משהו מחובר ?

kampf

New member
משהו מחובר ?

האם אפשר להבין את מהות המוסג " תהיה חזק" או "אין לך ברירה אתה צריך להיות חזק בשביל הילדים" . אני יושב וחושב מה איתי ? למה רק בשביל הילדים, האם החיים שלנו נגמרו ?

מה פתאום נגמרו...../images/Emo24.gif

זה סתם משפטים, שאנשים אומרים כי אין להם משהו חכם אחר לומר במקרים כאלה והם נבוכים נורא, הילדים תלויים בך ואתם נשארתם אחד בשביל השני, להיות חזקים ביחד ולהיות חלשים ביחד ולאט לאט לצמוח מתוך האסון - ביחד. אז, תהייה "חזק " אם אתה מרגיש שאתה יכול, תתפרק אם אתה מרגיש שזה מה שמרגיש לך נכון לעשות זה - הכי חשוב לנהוג לפי איך שאתה מרגיש ולא איך שאנשים מצפים ממך לנהוג (זה דבר שאימצתי לעצמי די מהר אחרי שבעלי נפטר)

kampf

New member
איך אני מרגיש?

בא לי להיות קצת לבד . זה נכון שזה נוח להיות בסביבת אנשים אבל אני מרגיש שחונקים אותי . חוץ מזה אני לא מצליח להתרכז בעבודה שלי אני רוב היום רק מתכנן איך לתמרן עם הילדים (החופש המטורף הזה).

אתה יכול להגיד להם בעדינות, שאתה מבין את

הרצון שלהם להיות שם בשבילך אבל שאתה צריך קצת SPACE, בקשר לעבודה, אני מקווה שיש לך מעביד מתחשב שאפשר לדבר איתו ואולי לקחת קצת חופש (לפחות בשבועיים האחרונים של אוגוסט ועוד שבוע בספט' עד שהילדים יתרגלו בחזרה לגנים)

../images/Emo24.gifמתחברת לכל מילה של מיכל ......

והצורך בלהיות לפעמים לבד מוכר לי ,אני אחרי השלושים ברחתי, נעלמתי , הרגשתי חנק ,דאגתי לסידור לבת ונסעתי לבד ...התבודדתי בים המלח ובאילת , וחדשתי כוחות ,להתמודדות שצפו לי , ותמיד מלווה אותי משפט שאמר לי חבר טוב : "אם לא תדאגי לעצמך בראש ובראשונה לא יהיה לך כוחות לעזור לאחרים הזקוקים לך " קח לעצמך את הזמן והתאושש בדרך ,בקצב שלך ולפי ראות עינייך טלי.

yamkachol

New member
אתה צודק מאוד.

אני מבין משפטים אלה, כמשפטים של אהבה אלי. אני חשוב להם ורוצים בטובתי. - לא נכנס למשמעות ההגיונית שמתבקשת - כפי שאתה (וגם אני ) עשית. מוות הינו חויה לא מדוברת במחוזותינו. "מחנה האובדן" (של יקרינו) - הינו מחנה לא מובן . לא יודעים, בד"כ מה לאמר, לעשות , איך. וכך לפעמים , יש שתיקות, וכדומה. "חטפנו מכה" - אז כואב. עכשיו כואב יותר , אח"כ יכאב פחות, כשנלמד לחיות עם האובדן. מתאים שכואב וקשה לנו. מותר. לילה טוב , חלומות פז... חגי

ידידי, kampf קח כל מילה של מיכל

ותחקוק אותו עמוק בסלע,הצב אותו מול עיניך ותקרא אותו בוקר וערב ועל פיו תבנה את חייך,לא על פי צביעות של אחרים דע לך שחייך קודמים לכולם,גם לפני ילדיך,הסיבה פשוטה,אם אתה לא תהיה(חלילה תמות או תחלה בגלל שנתת רק לילדים שלך)אין מי שיטפל בילדיך ואז לא רוצה לחשוב מה יקרה להם. לכן אם אתה בריא שמח מאושר וטוב לך,זה יעבור לילדים מה גם שהאושר שלך אושר שלהם. אל תשמע לצביעות של אחרים במיוחד של נשים,שאומרות במיוחד הגרושות "שזיינו" את הבעל במשפט והוציאו לו את המיץ והשאירו אותו עירום ללא כל זה למען הילדים.צבועות ושקרניות,כי עשו זאת ראשית לעצמן כי זוגות לפני הגרושים הסתדרו סתם לדוגמא במשכורת 3000 ש"ח ובתביעה דרשו תוך כדי הצגות 4500 ש"ח לטובת הילדים אחר בך מספרות שהאבות לא מתעניינים בילדים לא קונים להם לא מפנקים אותם לא משתתפים איתם בהוצאות וכו' מהיכן יתן להם אם לא נשאר לו לא רק כלום ממשכורתו אלא הוא חייב לחפש עבודה נוספת בכדי להגיע לתשלום מזונות מופרזים אחר כך בשביל לשרוד,אתה מבין איך שזה עובד?אחר כך מוכרות סיפורים בגרוש. kampf דאג לעצמיך ראשית כל,מאחל לך במהרה למצוא אישה חדשה ו"שתלכו" יד ביד ביד למען אושריכם ואושר ילדיכם. אמן אמן ואמן

