משהו מעניין...

ניר4819

New member
משהו מעניין...

באתר שלו, מרטין כותב שקשה לו באופן ספציפי לכתוב את הפרקים של בראן. זה מעניין, כי אם יש דמות אחת בסדרה שאני מרגיש שאפשר היה לוותר עליה, זה בראן. גם בקריאת הספרים הקודמים, הפרקים של בראן תמיד היו הפרקים הכי מתישים, הכי מעצבים, והכי לא מהנים לקריאה - לפחות מבחינתי. מה אתם אומרים? מסכימים איתי בנושא? אה, ואת הדיווח של מרטין על קשייו עם בראן, ועל ההתקדמות האיטית שלו עם הספר (כותב שעובד גם על פרק של דאני. האם הוא מתכוון שהוא עובד על שני פרקים בעת ובעונה אחת?) אפשר לקרוא באתר שלו, בחלק שנקרא Not a blog. זה ה-entry הראשון שם, מה-27 לחודש.

סתמרוח1

New member
לא בדיוק מסכים איתך

הפרקים של בראן מבחינתי היו מאוד מהנים והעובדה שהוא מכיר בכוחותיו ובדרכו ללמוד אצל העורב ההוא מוסיפים לסדרה את הקסם שתמיד תהיתי לגביו בספרים הללו וחוץ מזה לך תדע מה עוד הוא יגלה בהמשך על האלים הישנים עד עכשיו ראינו רק את קסמיו של ראלהור ואת קסמיי בית הרוחות .אולי עכשיו נשמע של הקסם שמעבר לחומה ושאולי עזר לבנות אותה.

האבק

New member
אני מסכים

הפרקים של בראן מאד מעניינים, מקבלים שם הרבה מידע על כל מיני כוחות קדומים וזה כיף לקרוא איך הוא מתקדם בלימוד הכוחות שלו, ואיך הוא מצליח לשרוד בכזה עולם קשה למרות הנכות שלו. עכשיו הוא עבר את החומה שם הקסם הרבה יותר חזק, אז זה הולך להיות עוד יותר מעניין אפילו.

R o t e m O p

New member
זה לא מפתיע...

צורת הכתיבה של מרטין, כפי שהוא מספר, היא שהוא "נכנס" לראש של הדמות שהוא כותב עליה. כלומר, כשהוא כותב פרק של טיריון הוא צריך לחשוב כמו טיריון וכשהוא כותב פרק של בראן הוא צריך לחשוב כמו בראן. ואם תחשוב על זה, זה ממש קשה לנסות לכתוב מה הולך בראש של ילד בן 8 ולכן זה לא מפתיע שדווקא עם הדמות הזאת יש לו קשיים. ובאופן אישי בראן הוא אחת הדמויות האהובות עליי (למרות שאני לא דוגמא, אני אוהבת כל דמות ששם המשפחה שלה הוא סטארק) יש בדמות של בראן תמימות וטוב לב והמון תקווה ובתוך כל הדמויות המרירות והציניות בראן הוא שינוי מרענן...חוץ מזה שאין ספק שהוא דמות חשובה להמשך

לא מסכים לגמרי, אבל מבין את כוונתך

אני מחבב את בראן כדמות אבל פחות אהבתי את הפרקים מנקודת מבטו, בעיקר ב"סופת החרבות". ואם למרטין קשה ספציפית לכתוב את בראן, אולי שיפרסם את הספר החמישי בלי בראן ואז הספר השישי יוקדש כולו לבראן ובשביל התקדמות עלילתית ממשית ניאלץ לחכות לשביעי...

אני חושב שלבראן לא יהיו הרבה פרקים בחמישי גם

ככה. לסאנסה ולאריה היו רק שלושה פרקים כל אחת ברביעי, ואני חושב שבראן נמצא בדיוק באותו מקום כמו אריה, במצב של למידה. כך שאני לא חושב שלהוציא אותו מהספר זה רעיון טוב, שיכתוב את מעט הפרקים, ושיסיים כבר.

למעלה