משהו מענין

וללאה?

אז יש סיכוי שבכנסת הזאת נראה שינוי של חוק השבות שאומר שהזכאים לעלות למדינה לא זוכים מיד באזרחות?

Zack DA

New member
כמובן. אבל הקבלה הראשונית - רק

לפי היהדות. וסל קליטה - ישר על ההתחלה.

ואם נחזור לנושא...

האם מקובל עליך שאזרח מדינה זרה לא יהודי, שמעוניין לאמץ את אורח החיים של עובדיה יוסף, רשאי על פי חוק השבות לעלות לישראל ולקבל בה אזרחות, אולם אותו אזרח, אם יבחר במקום זאת באורח חייו של ראש הממשלה שלנו, אריאל שרון, לא יוכל לקבל את אותם תנאים?

Zack DA

New member
למה הכוונה ?

מבחינתי, אם שניהם יהודים הם יקבלו את אותו היחס ואת אותם התנאים.

ליאור

בקשר לסל הקליטה "האסטרונומי" תראה, אני עוזר להרבה מאוד עולים חדשים. הם מגיעים לארץ, מקבלים אזרחות ומקבלים מונית לכל מקום בארץ (חוץ מאילת) אם יש להם דירה, הם נוסעים לשם, מדואכאים אחרי יום מאוד ארוך. אחרי כמה ימים הם הולכים לאולפן, במקביל הם הולכים לכל מיני קורסים על "איך להתקבל לעבודה" ואיך להכין קורות חיים. בינתיים אם היתה להם קרירה בחו"ל, הם מנסים לעבור את המבחנים פה, ולהמשיך את חייהם. זה לא כזה קל כמו שזה נראה לך, אני מכיר הרבה עולים ומכיר את התחום מקרוב. הם חייבים כסף, עד שהם מוצאים עבודה לוקח לפעמים חודשים ארוכים ומתישים.

ללא ספק,

עקירה ממקום היישוב הישן ומעבר למקום חדש בכלל, ולא"י בפרט, אינה קלה כלל ועיקר. ושלא ישתמע לשתי פנים - אני מעוניין שכל יהודי בעולם יעלה לא"י, ואני מאמין שזהו אחד הפתרונות לבעיה הדמוגרפית שכה מאיימת עלינו. אבל, הגיע הזמן לעשות שיקול קצת יותר קר, ולשנות במעט את מענקי הקליטה (הידועים כ"סל קליטה"). אולי נשאיר את הסל המורחב לעולים הפרודוקטיביים לחברה, לצעירים, וכו'. אנשים מבוגרים שעולים לארץ רק כדי לקבל פנסיה טובה זה דבר מקומם מאוד ולא ראוי לדעתי. אגב, אדוני השר, מה הוא גורלך כעת שמר נתניהו עוזב את משרד החוץ? אתה עובר איתו ביחד, או שמא נשאר בתפקידך?

תכלס, אתה צודק!

לגבי הזקנים... אתה צודק. ולגבי משרד החוץ, אני כנראה נשאר במשרד החוץ...

ללא ספק,

עקירה ממקום היישוב הישן ומעבר למקום חדש בכלל, ולא"י בפרט, אינה קלה כלל ועיקר. ושלא ישתמע לשתי פנים - אני מעוניין שכל יהודי בעולם יעלה לא"י, ואני מאמין שזהו אחד הפתרונות לבעיה הדמוגרפית שכה מאיימת עלינו. אבל, הגיע הזמן לעשות שיקול קצת יותר קר, ולשנות במעט את מענקי הקליטה (הידועים כ"סל קליטה"). אולי נשאיר את הסל המורחב לעולים הפרודוקטיביים לחברה, לצעירים, וכו'. אנשים מבוגרים שעולים לארץ רק כדי לקבל פנסיה טובה זה דבר מקומם מאוד ולא ראוי לדעתי. אגב, אדוני השר, מה הוא גורלך כעת שמר נתניהו עוזב את משרד החוץ? אתה עובר איתו ביחד, או שמא נשאר בתפקידך?

תראה

מסיבות בטחוניות איני יכול למסור פרטים כאלה. בתודה, שירות הביטחון הכללי.

Zack DA

New member
הדרך השלישית

אני מניח שכולנו מסכימים שצריך לאפשר סל קליטה סביר כדי לתת מענה לצרכיו הרבים גם כך של העולה החדש. אולי ננסה דרך שלישית, לפיה הגיור יהיה נסבל יותר מאשר היום - אבל יהיו שיעורים של מורשת יהודים שהעולים יבחנו עליהם. או, כמובן, כל דרך אחרת לבנות לעולים את הזיקה היהודים והחלק היהודי שבהם.

למעלה