משהו מוזר...

ronny69

New member
משהו מוזר...

כבר זמן אני מתכנן לקנות את הפוג'יטסו סימנס N560. אני כל הזמן עוקב אחרי המחיר שלו והוא פשוט לא משתנה כבר דיי הרבה זמן. עכשיו מה שמוזר לי זה שבדרך כלל שקונים חלקים למחשב הכל בדולרים ומחשבים לך את המחיר לפי השער של יום הרכישה ומע"מ. ואילו במחשבי כף יד כל החנויות שראיתי באינטרנט מציגות רק את המחיר הסופי בשקלים ופשוט המחיר לא יורד אפילו שהדולר יורד. האם כדאי להרים טלפון לאחת החנויות ולדבר איתם על זה או שיש איזה משהו שונה בין מחשבי כף יד לחלקי מחשב אחרים מבחינת הצמדת המחיר לדולר?

Alvie Singer

New member
יש לזה הסבר די פשוט

צריך לחכות שייצא דגם חדש, ברגע שייצא אל דאגה, המחיר של ה N560 יירד פלאים. אני אישית חשבתי לרכוש אותו אבל כל פעם אני שומע משהו רע אחרי על המכשיר (פעם הפיקס, פעם התחממות הסוללה) כך שאני כבר לא יודע.

ronny69

New member
ההסבר שלך לא מספק...

זה נכון שיש ירידת מחירים כשיש דגם חדש. אבל מדובר במוצר מחשב וכל מוצרי המחשב באשר הם נמכרים במחיר דולרי מסוים וביום הקנייה מחשבים את המחיר לפי השער היציג של אותו היום פלוס ריבית. (וכמובן שיש ירידה במחיר הדולרי של המוצר ברגע שיש דגם חדש) מה שקורה עכשיו זה שיש ירידה גדולה בדולר אבל החנויות לא ממהרות להוזיל את מחירי המכשירים. נוח להם לעשות את זה כי את מחשבי כף היד הן מפרסמות לפי מחיר סופי של שקלים בלבד.

Alvie Singer

New member
זה לא ממש נכון

החנות לא קונה את המוצר בשער הדולרי שלו נכון ליום הקניה שלך...מאיפה אתה יודע כמה עלה להם המכשיר? אני חושב שמאחר ולא מדובר בדגם פופולרי במיוחד, כוחות השוק לא יגרמו לתזוזות במחיר לגביו, הרי אין כל כך תחרות כמו במכשירי מיו ואסוס שכל שניה אתה נכנס לזאפ ורואה שחנות מסויימת רוצה להיות יותר זולה אז היא מורידה מחיר. פה מדובר במקרה שונה.

ronny69

New member
זה נכון שהדגם הזה לא תחרותי

אבל סתם לידע כללי שלך, תפתח כל מחירון דילרים של ספקי מחשבים ותמיד תמיד המחירים הם בדולרים.

AYELET1

New member
אז מה דעתך לטעון את כל הטענות הללו

בחנות? פשוט אלבי הוא לא הכתובת גם אם המחירים לא יורדים כי ליבואן אין חשק או משום שזה תלוי במחיר הגזר בשוק.

ronny69

New member
יש לי הרגשה שאת סתם באה אליי בטענות

אני סך הכל באתי להתייעץ פה עם אנשים האם בכלל יש צדק בדבריי. עדיף לשאול אנשים פה ולהתייעץ לפני שאני בא בטענות לחנות, לא? ואני חס וחלילה לא באתי לאף אחד כאן בטענות. סך הכל אני חושב שהוא קצת לא הבין אותי.

amitp

New member
ומה המסקנה??

נורא פשוט, מחשבי כף יד מתומחרים בדומה לגאדג'טים ופלאפונים ולא למה שמוכר לך מעולם ה-desktops. מה כל כך מוזר בזה? (דרך אגב, המשמעות היא שאמנם אין ירידות מחירים כשהדולר יורד אבל גם אין עליות כשהוא עולה..)

no problem

New member
לא ממש.

זה לא מתחרה. זה יותר smartphone מ-PDA. המסך שלו QVGA. המעבד איטי יותר. אבל יש יתרונות אחרים. עדיין, לאלה המחפשים מחשב כף יד שאינו סלולרי, יש בעיה במחיר. אגב, יש כבר pda/smartphones אחרים טובים יותר.

למעלה