משהו מעניין

משהו מעניין

לגבי היציאה מלבנון... ברצוני להביא כאן דברים שנאמרו ע"י אהרון ברנע,אב שקול שמוכר לכולכם: "בקרוב יגיע זמן הסיכומים של 18 שנות שהות רצופה בדרום לבנון. הסיכום לא יהיה קל ולא פשוט. ברור בחשבון הזה הוא מספר הקורבנות ומספר המשפחות שנפגעו. מאחורי מספר זה - משפחות שלא קמו, רעיונות שלא נהגו, יצירות שלא נוצרו, עוצמות שלא נבנו. אלה מרכיבי ההפסד העיקריים, גם אם אי אפשר לחשב מה ערכם המדויק. בעמודת הזכות עומדת גאוותנו על צבא שלא איבד את צלם האדם, וגם כאשר פה ושם נפלה שלהבת בארזים נמצאו מדינה ועיתונות ודעת קהל שהתמודדו עם האמת. גאוותנו על כך שמנהיגינו לא התפתו לניצחון בכל מחיר, שהרי ייתכן כי יכולנו ”לנצח” במלחמה הזאת, אילו איבדנו את צלם האדם. ידועות מלחמות מלוכלכות ובהן ”ניצחונות” לתפארת. ביום זה, שהוא יום היסטורי לישראל, אני חושב על בני נועם, שנפל בפעילות מבצעית בלבנון ב-12.4.99, ועל גדודי ההרוגים שלא זכו לו. ולמרות הכאב העמוק, הלב מתרחב מול הסיכוי החדש שנפתח למדינת ישראל. ביום זה אני רוצה לברך את ממשלת ישראל ובמיוחד את העומד בראשה על האומץ המדיני, הנחישות והדמיון. יצאנו לדרך חדשה!" איפה,איפה הדרך החדשה הזאת היום?? ואגב,כל מי שבכיתה י´-בהצלחה בבגרות בהיסטוריה היום!!!

הדרך של תקווה...

וגם כאן הבעיה... יש שטוענים (וטענו) שברגע שנצא מלבנון אז ניכנס לשטחים אחרים... נשמע מוכר? אגב- אהבתי את החתימה ואני מסכימה איתה...

Vendetta

New member
תגיד את זה לחיזבאללה

שכבר מחממם את הקטיושות. דרך חדשה ודפוקה, זה בטוח. ועל איזה בדיוק "צלם אדם" האדון מדבר? איך הוא רוצה שננצח מלחמה, עם פרחים? "מלחמות מלוכלכות"? פיספסתי משהו?

צריך לחיות את הארועים,כנראה כדי

לא לפספס כלום. הדובר כידוע,הוא פרשן פוליטי,ואני חושב שהוא מדבר מתוך ידע. ואגב החתימה,זהו ציטוט משיר של משינה,שנורא רלוונטי גם היום... תוחזר משינה!!

משהו כמו 4000 טילים הגיעו ל...

חיזבאללה מסוריה בזמן האחרון (מה שמעיד על כוונות שלום). מאות משגרים נמצאים בסמוך לגבול.זאת הייתה הסיבה לכך ששרון שיחרר עד לא מזמן אזהרות לסורים. החיזבאללה פשוט מחכה למלחמה,הוא מצטייד למלחמה. אנחנו פשוט יותר מדיי עסוקים בצרות עכשוויות (פרנקל,סילבן,והפלשתינים) כך שאנחנו די רדומים בעניין הזה! אגב, יש כיום בידי החיזבאללה יכולת להגיע עד קרוב למרכז הארץ, צריך רק שמישהו ישתגע שם. אכן זוהי דרך חדשה. אהה, ולא דיברנו עוד על העזרה המסיבית של החיזבאללה לארגוני הטרור הפלשתינים (למשל: המטען שפגע בטנק המרכבה- ניכרים בו טביעות אצבע של החיזבאללה) ולטיפוח הטרור בקרב הערבים הישראליים. גם נשבר המיתוס "ישראל לא מפסידה לעולם". זה פשוט לא ייאמן איך ברחנו משם!.עם כל ההערכה שלי לאהוד ברק, לא ציפיתי ממנו שינהג בצורה של בריחה ללא תנאים,ללא כלום. היציאה מלבנון לא הייתה בגדר פתרון אלא רק בגדר יצירת מצב חדש, גרוע הרבה יותר!. גם הקמת הגדר היום תהווה פגיעה חמורה בכוח ההרתעה שלנו שהתערער בשנים האחרונות. אכן תאריך היציאה מלבנון,הוא תאריך היסטורי!

למעלה