משהו מעניין בנוגע לג'ון

לגוטל

New member
משהו מעניין בנוגע לג'ון

כולם מכירים את התאוריה שהוא הבן ליאנה ורהיגאר, שכנראה הגיונית. בכל מקרה, חשבתי על המקרה המוזר של אדארד עם אשארה דיין, ואני חושב שיכול להיות שם משהו מורכב יותר. אדארד הבטיח לליאנה שהוא ייקח את ג'ון, אבל לדעתי הוא חשש שהילד ייראה כמו אבא שלו ולא כמו אמא שלו, ואז רוברט יישמע על זה וידע מי הילד. מבחינה אחרת, ידוע לנו שמשפחת דיין דומה מאוד לטארגריין, והרבה מאמינים שאשארה דיין היא האמא של ג'ון, אז אם ג'ון היה נראה כמו רהיגאר, אולי אדארד היה אומר שהוא דומה לאמא שלו, וזו אשארה... שבאופן מאוד נוח לא הייתה יכול להכחיש כי היא קפצה למותה משום מה רק בגלל מות האח שלה, נכון שמשהו לא מסתדר פה?! מבחינה אחת להרבה אנשים בווסטרוז הייתי אומר שזה מתוחכם ומתאים, לאנשים כמו אצבעון, אבל אדארד בעל הכבוד יהרוג אישה כדי להבטיח את חייו של ג'ון? זה ממש לא מתאים לו, ולא נראה לי שהוא עשה את זה. אבל משהו בסיפור של אשארה דיין עדיין מוזר... קונספירציה!

הלדין

New member
זו לא הגירסה של אדארד.

אדארד אמר לרוברט עוד ב-"משחקי הכס" שאמו של ג'ון הייתה וילה. זה בטח גם מה שהיה אומר לקייטלין אם היא הייתה ממשיכה להציק לו. לגבי אשארה, יש פה שאלה של אופי - יכול להיות שמות אחיה ואובדן אהובה (הבנתי שאדארד ואשארה היו נאהבים. אחרי נישואיו לקייטלין, כבר אפשר לשכוח מנישואין). זה מספיק בשביל אדם מסוג מסוים לבקש את מותו.

לגוטל

New member
אני יודע שזו לא הגרסה שלו

אני אומר שזה יכל להיות הגרסה שלו, כי אם ג'ון היה מקבל את המראה של רהיגאר, שזה מראה נדיר בווסטרוז... הוא היה חייב להסביר את זה, ועם אשארה דיין שהשמועות היו קיימות תמיד (וניתן לראות את זה בשיחה שלו עם סרסי) הוא יכל להשתמש בזה ולהגיד שהילד שלה ויירש את המראה שלה אם היו שואלים שאלות.

הלדין

New member
במקרה כזה,

רוב הסבירות שאדארד לא היה טוען בכלל שג'ון בנו. ג'ון נראה כמו בן סטארק ולכן אדארד הכריז עליו כבנו. אם הוא היה יורש את מראה טארגאריין הקלאסי, אדארד והאולנד ריד כבר היו חושבים על שקר אחר. אדארד יודע טוב שפרק הזמן ששהה בטירת דיין לא מספיק כדי שיוכל להכניס את אשארה דיין להריון. הוא עדיין איש כבוד במידה מספקת כדי שיהיה בשקר שלו גלעין של אמת.

לגוטל

New member
אבל לאחר שהתינוק נולד בשנה הראשונה

אני בספק שיכל לקבוע איך הילד ייראה... בגלל זה הוא השאיר את זהות האמא שלו בערפל, והיה לו מרחב תמרון ואם היה צריך לשקר הוא היה עושה את זה, כדי להציל את החיים של הילד. רוברט לא היה מקבל בן של רהיגאר בחיים, אפילו אם אמא שלו היא ליאנה והאבא המאמץ הוא אדארד סטארק.

Jon Targaryen

New member
פתרון פשוט שהיה יותר בשביל כולם אם

ג'ון היה נראה כמו אביו הוא היה פשוט מביא אותו לריד וג'ון היה חיי שם את כל חייו בלי שאף אחד ידעה כי ידוע שהמקום המושבה של ריד(לא זוכר את שמו) כל הזמן זז ומאוד נידח מכל השאר. ד''א שמתם לב שאם מסתכלים על ג'ו מבחינת ירושה הוא המלך ? הרי המלכים האמיתים שנשארו הם סטארקים וטארגריינים וכך גם הוא השיר בעצמו. "שיר של אש(ראיגר) וקרח(לילאנה).

יוסון7

New member
ג'ון ממזר...

איך שלא תסתכל על זה הוא לא יכול להיות המלך החוקי... למרות שלפי הדת היהודית ממזר הוא אחד שנולד לאשת איש מגבר אחר, הרי בששאו"ק ממזר הוא כל אחד שנולד מחוץ לנישואין... גם אם ג'ון הוא בנםן של ליאנה וראיגר הרי שהוא נולד להם מחוץ לנישואין... ככה שהוא ממזר וממזרים לא יורשים כלום...

למעלה