משהו מעניין בין ROTS ל-9/11

liranzamir

New member
משהו מעניין בין ROTS ל-9/11

בסרט קונספירציה שראיתי לאחרונה, מראים כמה דומה התסריט של ROTS למציאות בארצות הברית. האמפרור יוזם מתקפה שתראה כאילו האומה נמצאת במשבר רציני (באנלוגיה למתקפה על התאומים וכו) כדי להשיג כוח ולהוציא חוקי חרום שיאפשרו לו לפרק את כל שאר הכוחות הפועלים ולהפעיל שלטון "חירום". הדבר דומה לחלוטים ל-Patriot Act שהוציא בוש אשר הינו הפעת חוק שמאפשר לממשל לצותת לכל אחד, לחקור ולעצור כל אחד ללא צו בית משפט אם הוא נחשד הטרוריסט או שותף לפעולות וכ'ו. גם בסרט אחרי שאנקין חוזר לפאדמה אחרי שהשמיד את מקדש הג'דאי היא מצהירה שהיא מפחדת שזהו סוף הדמוקרטיה. ממש מפחיד כמה שהדברים דומים

advanced soul

New member
לא סוד שכל הסרטים של לוקאס פוליטיים

הרעיון מאחורי "שובו של הג'די" היה ביקורת על המלחמה בוויטנם למשל (כאשר אווקים הם הויטנמים עם כלי נשק פרימיטיביים והאימפריה זה ארצות הברית). למרות זאת לוקאס מעולם לא הודע ברוב הרמזים הפוליטיים. חלקם פוענחו (כמו משחק המילים מוצפן של GUN-RAY וריי-גן (נשיא ארצות הברית לשעבר) לא מפתיע אותי. גם וואטו הוא בפירוש ניראה כמו ערפאת וטאטואין כמו מזרח התיכון...אני חושב שדי פירטתי בעבר על הנושא

amnonha7

New member
:O

וה Death Star הוא האיום האיראני! הם מאיימים להשמיד את ישראל (נאבו) ובסוף משמידים אותה :O האם ג'ורג' לוקאס מנבא את העתיד!? כי אני מקווה שלא!

Count Dafooku

New member
ישראל היא נאבו?

הלוואי. בעיני שמאלנים רבים (לא יודע אם לוקאס, אבל בטוח כאלה כמו מייקל מור ונועם צ'ומסקי {טפפפפפו!}) ישראל היא חלק מהאימפריה והסיבה לכל המלחמות ויבוא שלום רק היא תושמד. אגב, כוכב המוות השמיד את אולדראן, לא את נאבו.

amnonha7

New member
אוך

אני באמת צריך לראות עוד פעם את הסרטים אבל הוא איים שהוא יהרוס את נאבו לא?

Count Dafooku

New member
בלי תמונה אי אפשר ../images/Emo202.gif ../images/Emo104.gif

האיום הגרעיני של איראן על ישראל.

שתיי דברים לי אליך

1. אני לא כמו כי אני לא בצד האפל ושתיים למה אתה המוות את אולדראן ולא את נאבו כולם יודעים הרי ראו אצ הסרט לא

Y. Welis

New member
זה לא סוד כי אין שום סוד...

אלה אינם סרטים פוליטיים, למרות שהטרילוגיה נכתבה במקור בתקופת מלחמת וויטנאם - הרי הטובים מנצחים, וזה לא בדיוק מה שקרה שם. לוקאס אפילו הופיע בזמנו בוועדה של הסנאט, ודרש לשנות את שם הפרוייקט הצבאי של רייגן מ-83' שנקרא 'מלחמת הכוכבים' (פיתוח קרני לייזר ליירוט טילים גרעיניים). הבקשה שלו נדחתה, אבל הפרוייקט בוטל לבסוף. כמובן שמבקרי סרטים ותרבות פוליטיים (בעיקר מרקסיסטים, יש לציין, ויש לא מעט כאלה באמריקה דווקא), מצאו דמיון בין הדברים שהזכרת ובין הפרוייקט הנ"ל (למרות שלוקאס יצר את סרטיו לפני כן..), אבל הם לא יותר מטענות שווא של מבקרים שמאוד אוהבים את המרקסיזם, אבל מסיבה לא ברורה טרם היגרו לקובה או צפון קוריאה.

advanced soul

New member
זה לא סוד כי דווקה יש סוד...

אם תסתכל על העיצוב של ואטו (לא מגולח, אף ערבי/יהודי, פנים של ערפאת....פשוט קח תמונה ותסתכל, ואז אני רוצה שתסתכל לי ישר בעיניים ותגיד שעיצובי לא הושפע מיאסר ערפאת), מוכר גרוטאות, ה"קרדיטים" של הרפובליקה (ארצות הברית) לא עובד אצלו ומשחקי מוח, הוא מבין רק כסף וזה מה שהוא צריך מהאמריקנים, ומנסה למכור להם גרוטאה בטענה כי הוא היחיד שיש לו את זה (היחיד שמסוגל להביא שלום).....גם הנוף של טאטואין. וזה שלוקאס התכוון למלחמת וויטנם גם בקרב של אלדור וגם ב"ניקמת הסיט" (קרב הווקים נגד איפריה, דבר שהוא רצה להכניס ל"תקווה חדשה" ומאוחר יותר ל"שובו של הג'די"), וזה מפיו, וזה גם מצוטט בווקיפדיה של מלחמת הכוכבים. אני לא טוען שהסרטים "פוליטיים" במובן שזו הסיבה העיקרית בגללה הוא הוציא את הסאגה...אבל רמזים פוליטיים בה לא חסר, תקרא לזה "השראה" שהוא לקח מאירועים פוליטיים, כמו שהוא לקח מהרבה סרטים וסדרות שאהב בצעירותו והשתמש בהם ב"מלחמת הכוכבים"

Count Dafooku

New member
ועל ג'אבה ההאט...

