משהו מענין

משהו מענין

אני יגיד לכם את האמת, חזרתי ביום חמישי מנוי-יורק במהלך הטיסה בחור דתי כבן 40 קם להתפלל שחרית, לידו היה בחור לא דתי, הנ"ל פשוט הסתכל עליו כאילו הוא מעולם אחר, הענין הוא שהוא התביש ממנו, לא רצה לראות אותו, פן יראו הגוים יהודי שמתפלל חס ושלום יחשבו שכל היהודים מוזרים וכאן מתחילה הבעיה, השנאה שמופנית כנגד החרדים היא רק תירוץ, ואם תהיה תחבורה ציבורית בשבת, והחנויות יהיו פתוחות, וכל אחד יתחתן עם כומר, והכל יהיה נהדר... אתם חושבים שאז לא ישנאו את החרדים? אחוז ניכר מהחילונים שונא את החרדים רק בגלל שהם שונים, בגלל שהם לובשים את כל החרא הזה עליהם (שטראמיל, כפתה) ובגלל שהם מרגישים שאין להם שום קשר איתם. אני צודק? ימים יגידו...

eviv

New member
ברוך הבא למציאות

סליחה אבל זה חדש לך ששונאים את השונה? שונאים גם את ההומאים ואת הלסביות ואת הביסקסואלים ואת הפריקים שונאים כל מיעוט כי הוא שונה מהרוב וזה נכון לגבי הרבה דברים...

Zack DA

New member
אביב - כמעט ולא רואים אותך

התגעגעתי
אגב, אני חושב שמי ששונא את השונה זה רק מפחד עצמי. אנשים פוחדים ממה שהם לא מכירים.

הבהרה

אני לא שונא אף יהודי חוץ משטרית בסה"כ אתה גם בן אדם נחמד, אין קשר לזה שאתה ערבי

שינוי לא קמה על שנאה

שינוי נגד כפייה דתית(וגם אני נגד) וזכותה לעמוד על כך, הם צודקים בחלק מהמצע שלהם חוץ מהפרדת דת ומדינה,גם אני לא חושב שאלי ישי צריך להחליט בשבילי אם אני יהודי או לא,חוצפה. וגם אני חושב שכולם צריכים להתגייס,או לעשות שירות לאומי.

Zack DA

New member
ברור שצריך להגביל את חוק השבות

לכן צריך בהחלט לקבוע לפי קריטריונים מסוימים מיהו יהודי. אחרת ערבים יעלו לארץ

נו רייב צחי, מה הקריטרניונים שלך?

לו היית ממונה לשר הפנים והדתות, וההחלטה היתה בידך - כיצד היית מחליט מיהו יהודי למטרת עליה למדינה וקבלת אזרחות ישראלית?

Zack DA

New member
בן של יהודי או של יהודיה

כלומר, לאו דווקא בן של יהודיה אלא גם אבא יהודי. בכל המקרים - גיור מקוצר, והשבעת אמונים למדינה.

לא בדיוק

ע"פ ההלכה אם אמא שלך יהודיה אתה יהודי, ואתה גם תמות יהודי. אין כזה דבר גיור מקוצר, זה לא עובד!! או שכן או שלא. אין כזה דבר "מקוצר"

אבל בערך

אתה יודע מה זה גיור לפי ההלכה? תהליך הגיור לפי ההלכה זכה בפי המתגיירים לכינוי "תשעת מדורי גיהנום", משום שכדי לעבור אותו צריך כוח סיבולת ורצון אדירים, והקושי לעבור אותו הוא כמו הקושי לעבור מסע כומתא באורך 90 ק"מ. גיור גם לא קשור לאמך או אביך או מישהו מקרוביך, כפי שניתן היה להבין אולי מהודעתך. גיור נועד לגויים שמעוניינים להיות יהודים. אני לא חושב שעולה חדש מרוסיה שאינו יהודי ומעוניין להתגייר צריך לעבור כל כך הרבה שלבים ולקיים כל כך הרבה מצוות יהודיות שאפילו אני, יהודי חילוני, לא צריך לקיים. אין בזה שום צדק. לכן יש מקום לגיור חילוני מקוצר.

אני מכבד את דעתך, אבל....

