור איננו עוזר לנו יותר להגנה על המדינה או מהווה נטל ההחלטה להפרד ממנו הייתה חד משמעית (ראה סיני) אולם ראה את הגולן שבו אנחנו גרים 35 שנה כמעט ואומנם יש שקט אבל אין זה אומר שתמורת שקט עוזבים וכך גם ההפך לא עוזבים אם המצב קשה, עוזבים ברגע שסומכים על הצד השני, או אפילו לא עוזבים (ראה ירדן). אני לא אומר שהיציאה מלבנון הייתה טעות אני רק אומר שהדרך היא הטעות. אני אחזור ואומר אני לא רוצה שום ארץ ישראל השלמה אני לא רוצה שום פרת וחידקל אני רוצה שקט, אבל שקט לא בא משלום מהיר ולא בא מבריחה שקט בא כשהדרך ארוכה וכשהמטרה ידועה מראש, איך ששרון יוצא עכשיו מעזה ואיך שברק יצא מלבנון אלו יציאות פזיזות ומסוכנות. התנתקות זאת מילה יפה? לפי דעתי אחרי ההתנתקות שתהיה אף אחד לא ממש ירצה להוציא מפיו את המילה הזאת.

אתה ממציא לך דברים ומיחס אותם אלי

מעולם לא השתמשתי במילה 'משתקעים'. אני מציע שתחפש במילון את ההגדרות למלים השונות. את ההבחנה בניהן תצטרך לעשות לבד. רמז: 'משתקע' ו 'נתקע' זה לא אותו דבר! ממשלת ישראלית לא 'השתקעה' לא בת"א לא בחיפה ואפילו לא בגליל או בירושלים שבגבולות הקו הירוק. בכל אלה קם, הפריח ובשעת הצורך גם נלחם היישוב היהודי, לפני הקמת המדינה. וברוך השם - כמעט ללא סיוע מהציבור הדתי של א"י המנדטורית. ובודאי לא על חשבונם של כאלה שאולי עשו את כל אלה לפניהם מבלי לבקש כל עזרה. לא כמו המתנחלים המעמידים פני חלוצים בנוסח שהיה קיים לפני המדינה, ומבקשים אתנן (ואף מקבלים אותו), כאילו הם מקימים את המדינה ממש ברגע זה, בעוד שבפועל הם מסכנים במעשיהם את שלמותה, מעמדה וכוחה של המדינה בעצם התעקשותם לשבת במקום בו הם יושבים (עוד רמז - מתקשר ל 'נתקעים'). משמח לשמוע שאתה 'מוותר' על הפרת והחידקל, ושאתה רואה בהחלטה להיפרד מסיני החלטה נבונה (אף שכשדברים הוחלטו, אלה שצועקים עכשיו צעקו אז אותם דברים, אלא אז הקורבן העיקרי היה עזר ויצמן שספג יריקה בפניו, והיום כל אזרחי המדינה סופגים יריקות בפניהם מהמתנחלים). אם כל מה שחסר לך זה סגנון מבריק של יציאה, אתה מוזמן לקשט את היציאה מעזה ברישום, מוסיקה ואפילו ריקוד. אלא שמה לעשות? נתקענו שם לזמן ארוך, ארוך מאוד, ולא מעט בגלל המתנחלים. אז 'האיך' אולי חשוב אבל 'המה' חשוב הרבה יותר. ואגב, התייחסותי למילה 'התנתקות' הייתה אירונית. אני בהחלט חושב שהמילה בריחה הולמת יותר. ככה זה כשלא יודעים מנין לצאת ומתי, מגיע הרגע ובורחים. זה עדיף פי אלף על להישאר במקום שאסור להישאר בו.

