משהו מעצבן

משהו מעצבן

אני אוהד של אינדיאנה פייסרס כבר מספר שנים (למעשה מאז הסרט HOOSIERS עם ג'ין הקמן). לאחרונה יש בון-טון חדש אצל עיתונאי הספורט- מאז ששאראס הצטרף לאינדיאנה הם ממקדים בה את תשומת הלב. כל כתבה בעיתון זוכה לכותרת- "שאראס ניצח עם הבאזר", "שארס הביס את מיאמי", שאראס פה שאראס שם. כאילו שאין זכות קיום לאינדיאנה בלי החמוס הזה (שהוא סה"כ שחקן התקפי טוב וגם תורם פה ושם). כאילו שאין לפייסרס המייצגים את 'מדינת הכדורסל' של ארצות הברית. אני מבין מה עומד מאחורי זה. מאחר שאין לנו שחקני נ.ב.א. תוצרת הארץ, אז נדבקים לכל מי שיש לו איזו נגיעה לארץ שלנו ובעיקר ל'יהלום שבכתר', מכבי ת"א. יש איזושהיא מחלה אצל אנשי התקשורת שלנו. כולם רוצים להרגיש שייכים למרכז העניינים. וכך, אינדיאנה פייסרס, קבוצה חזקה ומצויינת ובהחלט מועמדת לליפות הנ.ב.א. מיד מנוכסת וכאילו אין לה שום קיום חוץ מ'הנקודה הישראלית'. למעשה החמוס והפייסרס הם רק דוגמא צדדית. כל אסון טבע עולמי זוכה לסיקור בישראל רק אם יש ישראלים שמעורבים בעניין. כל מיני סלס בינלאומי הופך למישהו ששוה לכתוב עליו אם הוא או היא היו פעם מתנדבים בקיבוץ, או חשפו ציצים בסרט של מנחם גולן או משהו כזה. לכל פוליטיקאי חשוב בעולם יש 'נקודה ישראלית' ועל פיה הוא נמדד ואם אין לו אחת כזו אז נחפש היטב ונמצא (משל מדובר באיזו נקודת ג'י מיסתורית). ולאלו שלא מוצאים אז תמיד אפשר למצוא איזה שורש יהודי או קשר לשואה. ועוד בעניין שאראס. רק שתדעו שהוא הגיע לאינדיאנה לא כמושיע ומשיח. מדובר בעיבוי לספסל המצויין גם ככה. הוא תורם- משהו כמו מתן נאור אצלנו. שחקני אינדיאנה פייסרס- ג'רמיין אוניל, רון ארטסט, אוסטין קרושר, ג'מאל טינסלי, פרד ג'ונס, שרונאס יאסיקביצ'וס, ג'ונת'ן בנדר, אנת'וני ג'והנסון, סקוט פולארד, דיויד האריסון, דאני גרדנר, שמאקי וולקר, אדי גיל

שiש

New member
עתונאים דבילים

ממליצה לך לעשות מה שאני עשיתי - להפסיק להתרגז, ולהתחיל לגחך על טפשותם. אוהד מכבי קרא לי שבוע שעבר כותרת "שאראס הצטיין (=8 נק') וקלע סל נצחון", כשהוא תהה בעצמו אם סל ה"נצחון" היה של 6 נקודות, כי זה היה ההפרש בסוף המשחק... אז כתבו. תמיד יהיו את אלה שייאחזו במילים האלה ויתמלאו גאווה כאילו החמוס היה לפחות חיית המחמד האישית שלהם בגן פנינה, ויש את אלה, שלא יתנו לעיתונאי מטופש לזלזל בכזו בוטות באינטיליגנציה שלהם, וידפדפו הלאה, לתחזית מזג האוויר. זה בכל מקרה יותר מעניין.

AmiTutiT14

New member
זה טבע ישראלי, החמוס הוא רק דוגמית

קטנטנה. אותי אישית הכי מעצבן שאומרים "שאראס וקבוצתו אינדיאנה" או "אינדיאנה ושאראס", כאילו שזאת הקבוצה של סבא שלו או משהו....

eari

New member
אוקי, די...

אתם יודעים טוב מאד, (וביודעין מחליטים להתעלם!) שזה טבעי לחלוטין שכששחקן כמו שראס שמה לעשות באמת שחקן גדול, שעושה מעבר מהטופ(!) באירופה לאן בי אי, ימשוך את תשומת לב כל מי שהכיר אותו, וכל מי שקצת אוהב כדורסל, יתענין בהשתלבות שלו בליגה הטובה בעולם.. עובדה שגם אתם עוקבים.. אז מה כ"כ אתם מתפלאים על העיתונאים, אני באופן אישי, צפיתי שזה יקרה, ואני שמח בזה, כי זה באמת מענין הרבה אנשים, ודבר קטן לסיום, חמוס או לא, הייתי מאד מאד מאד שמח לראות אותו על הפרקט במלחה במקום ג`נקינס..

שiש

New member
בלה בלה

מי בכלל משאיר לנו את האופציה לא לעקוב? לאן שלא תלך דוחפים לך אותו. בכל מקרה - הרבה שחקנים של מכבי הייתי שמחה לראות על הפרקט במלחה, ומשום מה - שאראס לא אחד מהם. לא אוהבת אותו בכלל.

eari

New member
אממ אם לא היו מביאים..

היינו ודאי מחפשים, בכ"א, בתור אחד שעוקב, לא חושב שהעיתונים מופצצים בידיעות עליו... בהקשר לראותו במלחה, אולי את לא אוהבת את שראס האדם, אבל מוזר יהיה לומר שלא להתאהב בשראס השחקן..

שiש

New member
איך אני יכולה

לא לאהוב את שאראס האדם? אני לא מכירה אותו. והנה לך, מסתבר שאפשר לא להתאהב בשאראס השחקן. הייתי מאחלת לנו את וויצ'יץ' (חולה על השחקן הזה!), את בורשטיין, את פארקר כמובן, אבל שאראס... לא עשה לי את זה. מצטערת.

AmiTutiT14

New member
תקרא שוב את ההודעה הראשונה שלי,

תקרא את הכותרת: "זה טבע ישראלי, החמוס הוא רק דוגמית". אני מודעת לזה שזה טבעי לחלוטין, אבל זה לא אומר שאני אמורה לתמוך בזה. אותי יותר מעניין לדעת מה קורה עם דורון שפר למשל, אחד השחקנים הכי טובים שגדלו אי פעם בישראל ופרש פתאום ביום אחד מעולם הכדורסל. אבל זין, נראה לך שלכתבים איכפת לחקור מה גרם לו לפרוש? ממש לא! הם רודפים אחרי איזה חמוס בתקווה שזה יגרום להם להרגיש שאיזה ישראלי משחק בNBA. כדי להגיד- "הוא יצא מישראל, אנחנו נתנו לו הכל, הוא קשור אלינו גם אם הוא לא רוצה". החמוס בטח חושב עלינו בתדירות זהה לפעמים שהעיתונאים חושבים על שפר, כלומר כמעט כלום. אני לא מבינה מה קשר לזה, אגב, לבין זה שהיית שמח לראות אותו במקום ג'נקינס. גם אני הייתי שמחה לראות אותו פה במקום ג'נקינס, אין סתירה בכלל, אני חושבת שהוא שחקן מאד טוב שאראס.

למעלה