זאת הבחירה שלהם אתה רוצה לעלות לארץ? תתגיר ירצו, יקבלו לא ירצו לא יקבלו

Zack DA

New member
לפי דעתי

בהחלטה שלהם לעזוב את כל מי שהכירו מאחור ולעלות לארץ - הם הוכיחו נאמנות ורצון שקשה לחלוק עליהם. האינך חושב כך ?

צחי, אתה חייב להבין כמה דברים.

המצב באוקרינה חרא, הייתי שם הקיץ שלושה שבועות, אם היית רואה את המצב שלהם שמה. ל"ע... היחס שלך היתה משתנה מן הקצה על הקצה. כשתגדל, תבין

Zack DA

New member
../images/Emo13.gif

אוקיי. אז לסיכום, אתה טוען שהם עולים לכאן בשביל הכסף (או: רמת החיים) ומציע לקרוע אותם בתהליך הגיור.

אני אביא לך פירוש רש"י...

אני דיברתי עכשיו על הכמעט יהודים, שאין להם שום זיקה ליהדות, הם עוזבים את החורים שגרו רק כדי שירויחו יותר כסף. לדעתי חייבים לתקן מהר את חוק השבות ולמנוע כניסת גוים לארץ

ורד"ק, ומצודת דוד...

תראה, חלק מהטיעונים שלך נכונים, אני מודה. אז למה שלא נפעל משני הקצוות? למה שלא מחד נגמיש את הליכי הגיור, ומאידך נקטין את סל הקליטה האסטרונומי שמקבל כל עולה חדש? אולי משהו לא טוב בהליך הקליטה במדינת ישראל, שעולה חדש בן 80 שלא תרם למדינה שום דבר ולא עבד כאן אפילו שניה בחייו מקבל פנסיה מלאה, הטבות מס, ארנונה וכו'. מצד שני אם אדם רוצה להתגייר הוא לא חייב לאמץ אורח חיים יהודי חרדי. תאמין לי שמספיק גם דתי (סרוג) או אפילו מסורתי. זה מגוחך להכריח אדם לא לנסוע בשבת כדי שיוכל להיות יהודי. יהודי זה לא לא לנסוע בשבת, יהודי זה תרבות וזה רגש וזה הסטוריה וזה תחושה.

locutos

New member
ומצודת ציון

אבל למה להקטין לעולה יהודי. מדינת ישראל נוסדה כדי לאאפשר ליהודים מכל העולם לעלות בקלות לארץ... אבל היא לא נוסדה כדי להוות מקום מפלט לעניי נעולם כולו. אתה יודע אם אני הייתי חי ברוסיה בלי עבודה או עתיד, אז גם אני הייתי נזכר שסבתא של סבתא שלי הכירה שלושה יהודים או אפילו יותר טוב, שאבא שלי השתטף בפרעות נגד יהודים. אז אני אוכל לעלות לארץ בלי שום קשר אליה. ואתה יודע זה כן מאוד חשוב ללמד את המתגיירים את כל הדברים האלה. אם הם לא ילמדו את זה אז הם אפילו לא יידעו מה זה להיות יהודי. הם לא חייבים למלא את זה אח"כ, הם כן חייב לדעת מה זה. וזה שיהודים (יהודים שורשיים אמיתיים) יודעים על יהדות הרבה פחות מגוי מתגייר זה גרוע מאוד...

השאלה היא כזאת:

לאחר שבן אדם התגייר (נניח על פי הגיור הכי מחמיר שיש) וקיבל אזרחות ישראלית - מדוע הוא חייב להישאר דתי (או אולי אפילו חרדי) בזמן שאני ואתה יכולים להיות חילוניים בלי לפחות על האזרחות שלנו. כשחוקקו את חוק השבות, חוקקו אותו על פי חוקי נירנברג של היטלר, על מנת לאפשר לכל מי שרדפו אותו בשל יהדותו לעלות ארצה - אולי כדאי לתקן את זה כך שהזכות לעליה למדינה תינתן באמת רק למי שנרדף על יהדותו, ולא לכל יהודי בן שמונים (כפי שכבר אמרו כאן לפני) שמצבו הכלכלי לא משהו (ארגנטינה למשל, או רוסיה).

למעלה