vacum

New member
טעות שלי

תראה מלהט דברייך חשבתי שכתבת: "להשתקע" למרות שכתבת "להתקע" תראה מה-ש' אחת עשתה... ולעניינו: תראה, יש מה שנקא גבולות 48', אולי לא ממש שמת לב כי אתה תקוע יותר מדי בגבולות 67' ולהחזיר אותם, אבל יש הבדל בגבול שלנו לפני 48' ואחרי 48. כך שאם אתה אומר שחיפה או ת"א או טבריה לדוגמא היו יישובים שהעם היהודי גר בהם לפני 48' אני אתקן ואומר שב-48' כבשנו את האזורים הבאים: ההגנה כבשה את כל העיר טבריה, שם היו היהודים נצורים בעיר העתיקה (18 באפריל); את חיפה (22 באפריל); את האזור המקשר בין תל-אביב לשכונות מרוחקות בסביבתה; את השכונות קטמון ושיח' ג'ראח בירושלים. "מבצע דקל" הביא לידי כיבוש הגליל התחתון, בחזית המרכזית הביא "מבצע דני" לכיבוש רמלה ולוד, ובדרום לכבוש את באר-שבע ב-21 באוקטובר. לגופו של עניין, חצי ממדינת ישראל היא אזור כבוש, זה שיש לך רצון לקבוע כי השתקענו במקומות והפרחנו את השממה אז אי אפשר לצאת ממקום שהושקעו בו משאבים אתה יכול לראות הרבה מאוד מקומות מעבר לקו הירוק שעשו אותו דבר ורק בגלל החלטת ממשלה עתידם הקיומי בסכנה. לסיכום החלק ה-1: דין 67' כדין 48', ואם רוצים לפנות את השטחים הכבושים של 67' אני לא רואה שום סיבה למה לא לתת אוטונומיה לערבים בגליל או למה לא לעשות מדינה פלשתינאית בנגב. אני לא אקשט את היציאה מהגוש בסרטים וורודים וקול חצוצרה לאלו השבים מהגולה (ד"א כפר דרום כבר 57 שנה, רק שתדע) כי אלו החלוצים שמחזיקים לי את המדינה, אותם אנשים הם כן החלוצים של היום כי שום מלחמת טנקים ויריות לא יכולה לעצור התיישבות, שום פצמ"ר ושום פיצוץ לא ימנע מהחלוצים האמיתיים לעזוב את האמונה שלהם. תראה את טרומפלדור תראה את ז'בוטינסקי, תראה את יפי הבלורית והתואר, שעלו על גבעות בגליל, שהפריחו את השממה שבנו כבישים לירושלים שלא עצרו עד שירו להם בגרון וגם אז הם נשמו דרך קשית, אותם אנשים לא שונים במאום מהמתיישבים היהודים בגוש, אלו החלוצים האמיתיים, ואם הם דתיים זה לא אומר שהם לא חלוצים. מקווה שעניתי לך על הדברים כי הבנתי ממך חלק קטן מהם...

את זה הוא לא מחשיב "כיבוש"

אולי כי ה"או"ם הקדוש" אישר..., או האורים והתומים של השמאל הקיצוני "החוק הבינלאומי".

vacum

New member
יפה אני שמח שהצטרפת

לכוחות הניציים, ברוך בואך. עכשיו אנחנו כבר 2... אוטוטו משכנעים עוד אחד והדרך לסיום גזרת ההתנתקות קצר ובא.

ושוב, כמו הרבה תלמידים שקדנים אתה

מלא עובדות כרימון ורק מפספס עובדה אחת חשובה: הידע שלי לא נופל מזה שלך ובכל זאת השקפת העולם שלי שונה. מותר? לא נתקעתי בגבולות 67 (הלוואי עלינו...), ולא לחינם אני משתמש ב'קו הירוק', שיהיה ברור על איזה גבול מדובר. חלוצים? בטח חלוצים ואפילו שיאנים - בשאיבת משאבים מהמדינה על חשבון כלל אזרחי ישראל. שלא כמו כל הדמויות ההרואיות שטרחת והבאת לעזרתך, הם את ההרואיות שלהם מטפחים על חשבוני ועל חשבון אזרחי מדינת ישראל. מאחורי כל גיבורי ישראל שציינת לא עמדה מדינה שאפשר היה לסחוט עד תום, עם בכסף ועם בדם. הכסף היה כספם (אם היה...) והדם היה דמם. והעיקר - הם לחמו והקימו ישובים עבור מטרה ראויה! הקמת מדינה לעם היהודי. בטח שמת לב, שהמדינה הזאת כבר קימת, ושום התיישבות על אדמה זרה לא תוסיף לה דבר וחצי דבר, לא מבחינה מדינית (מדינה לא?) ולא מבחינת היהדות (מדינה יהודית, לא?). וזה נכון כלפי דתיים כמו כלפי חילוניים. אבל אם תבדוק את המתפרעים והקיצוניים, את המסיתים וחורשי הרע, תתקשה למצוא בניהם מי שאינם חובשים כיפה.