סיגלי41

New member
אני לא אהבתי את הסגנון של "מתוק"

מה ענין הגרושים לעניננו ?! גם בענינם, אצל כל אחד זה אחרת. ולגביך, שגב. נכון, אתה במקום ראשון. תמיד. תעשה מה שטוב לך. כל המשפטים שאומרים הם סתמיים וחסרי משמעות (מה זה תהיה חזק? האם הכוונה "תהיה חזק ואל תתמוטט לנו פתאום כי אנחנו לא נדע מה לעשות?!"). יחד עם זאת, אלו משפטים שאנשים פשוט אומרים וזהו. אין משפטים אחרים. הזמן יעבור ויהיה לך קשה וקל ונהדר וקצת פחות.. כמו במשפחות אחרות, לאו דווקא אבלות. ואני מקווה שלא תחיו בצל האבל, אלא, כמשפחה שבעברה חוותה אובדן גדול מאד. בקשר לילדים בחופש, זו התקופה הכי קשה ופשוט צריך לעבור אותה. לא ברור איך אתה מסתדר. גם עובד, גם מטפל בהם... ברור, שאם אתה יכול, צא לחופש וטייל איתם. תראה שבמשך הזמן תווצר דינמיקה של המשפחה החדשה שלך, שונה מזו שלפני...וקרוב לוודאי גם דינמיקה שמחה ואוהבת חיים. החופש בשבוע הראשון של ספטמבר חשוב מאד. תהיה איתם.

../images/Emo45.gifמסכימה איתך סיגל ,

אין שם קשר לגרושים אלינו , וכל הצעות למיניהן קבלו אותן כהצעה , כל אחד מתמודד בדרכו , ואין קצב קבוע ואין מתכון להתמודדות .. הכאב הוא שלנו ,ואנשים נבוכים , ולא יודעים מה לומר ונוצרו כמה קלישות שנאמרות , אני לוקחת אותן כמילים שנאמרות כי אכפת ממני ..... והחיים שלי והם יהיו מה שאני אעשה מהם ..... שלכם טלי

הכל מחובר ...והכל מתחבר ...

מילים , מילים מילים , למה אתה מצפה מאנשים נבוכים? וכיצד אנו הגבנו לפני האסון הפרטי שלנו? ואני מהיוןם הראשון החלטי שחיי לא נגמרו ,הם רק השתנו , מאותו יום התוכניות שהיו כבר לא רלוונטים , מאותו יום החלומות המשותפים נגדעו, מאותו היום אין את מי לשתף אין עם מי לחלוק , אבל, אני חיה, נושמת ונהנת מחיי , מקומי נשאר חשוב ,ואני דואגת לעצמי , ורק כשאני אדם שלם ,ילדי נהנים מאמא מחיכת שמחה , חיים מלאים אני ממלא ,יוצאת מבלה, ושכולם ירכלו 3 חודשים לאחר האסון התלבשתי עם איפור מלא יצאתי לבלות , את הלב השבור אני חוותי אבל הרגשתי שחייבת למצוא לעצמי חיים חדשים וטובים ... אני קימת חיי לא נגמרו ,קונה בכסף שרותים שהיו נחלתו תיקונים למניהם,חוגים "גבריים "לילדים ,... מנסה להיות אמא הכי טובה שאני יכולה ,לא מתבישת לבקש עזרה.. לאחרונה בקשתי מחבר טוב של בעלי שילמד את בני להתגלח , להשתמש בקנדום ... בהחלט חיי לא נגמרו , חייך לא נגמרו רק השתנו ,ואך סבתי היתה אומרת: אך שתציע את המיטה כך תישן בה " אז דאג למצעים הכי טובים ומתאים עבורך

ליטל../images/Emo140.gif את אמיתית וכן.

