משהו מוזר..

MrJacKasS

New member
שים לב

שבין המילים "נגבים" ו"נגנבים" יש הבדל דק מאד.

gold ayelet

New member
כן זה ממש גניבה!!! תחשבו על זה

600 שקל !!!! המורה מרויח לפחות משעה!! ויש כאלה שמשלמים 350... אז זה יוצא 700 ש"ח!! בדיוק היום אני וחברה שלי דיברנו על זה... שצריך לעשות חוק.. להוריד את המחירים..

זה באמת יקר..

אבל תחשבי על זה שכל יום המורה משלם 320 ש"ח על ביטוח!!! ויש דלק וכו'.. אז זה מתקזז אבל אני מסכים שעדיין הוא מרוויח יפה מאוד מכל העסק..

wil

New member
../images/Emo128.gifהגזמת.

320 שקל ליום על ביטוח זה 116800 שקל לשנה. לא יודע כמה עולה ביטוח מקיף לרכב לימוד נהיגה, אבל אני מנחש שיותר בכיוון של עשירית מהסכום הזה. (והרכב משמש גם כרכב משפחתי של המורה אחרי שעות העבודה) אלא אם כן רכב לימוד הנהיגה הוא ב.מ.וו 760, אבל לא נראה לי שיש כזה בארץ.

be_roo

New member
כן ולא.

לפעמים זה רק עניין סמנטי, אם הוא לא יקח 300 ש"ח על הטסט, הוא יקח עוד 7 שקלים לשיעור. צריך להסתכל על כל החבילה ולזכור שמותר להתמקח.

wil

New member
אז שיקח עוד 7 שקלים לשיעור - עדיף.

העלות האדירה של טסט (350 למורה+2 שיעורים לפני (160 שקל) + אגרה (115)) כבר עברה את ה-600 שקל, זה בוודאות מוסיף אלמנט של לחץ על התלמידים שעלול להפריע בטסט שמלחיץ גם בלי לדעת שהוא עולה הון. זה גם מרגיש כמו הונאה כי למיטב ידיעתי רוב התלמידים בכלל לא מודעים לעלות הזאת כשהם מתחילים ללמוד אלא רק כשקובעים טסט.

8-AN

New member
אבל לאיזה מורה תלך?

זה שבהתחלה יבקש מחיר שיעורים נמוך או תשלום "חד פעמי" גבוה?

be_roo

New member
לדעתי אתה מערבב שלא לצורך

השיעורים שלפני הטסט הם שיעורים ומחירם כמו כל שיעור. בשום מקום לא מכריחים לקחת שיעור כפול לפני הטסט. וגם אם נשים את זה בצד וכן נכרוך את כל זה בהוצאות הטסט, עדיין התשובה לשאלה האם עדיף לגבות על הטסט בנפרד או לגלם את זה במחיר השיעורים משתנה מתלמיד לתלמיד (מס' השיעורים הכולל, מס' שיעורים עד לטסט הראשון, כמה טסטים וכו'). הבעיה היא שאי אפשר לדעת מראש מה עדיף לכל אחד. אבל לטעון שגביה כזו אינה לגיטימית זה לא נכון.

wil

New member
אני לא טוען שזה לא לגיטימי

זה מה שנקרא "כשר אבל מסריח", משתי הסיבות שציינתי. לגבי השיעורים לפני הטסט - אף אחד לא יעשה טסט נוסף בלי שום שיעורים לפני, בד"כ נהוג שיעור יום לפני הטסט ועוד שיעור ממש בצמוד לפני הטסט. זה מביא את העלות הכוללת של כישלון בטסט למספרים שציינתי - ולתלמיד שאינו בן או בת של חברי מועדון האלפיון העליון זה מוסיף ללחץ הקיים גם ככה. לגבי ה"מה עדיף לכל אחד" זה נכון לגבי כל תוכנית תעריפים בכל תחום בחיים, למשל תוכנית התעריפים החדשה של סלקום (מחזירים כסף על שיחות נכנסות) שהיא לדעתי על גבול ההונאה כי כמעט אין מצב בו מישהו ירוויח כסף מהשתתפות בה (דמי שימוש גבוהים+חיוב על דקה שלמה ולא 12 שניות כמקובל) - אבל במקרה של סלקום לפחות זה כתוב באותיות הקטנות. במקרה של מורי הנהיגה מי שלא שואל ("כמה עולה העמדת הרכב לטסט?") בכלל לא ידע על קיומו של התשלום הזה עד שיהיה מאוחר מדי להחליף מורה.