vacum

New member
קצת היסטוריה וקצת ויכוח

א. אני לא מבין מדוע אתה בוחר דווקא את הקו הירוק, מי קבע שהגבול ביננו ובין העם הערבי צריך להיות הקו הירוק מדוע לא הקו של היום, במקום בו יש יהודי בארץ ישראל זאת מדינתו, אותם אנשים שגרים מעבר לקו הירוק נכללים בסטטיקסטיקה של מדינת ישראל, אותם מפעלים שיש מעבר לקו הירוק משלמים מיסים ושכ"ד ומשלמים את זה בשקלים, מי שהוא יהודי והוא גר בארץ ישראל הוא תושב מדינת ישראל ושום קו לא ישלול ממנו את הזכות הטבעית הזאת. ב.אותם חלוצים של שנות ה-30 40 50 קיבלו כסף מהמדינה, הרבה כסף, תורמים רבים, מכיר את הנדיב הידוע, לו הייתי רוטשליד לה לה לה לה לה לה הווו לה לה לה... מכיר את חיים ויצמן שנפגש עם ר"מ בריטניה דאז ושיכנע אותו להשקיע בעם היהודי, מכיר? יופי, אז הם קיבלו כסף וגם החלוצים של היום מקבלים כסף, ורק שתדע הם קיבלו כסף גם בתקופת ברק וגם בתקופת רבין, אלו החלוצים של היום, אין מה לעשות, כדי להיות חלוץ אתה צריך להשקיע ולקבל כסף, בגלל זה תושבי הגולן מקבלים הקלה במס, ובגלל זה תושבי הגולן משלמים פחת על כל מיני דברים אחרים, ככה זה, עוזרים לחלוצים להיות חלוצים. ג.קצת היסטוריה. טרומפלדור נלחם על הגנה על המדינה, הוא מת בשביל המדינה והוא חי באזור בו ההתיישבות החלוצית הייתה בסכנת הכחדה. רק תגיד לי, מה ההבדל בינו ובין איש שנהרג בגוש קטיף מירי מאחד היישובים הערבים בגוש? אני אגיד לך את ההבדל, טרומפלדור נהרג לפני שהייתה מדינה, הוא נהרג בשביל המדינה שבדרך "טוב למות בעד ארצנו" הוא אמר. אותו איש שנהרג בגוש קטיף נרצח כשהייתה לנו מדינה, אבל כמו טרומפלדור הוא נלחם על המדינה שעדיין נלחמת על עצמאותה. ד.עוד קצת היסטוריה, אתה אומר שאין דבר כזה קיצוניים חילוניים? הרי זה אבסורד רק הפאנטיים חובשי הכיפה יכולים לעשות דברים כמו חסימת כבישים וכאוס במרכז ת"א. ובכן בא נחזור לשנות ה-40 המאוחרות: אלטלנה, מלון המלך ג'ורג', פיצוץ גשרים, עליות חשאיות וכיו"ב. אלו דברים שעשו קיצוניים, האצ"ל, ארגון צבאי לוחם, לא יודע אם שמעת עליו, אבל לא היה בו שום אדם דתי, הארגון היה חילוני למופת, מנחם בגין האיש והאגדה היה בארגון. לא היה שום סממן דתי שום כלום. אז תגיד שעברו 57 שנה ועכשיו האצ"ל של היום הוא דתי, או שתגיד שהאצ"ל עזרו גם בדברים אחרים ולא רק פוצצו ועשו בלאגן. אז אמרת, החשיבה שלך מוטעית, זה שיש מישהו שהוא חובש כיפה לא אומר שהוא קיצוני ואם יש מישהו שהוא קיצוני לא אומר שהוא חובש כיפה, האצ"ל של היום זה הצבא הכתום, מנחם בגין של היום זה איתמר בן גביר, פיצוצי הגשרים אלו חסימות הכבישים, עוצר על הגוש זה אלטלנה, כליאת יהודים במעשיהו זה אותו הדבר כמו הארגונים היהודים שעזרו לתפוס פעילי אצ"ל. ההיסטוריה חוזרת ידידי, אין לאן לברוח.