את צודקת במאת האחוז. מעניין אם אספר שאני סובל,אז כל העולם ינחם יזדהה ויפסיק לחיות למעני? האם מישהו מוכן להתחלף? לא רוצה לאמר בקול מה אני חושב על אותם "חכמים",אך אומר שחיי לא ניתנו למען האחר,לא במקום,לא תמורה וחשבון החיים ניתנו במתנה,מתנה זמנית שיבוא יום ונצתרך לפרוע/להחזיר,אף אחד אינו קיבל תאריך צמוד למתנה אז מדוע הצגות ועד מתי? בתפיסתי למוות ולאלה שהולכים לעולמם,הם נמצאים למעלה ומידי פעם מסתכלים למטה,מדוע?מה הם מצפים? הם מצפים לראות אם כל ההשקעה,עמל חייהם היה חיובי ומנוצל,או שהם נכנסים "להצגה" ומחכים למותם? תדמי את האדם ששותל שתיל של תפוז,עמל בו שנים,בהשקעה נכונה וטובה מקבל פרי הכי טוב איזו הרגשה תהיה בו אם לאחר שנים של עמל,יקבל פרי רקוב או שהעץ נובל? ככה הם החיים,לא לחינם נאמר" במותם ציוו לנו את החיים",אלוקים אמר"וחי בהם" לא מת בהם,החיים ניתנו על מנת להמשיך שרשרת ולא חלילה להפסיקה.כי אם כן היה הפוך העולם לא היה מתקיים מעבר לדור אחד. נכון שקשה לאנשים מסויימים לקבל את תפיסתי ואין לי בעיה עם כל סוג של תגובה. האמת היא חזקה ויש לה קבלות ויציבות,לאף אחד,לאף אחד אין זכות להכתיב לאחר,האם האחר היה מוכן שיכתיבו לו? אז מספיק עם הצביעות.החיים ממשיכים כל אחד בדרכו מתגבר, אך למה לעזזאל אין פרגון,פרגון,פרגון,עידוד ותמיכה ודחיפה קדימה,למה לנסות לעצור או להוביל לאחור את החיים. תרוא את הגויים שאנו היינו אמורים להיות אור להם,נהפכנו לחושך להם.אנו צריכים להעתיק מהם מה זה כיבוד פרטיות של האחר אף אחד לא נכנס לנשמה של האחר.אך מי שיש לו בעיה והוא צריך את ההצגה למען האחר שיבושם לו. אני גאה להיות ישר וכן,אני גאה שהצלחתי בן חביריי וידידיי לעזור להם ולצאת,לקבל,לחיות,להיות מציאותיים ולנצל את זכותם לחיות טוב אפילו יותר מאשר קודם,כי במותם ציוו לנו את החיים. שבת שלום

emmy5

New member
מתוק 1 המקורי ../images/Emo24.gif ,כל כך אמת .

שבת שלום

emmy5

New member
לכולם שבת שלום ומבורכת!!!../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif../images/Emo16.gif

../images/Emo24.gif תודה אמי

אני רק מקווה שלא חושבים שאני מקל או חלילה מזלזל בכאביו של איש או שאפשר למחוק את העבר.לא ולא. לדעתי אם ניתן לזה מקום שרק ילך לצידינו וטיפה מאחור,זה יקל על המחשבות,יקל מדאגות ומתחושה שאנו כאילו מנסים למחוק לתת לו את מקומו,את כבודו,פעם בשנה יום פתירתו מהעולם,מותר לדבר,להזכיר לחייך.זה עושה טוב לכולם,גם לאלה שהלכו לעולמם רק לא לשכוח שחובה לחיות ראשית לעצמינו אחר כך לילדינו ולבסוף לזכרם של אלה שהעניקו לנו חיים(הורים ואלוקים). שבת שלום לכולנו.חודש טוב,חודש הרחמים והסליחות,חודש של מחשבות טובות,

emmy5

New member
לא חושבת כלום , אני רואה שיש עוד אנשים חכמים

ואני לומדת יום יום משהו חדש . כמעט מיום הראשון חשבתי והתנהגתי ככה , רק לדבר זה אחד ,מעשים זה משהו אחר .. אני משתדלת להיות כל הזמן אמא ואבא ,סבתא וסבא , כמה שמצחיק להיות את שניהם ,אבל לפחות בעיניי ,אני מאוד מרוצה עם עצמי ..לפעמים אני מדברת,חבל שהוא לא יכול לענות לי ..עומד בסלון תמונה גדולה שאני ציירתי .. העיניים לו דומות הפרופורציה לא מדויקת ,אבל אני ויחד איתו ,מי שנכנס בבית רואים אותו .. הבן דומה לו אז הנכד מתבלבל ,הוא בן שנתיים , חושב שזה סבא ..אולי כבר התחיל להבין ,אבל הוא מבולבל.. זה עושה לי טוב , הוא אהב את החיים ,ומרוצה שאני יכולה להמשיך ,עם כל מה שמגיע לי .. לא ארגתי אותו , הוא הלך בעצמו , מרוצה מאוד .. יום רביעי קנינו אותו חדש ,ושבת מת .. אתה יודע עם מילים אחרות ,להסביר כל מה שאני חושבת ,ואתה עושה לי טוב .. כבר לא צעירה ,מרוצה מהחיים שאני יכולה לסדר אותם לטובתי וטובת כולם . ההתחלה קשה מאוד .. תצליח, מגיע לך

למעלה