משהו ממריץ...

mentorit

New member
משהו ממריץ...

האם יש המלצה לויטמין או חומר טבעי (וכמובן חוקי בלבד :)) ) שיכול להמריץ, לתת אנרגיה רבה יותר בימי עבודה קשים,מעייפים או סתם ארוכים? נא לא לצייד אותי בעצות הבאות: 1. לכי לנוח 2. תעשי יותר ספורט 3. תשתי פחות קפאין (למשל- דיאט קולה) יש לי פנטזיה...בימים שאני עובדת קשה מדי לקחת איזה כדור, אולי תמיסה ששמים במים (ראיתי כאן איזה פרסומת כזאת) ופתאום להתמלא ביותר אנרגיה לסיים את היום עם יותר כוח, שיהיה לי יותר כוח לשחק עם הילדה שלי אחה"צ ובעצם "לחיות" יותר גם אחרי השעה 16:00 האם נטילת ויטמין C או אומגה 3 יכולים לעזור? אלו העצות שקיבלתי מקולגות שלי (אשר שרויים במצב זהה) בתודה מראש.

freearth10

New member
לכי עם הפנטזיה שלך

קחי כוס מיים, דמייני את התמיסה ההיא אותה את מחפשת כדי לעשות את כל הדברים אותם את רוצה לעשות בחיוניות והנאה. לדמיון יש המון כוח והוא בריא יותר מכל תוסף מזון אותו את מחפשת והוא נמצא איתך כל הזמן ולא עולה כסף...
מאיה

mentorit

New member
רעיון מקסים

ובעולם העסקים אנחנו משתמשים הרבה מאוד בדמיון מודרך (בלי ממש לקרוא לזה כך כמובן...הלאה הרוחניות מאיתנו :) ) בכל מקרה אשמח לשמוע דעות נוספות, עכשיו למשל אני די עייפה (אפילו שזה בוקר) אבל חייבת למצוא אנרגיות להתחיל יום פגישות מרתוני בטוח שיש איזה פיתרון לעניין

chikong

New member
תרגילי צ'י קונג

בעולם המהיר והתזזיתי תרגילי צ'י קונג אמורים למלא אנרגיות ברגעי משבר. ממליץ לך לבקר בין מורים וקבוצות ולהתרשם ממגון הסגנונות. קיימים סגנונות צ'י קונג רוחניים , אחרים פיזיים יותר , סגנונות צ'י קונג סטטים ולעמותם סגנונות אקטיביים...... מגוון , כמו בכל תורת תנועת גוף אחרת. תאמצי לעצמך את התרגילים אליהם "התחברת" בצורה הטובה ביותר ובצעי אותם במקום ובזמן שמתאים לך. בין תלמידיי גם אנשי עסקים בעיקר מתחום ההייטק שמספרים לי על כך שהם מוצאים פינה שקטה להתבודד בה באמצע יום עבודה תובעני ומבצעים שניים שלושה תרגילי צ'י קונג להתרעננות. תרגילי צ'י קונג הם אפקטיביים היות והם מציעים תנועה מוטורית עם השפעה על המערכת האנרגתית בתפיסת הרפואה הסינית. בהצלחה - גרשון קום

mentorit

New member
אין ברומניה צי קונג

לא פיזי,לא הוליסטי וגם לא רוחני. הנה קיבלת רעיון לסטרט אפ... (אני גרה בבוקרשט)

hal767

New member
הקולגות שלך טועים

מזונות נותני אנרגיה הינם הפירות המתוקים. אכילת פירות מתוקים טריים ומיובשים כשהקיבה ריקה, בשילוב עם תרגילי נשימה עמוקים הינם דרך טבעית ובריאה לספק לגוף חומרי אנרגיה זמינים. אכילת פירות מאד מתאימה בזמן העבודה. לא רק שהם נותנים אנרגיה במהירות, עיכולם הוא קל ומהיר ואינו מעייף. צמצום או וויתור על חלבונים מהחי וצמצום מזונות עמילניים [בעיקר המעובדים] ישפרו את מאזן האנרגיה של הגוף.

