משהו מעניין

x factor1

New member
אכן מבחן מאוד פשטני

אפשר לקבל מימנו תמונת מצב מאוד כללית , וגם זה בספק. המבחן כמעט ולא יורד לפרטים , הרבה מהשאלות תלויות בהמון גורמים שכלל לא מקבלים ביטוי במבחן. כך שיצא שעשיתי את המבחן מספר פעמים , וקיבלתי תשובות סותרות(למרות שאני אותו הבנאדם) , כי על רוב השאלות אין לי ממש תשובה חד משמעית. הכל תלוי בזמן , במקום , בסוג האנשים שמסביב , ובעוד הרבה מאוד גורמים שלא נלקחו בחשבון. חוץ מזה, שאולי יש שם סעיפים שכביכול נראים פעוטים , אבל בהם יכול להסתתר הקושי האמיתי שתוקע אותי בחיים.

משהו מעניין

דיברתי עם ידידה שלי שלומדת איתי(לומדים משפטים)והיא גם למדה פסיכולוגיה על מבחן לייבוביץ, ואמרתי לה על התוצאות שיצאו לי דיברתי גם על אי הדיוק שלו וכו', ואז המלצתי לה לבדוק כמה יצא לה ובהתכתבות בנינו בפייסבוק כמה ימים אחרי זה שלחתי לה קישור ואמרתי לה: תמלאי. אז אחרי שסיימה היא כתבה לי שיצא לה 50. עכשיו 50 זה ציון די גבוה-לא רק מהמינימום של החרדה החברתית-55. עכשיו העניין הוא שהבחורה נראית לי כבחורה באמת בעלת בטחון עצמי, גם מרבה להשתתף בשיעורים ונראה לי מוזר התוצאה הזו... מה דעתכם?

משוחרר19

New member
תראה

אין בנאדם מושלם, אולי היא לא סובלת מחרדה חברתית, אבל כן יש לה פה ושם בעיה עם כל מיני דברים. ושוב, אני חושב שכל בנאדם נורמאלי בעולם הזה לחוץ פה ושם, אם זה ממבחנים או מאנשים עם מעמד גבוה וכד'. אבל כנראה שחרדה חברתית אין לה.

Lichy87

New member
היי

לכל אדם יש חרדה חברתית ברמה מסוימת. תחשוב כמה אנשים מלאי ביטחון פוחדים לדבר עם הבוס בעבודה, להתחיל עם בחורה, או להעביר הרצאה. לכל אחד יש משהו חברתי שהוא חושש ממנו. אנחנו, מתוך הרגל, משייכים כל חשש לבעיה המוכרת שלנו שנקראת חרדה חברתית, ושוכחים שלפעמים זה נורמלי להילחץ. יצא לי להיות מופתעת כמה פעמים מאנשים שנראו לי עם הכי ביטחון בעולם, וגיליתי שגם הם נמנעים ממצבים חברתיים מסוימים.

"לכל אדם יש חרדה חברתית ברמה מסוימת"

משפט מעניין לנוכח התפיסה שיש אנשים בעלי חרדה חברתית וכאלה שאינם כאלה(הרוב כנראה כפי שנתפס...) מה שקורה שמרף מסוים(למשל במבחן לייבוביץ מ55)זזה נחשב חרדה חברתית, כלומר מדובר על משהו שהוא כבר בעיה, גם אם לכל אחד ברמה מסוימת יש את זה מנקודה מסוימת זה מוגדר כבעיה, וגם בזה יש רמות הרי(קלה,בינונית,קשה) כך שלמעשה יש ספקטרום שבו אם יש הרבה דברים שהאדם נמנע מהם ו/או פוחד לעשות/פוחד כשהוא עושה אותם/לא נעימים לו ומדובר בדברים חברתיים כלפי שתיארת אז לאדם יש בעיה, אם זה יחסית מעט/לא כ"כ הרבה זה בסדר, וכמובן שתמיד כמו בכל דבר יש מקרי גבול

Lichy87

New member
כמובן

ברגע שיש הרבה הימנעויות, וזה מגיע למצב שמגביל את האדם בחיי היומיום, אז זו כבר באמת חרדה חברתית בעייתית שצריך לטפל.

למעלה