...אמרו שהוא מגלם את הדמות של אריאל שרון. הכל יכול להיות, אבל צריך לקחת בחשבון גם את אפשרות "אפקט העננים", כלומר התופעה שאנשים רואים דמויות של חיות ואנשים בעננים.

advanced soul

New member
אני לא טוען כי כל טענה היא נכונה...

לא ניראה לי ששרון היה כה מפורסם ב77 (מתי שפותחה דמותו של ג'אבה) ולא ב 83 שבה הוא הופיע לראשונה על המסך. זה ידוע שאדם המעצב דמות חדשה משתמש בהשראה מסויימת, כמו עיניים של אישטיין בעיצוב עיניים של יודה. בחלק מהמקרים מעורבת גם העלילה ואלה הם המקרים המעניינים יותר

the Sithari

New member
יופי,

והסצינה ברשימת שינדלר שליאם ניסן יושב בכרכרה\מכונית (לא זוכר כבר..) על הגבעה ומביט למטה אל היהודים שנלקחים למחנות מסמלת את הכאב והתסכול של שפילברג כאמריקאי על זה שאמריקה כביכול עמדה בצד עד רגע מאוחר מדי ולא עשתה דבר אפילו שצילומי אוויר הראו את הזוועות. משמע, שינדלר= אמריקה. (המורה שלי לקולנוע) וזה ידידי, בולשיט. פרשנויות וקודים אפשר למצוא בכל מקום אם רק תרצה בכך- קח לדוגמה את האידיוט שמצא כביכול בתנ"ך קודים לתרחישים שקרו בימים אלה- ה11 בספטמבר וחבריו. לוקאס הוא א-פוליטי בכל מה שנוגע למלחמת הכוכבים (אולי קצת פחות בפרק 3) אבל יותר סביר להניח שהסאגה נוצרה כחלק מאסקפיזם שהחל בעקבות המלחמה בוייטנאם.

Y. Welis

New member
ב-ואטו יש מאפיינים של טיפוס שוליים

אבל המבטא שלו (באנגלית) נשמע איטלקי-אמריקאי יותר מכל דבר אחר - כמו של מאפיונר או מהגר שמתפרנס מעבריינות. הפנים הלא מגולחות הן צורה קלאסית של טיפוסים מפוקפקים, ובמיוחד בקולנוע. שוב, אני מתקשה לקשר את וויטנאם לסטאר וורז, אלא אם לוקאס המשיל את האמריקאים לאימפריה. אבל אם כן היכן הקומוניזם?.. ובסרט ה-3 הווקים דווקא נלחמים לצד הרפובליקה - האימפריה לעתיד.

advanced soul

New member
מה הקשר לקומוניזם?

אכן האימפריה מייצגת את ארצות הברית - ספציפית בקרב על אנדור...ובשאר הזמן אני מניח שאת הגרמניה הנאצית וזה שווקים נלחמים לצד "האימפריה לעתיד" זה לא משנה. עדיין זה גם הנוף וגם סיגנון המלחמה של ויטנאם.

Count Dafooku

New member
רייגן ו-Gunray

קודם כל, שמו המלא הוא Nute Gunray, אז הוא טומן בתוכו שני שמות: Newt Gingrich היה אחד מהשמרנים המושחתים בתקופת שלטונו של רייגן. באשר לרייגן עצמו, אחד התפקידים הידועים ביותר שגילם כשהיה שחקן הוא שחקן הבייסבול Knute Rockne. עוד סיבה היא שלוקאס רצה להחזיר לרייגן על זה שבשנות ה-80 הוא קרא בשם "מלחמת הכוכבים" למערכת ההגנה שלו מפני ברית המועצות, וכינה את ברית המועצות "אימפריית הרשע" (כן, ממש Evil Empire, המילים האלה בדיוק).

Y. Welis

New member
גינגריץ' התפרסם הרבה אחרי רייגן

כ'מצליף' של הרפובליקנים בתקופת קלינטון. הוא לא היה כ"כ מושחת - לא כמו הרפובליקנים החדשים, ובטח לא כמו המימשל הנוכחי. מה שכן, רייגן שנהג לצטט בנאומים רשמיים משפטים שהוא אמר כשחקן, כנראה מאוד אהב להשתמש בדימויים מ'מלחמת הכוכבים', אבל הוא היה תמהוני למדי בכל צורה. אגב גם שווארצי השתמש במשפטים כאלה כשרץ למשרת מושל קליפורניה, כולל ממערכונים שנעשו עליו ב-SNL (כמו הקטע עם girly man).

למעלה