mentorit

New member
פירות יבשים

האמת לא מתה על זה- אולי צימוקים? זה מן הסתם נחשב? אודה לך אם תתני לי דוגמאות לחלבונים מהחי ומזונות עמילניים מעבדים כדי שאני אדע להוריד את זה מהתפריט

hal767

New member
OK

צימוקים הינם מזון מעולה. ממליץ על צימוקים אורגניים או צימוקים אוזבקיים. ניתן לאוכלם כמות שהם או להשרותם במעט מים טהורים לשעה בערך, ואז הם פחות מרוכזים. את מי ההשרייה כדאי לשתות. ישנם גם סוגים שונים של תמרים אורגניים. כדאי לבדוק אם זן אחד מהם יהיה לטעמך. חלבונים מהחי-בשרים, דגים ושאר שרצים מהים , מוצרי חלב, ביצים. עמילניים-דגנים, בעיקר הלבנים [אורז לבן למשל], והגרועים יותר הם תוצרייהם התעשייתיים כמו פסטה, לחם, בייגלה חטיפים מקמח וכד'. עיכולם ממושך ומעייף. כמובן שזה גם עיניין של מינון. אכילת מזונות אלה בזמן עבודה, מעייפת ומעיקה. עמילנים יותר טובים הם הירקות העמילניים-תפו"א, בטטה, דלעת ודלורית. אך גם את אלה רצוי לאכול מחוץ לשעות העבודה או במינון נמוך בזמן העבודה. ירקות ופירות טריים מתעכלים בקלות ובמהירות וכמעט ואינם גוזלים אנרגיה לצורך עיכולם. לכן מתאימים לאכילה בזמן עבודה. פירות תמיד לאכול כשהקיבה ריקה ולא כקינוח לארוחה. תחליבי שקדים או שומשום יכולים להוות ארוחה טובה ומשביעה בזמן העבודה. ניתן להכינם קודם לכן ולשים במקרר. הם יישמרו כך לפחות 24 שעות. מצרף קישורים רלוונטיים לשאלתך מתוך האתר שלי.

mentorit

New member
המממממ מעניין

נראה שכל התזונה שלי מושתתת על חלבונים מהחי, מוצרי חלב,עמילנים מהסוג הלא טוב- בקיצרו לא פלא (עפי התפיסה שלך) שאני על הפנים צימוקים אורגניים או אוזבקיים (??)- כמובן שאין כאן אבל באופן כללי הפירות והירקות ברומניה הינם אורגניים באופן טבעי, אין כמעט ריסוס והטעם אלוהי (יתרונות החקלאות הפרמיטיבית), כל זה פשוט נמצא בסופרמרקט מכל העצות שלך אוכל ליישם רק את עניין אכילת הצימוקים...כל השאר דורשים שינוי מהותי בכל סגנון החיים שלי ופשוט...איך נאמר...אין לי אנרגיה לזה .. בכל מקרה תודה רבה על התשובה המושקעת, אם הייתי גרה בארץ הייתי באה למסאז' על בטוח :))

hal767

New member
נסי לעשות שינויים בהדרגה

אז זה יהיה קל יותר. לדוגמא-להרבות באכילת פירות וירקות טריים ולצמצם אכילת מזונות מהחי, אם זה מתאים לך. אני מעריך שזה ישפר את הרגשתך. אפשר לעשות דברים נוספים, אך הפורום אינו מקום ליעוץ. אני מוכן לעזור לך בכמה רעיונות אם תיפני אלי במסר אישי. בהצלחה.

hal767

New member
לא אמרתי שצימוקים הם תרופת הפלא

חשובה התוכנית הכוללת ולא רק פרט אחד מתוך התוכנית. בנוסף, מה שקילקלת במשך הרבה זמן, לא יתוקן ביום אחד. זהו תהליך.

mentorit

New member
נכון אתה צודק

היתה לי איזה פנטזיה שבזמן שיש לי חולשה , אם אני אוכל צימוקים זה יעיר אותי קצת אבל לצערי זה לא קורה... תודה בכל אופן נ.ב אני אכן מיישמת בהדרגה את ההמלצות שנתת

hal767

New member
צימ וקים אינם סמים, הם מזון

אבל לצורך העיניין שלך הם יעזרו. להקפיד ללעוס אותם היטב, לא למהר לבלוע.

למעלה