האצ"ל ואלטלנה

האצ"ל היה ארגון מחתרתי חצי צבאי שפעל בשיטות של טרור כנגד בריטים וערבים בארץ ובמזה"ת. הוא סרב לקבל עליו את מרות המוסדות הלאומיים בארץ. השיא היה כאשר הגיעה לארץ אניית הנשק אלטלנה. אותו האצ"ל שכבר היה בתהליך התערות בתוך צה"ל הצעיר רצה להחליט כיצד יחולק הנשק. ובן גוריון החליט להפעיל את הכוח היבוני על הארגון פורע החוק (בדיוק כפי שאנחנו מנסים לעשות לארגוני הימין לעיתים רחוקות וכפי שאנו דורשים מאבו מאזן לעשות לחמאס). אני לא היסטוריון ולא חייתי באותה תקופה. אבל זה מה שלמדתי שמדינה ריבונית צריכה לעשות עם מי שלא מקבל את ריבונותה וכן! זה קיצוני.

vacum

New member
אז בא אני אסביר לך משהו

באותו יום שספינת אלטלנה רצתה להכנס לארץ היה מקרה של סירוב פקודה, אני לא יודע ממש אם אתה מכיר את המקרה אבל כך היה: אח של אחד מחיילי צה"ל הצעיר צווה לירות על הספינה, אולם מה שקרה הוא שעל הספינה היה אחיו. וכאן זה מתקשר אלינו, האנשים שיפנו מכירים חלק מהתושבים, הם הביאו להם עוגות שהם ישבו במחסומים, הם הזמינו אותם לשבת כשהם נשארו בבסיס, הם האכילו אותם במנעמים, עזרו להם ותמכו בהם, נוצר קשר מיוחד בין חיילי צה"ל ובין המתיישבים בגוש, אם תשאל חייל צה"ל אם מתיישב אי פעם הרים עליו יד תיווכח לדעת שלא היה כדבר הזה ולא יהיה כדבר הזה. הם אחינו שם, ואף אחד לא רוצה שאחיו יהרגו אנחנו כולנו באותה סירה (ספינה) וברגע שמישהו יורה עלינו הוא האוייב שלנו. אתה כנראה לא מבין את עצם האסון. זה לא פינוי ימית שהיו בו 1000 איש. זה לא הפצצת הספינה אלטלנה שהיו בה 50 איש לערך זה לא יהיה מיעוט זה יהיה הרוב. וביום שני הקרוב בהפגנה הגדולה אתה תראה את זה מול עינייך, את העוצמה של המתיישבים מול ההרס הקרב ובא. ואם למדת שמדינה ריבות צריכה לפגוע במי שלא מקבל את ריבונותה אז אתה צריך להתחיל להפציץ קרוב ל-40 מדינות, למה 40? כי חצי אירופה בטוחה שת"א זאת הבירה, כי חצי אירופה לא מקבלת את הריבונות שלנו על שטחי יו"ש הבקעה מזרח ירושלים והגולן. וזה כאמור לא כולל את 21 המדינות הערביות שלא מכירות בכלל בגוף שנקרא מדינת ישראל.

למעלה