פרטנר

New member
ע"פ הנוהל חייב להימצא ברכב הלימוד

שלט (במקום בולט) המציין את מחיר שעור הנהיגה ומחיר עלות העמדת הרכב למבחן. מחיר העמדת הרכב למבחן אמנם לא זול , (הממוצע לעניות דעתי הוא כ300 ש"ח ) אך כמו שנאמר כאן העניין חוקי וזהו בעצם פיצוי מסוים על מחירי שעורי הנהיגה הנמוכים והלא כלכליים (למורים כמובן). כמובן שיקפצו כאן מיד יודעי דבר שיטענו שמורי הנהיגה מתעשרים ומרויחים הון תועפות ומחיר שעור בן 40 דקות שעלותו 90 ש"ח הוא גזילה\ גניבה \ שוד וכדומה, ומורה שהעז להעלות את מחיר השעור ל95 הוא אדם שיש להוקיע מהחברה, אבל רק מי שנמצא מעברו השני של המתרס יודע את האמת (או מי שפשוט במין מעט בכלכלה ומחשב זאת כראוי). לכן , מחיר שעור ריאלי (אולי בפיקוח ממשלתי) והורדת מחיר העמדת רכב למבחן יתכן וייטבו עם כולם.

פרטנר

New member
ולגבי "דמי טיפול"

אני אישית לא מכיר אגרה כזו , יתכן והדבר נהוג במקומות מסוימים. אין לי מושג לגבי חוקיות העניין-כדאי לבדוק.

NewUser4

New member
"דמי טיפול" האלה

הם לדעתי סכום שלוקח בית הספר לנהיגה בעבור "טיפול". מדובר כנראה על עבודת הפקידות שם. מעטים המורים ובתי הספר שלוקחים אגרה זו. אינני יודע גם כן לגבי חוקיות העניין אולם הדבר נשמע על פניו חוקי. אולם לדעתי התלמיד יכול לסרב לשלם את התשלום הזה.

NewUser4

New member
יאמר כי

אכן כמעט כל המורים שמים את המדבקה הזאת בקדמת הרכב במקום בולט והדבר אכן מצויין שם. זה לא אמור להגיע בהפתעה בסוף תהליך הלימוד. וייאמר גם כי מורי הנהיגה אינם עושים הון ואינם נמנים על העשירון העליון של החברה עקב המחירים. אל לשכוח מחירי ביטוח גבוהים, דלק אחת לכשלושה ימים, תיקונים רבים עקב בלאי מאוד מואץ, מסים, ועוד. אולם הבעייתיות כאן הוא המחיר שתלמיד משלם ב"מכה" (אגרה+העמדת רכב+שיעור לפני מבחן). יוצא שעל התלמיד קיים לחץ מסויים במבחן שכן על כף המאזניים עומד סכום גבוה שהם שילמו בשביל כל טסט. עדיף כי מחירי השיעורים יהיו מעט גבוהים יותר ומחיר טסט יהיה כמחיר שיעור בלבד, וזאת בעיקר כדי להוריד לחץ כספי מהתלמיד.

פרטנר

New member
מאידך

אם מחיר שעור יהיה יקר יותר ומחיר המבחן יהיה קרוב למחיר השעור , יעדיף התלמיד לנסות את מזלו במבחן ולא ירצה "להשקיע" בשעורי נהיגה . במצב הנוכחי המחיר הגבוה מקנה למבחן הזה מעמד "רציני " יותר. ולגבי אגרת הרישוי, מדוע תלמיד שנבחן מספר פעמים בתיאוריה ושילם את האגרה שוב ושוב פטור רק מתלום אגרה למבחן המעשי הראשון ולא כמספר האגרות ששילם?

NewUser4

New member
אגרות

המבחן הוא למען מבחן נהיגה. עבור המבחן העיוני הראשון מעניקים לו גם מבחן מעשי אחד. על כל מבחן נוסף שהוא צריך לעבור הוא ישלם אגרת מבחן, שכן האגרה היא עבור מבחן, ולא עבור צמד מבחנים. בנוסף, אגרה לכל מבחן גורמת לכך שאנשים לא ניגשים למבחן "סתם" כדי לנסות ובכך מבזבזים זמנם. (לדוגמה אדם אשר עבר תיאוריה שנייה יגש לטסט ראשון אף שאינו מוכן כי הוא מקבל טסט שני חינם). אפשר לשאול שאלות "למה" עבור אגרות מדינה עד אינספור (אגרת הטלוויזיה לדוגמה) אולם לאגרות תפקידים רבים מלבד כיסו של הבוחן (כידוע, האגרה שמשלמים לא מגיע לכיסו של הבוחן).

wil

New member
לא אמרתי אפילו מילה לגבי מחיר

השיעורים. כל מורה שיקח איזה מחיר שנראה לו, זה שוק חופשי ויש תחרות הוגנת - ואין סיבה לדחוף פיקוח ממשלתי איפה שלא צריך. אני בעד מחיר טסט=מחיר שיעור, תלמידים לא יגשו לטסטים סתם ככה כי כמות הטסטים קבועה גם ככה ואפילו במחיר של שיעור העלות הכספית עדיין לא זניחה. בדיוק כמו שאני נגד הגביה של אבטחה במסעדות - אם כתוב בתפריט שהמנה עולה 41 שקל אני רוצה לשלם 41 שקל ולא שיוסיפו לי בחשבון שקל אבטחה שלא הודיעו לי עליו לפני כן. היום זה שקל אבטחה ומחר זה יהיה עוד שקל על התייקרות הארנונה, עוד 1.30 התייקרות חשמל, 0.45 תוספת בגין עליית מחיר רשיון עסק וכן הלאה. לא מעניין אותי מבנה העלויות של המסעדה, אם העלויות התייקרו (ארנונה או אבטחה, זה לא משנה) - תעלו את מחיר המנה ותעדכנו את התפריט. זה הכל.

פרטנר

New member
אתה צודק

כתבת:"כל מורה שיקח איזה מחיר שנראה לו, זה שוק חופשי ויש תחרות הוגנת - ואין סיבה לדחוף פיקוח ממשלתי איפה שלא צריך". בזמן ה"טסט" מפקיד (ואולי מפקיר..) המורה את העסק שלו (הציוד העיקרי והיקר כל כך) בידי אדם אחר שלא תמיד שומר עליו (כמו המורה בעל הרכב). זהו שירות שכולל בתוכו גם התרוצצות של המורה בעיניינים בירוקרטים כמו הגשת טפסים, הכנתם לטסט, הוצאת הטפסים ממשרד הרישוי, והבאת הרשיון לתלמיד. כמו שאומרים -דברים שרואים מפה לא רואים משם.

NewUser4

New member
קצת סדר בעניין האגרות

יש להפריד בין שני דברים. אגרה שמשלמים למשרד הרישוי, וכסף שמשלמים למורה עבור העמדת רכב לטסטים. א. אגרות למשרד הרישוי: - אגרת מבחן נהיגה, 115 ש"ח - יש לשלם את האגרה לפני שניגשים לתיאוריה. באגרה זו גם נכלל הטסט הראשון. כלומר על הטסט הראשון אין צורך לשלם בנוסף, האגרה לתיאוריה הראשונה היא גם בעבור הטסט הראשון. - מבחן עיוני נוסף - אם נכשלת במבחן עיוני, כדי לגשת למבחן נוסף יש לשלם אגרת מבחן בשנית בסכום של 115 ש"ח. אגרה זו תקפה רק עבור מבחן התיאוריה הנוסף. - מבחן מעשי נוסף - גם על כל מבחן מעשי נוסף יש לשלם אגרה של 115 ש"ח. לסיכום: משלמים פעם אחת אגרה עבור תיאוריה אחת וטסט אחד, ולאחר מכן עבור כל מבחן נוסף שיש בו צורך משלמים אגרה בנוסף. ב. תשלום למורה עבור העמדת רכב לטסט: עבור כל מבחן מעשי שתגשי אליו המורה יגבה ממך תשלום שלך בין 250-350 שקלים, וזאת עבור העמדת הרכב לטסט. סכום זה אינו קבוע ואינו תשלום למשרד הרישוי אלא למורה שלך בלבד.

rinat l

New member
אבל..

ממה שאתה אומר הבנתי שהאיגרה לתאוריה שזה 115 שקל, בעצם זה גם לטסט הראשון. אני שילמתי 115 לתאוריה, ולאחר שעברתי את התאוריה המורה נתן לי עוד איגרה לשלם בדואר על סך 113 "דמי טיפול" (כך רשום על עתק קבלה). השאלה האם זה בסדר, כך צריך להיות? האם יש קשר בין זה לבין האיגרה על הטסט השני שעכשיו אני אמורה לשלם, בנוסף ל300 שקל על כך שהמורה מעמיד את האוטו שלו לטסט?

למעלה