משהו מוזר

משהו מוזר

אחרונה ראיתי שהבולוסים של ארוחת צהרים וערב שלי ירדו , לא שאני מתלונן לי זה טוב , אבל מישהו יודע למה זה קורה שפתאום המינון יורד ולעיתים המינון עולה לזמן מה ?? אגב יש לי גם הבדל רציני בין המינונים של הארוחות , אין דין פרוסה בצהרים כדין פרוסה בבוקר או בערב

לזר

New member
יפה דברת וחכם אמרת

מדי פעם זה יכול לקרות. יש "גל" עולה ויורד ברמות הסוכר מדי פעם. בהתחלה חשבתי שהסיבה היא פשוטה ותשובתה במשמעת הבזל הלא נכונה שקבעתי. יתכן שכך הדבר, אבל יתכן שה"גל" הוא התנהגות המטבולית שלנו וזהו זה. זה הולך וחוזר מדי פעם, אבל תן גם דעתך למשקל הגוף. אם הוא יורד או עולה יש לכך חשיבות, בהחלט. יש לכך גם תשובה קלסית והיא: בהשקמה ההורמונים של הגוף נכנסים לפעילות ומקטינים את עוצמת הפעילות של האינסולין, כלומר, מתקבל הרושם שלכל 10 פחמימות הגוף זקוק ליוצר אינסולין, מאשר לאותן ה-10 פחמימות בעות אחרי הצהריים. זה מתבטא בהרגשה קריבה להיפו בשעות אחרי הצהריים. יום נעים.

לזר

New member
הצעה נוספת:

אם אתה נוהג להריץ בזל קבוע במשך 24 שעות במשאבה, שקול לבדוק זאת, משום שה"גל" הנישא מבזל קבוע במשאבה הוא גורם חשוב בעיניין שדברת. רב המחוברים למשאבה לא זקוקים לבזל קבוע במשך 24 שעות.

avraham chaim

New member
לזר,אתה אמרת נכון שלקראת

אחרי הצהריים "זה מתבטא בהרגשה קריבה להיפו"אני מרגיש כך ושאלתי לך היא מדוע זה קורה?? אני פתרתי זאת ע"י הוספה של מעט אינסולין משעת השחר המוקדמות. אך מה הסיבה לכך?? כ"כ איפה אפשר להשיג בארץ את הספר שהמלצת עליו pumping insulin?

לזר

New member
נדמה לי שכבר אמרתי

שהסיבה היא כאשר ההורמונים בהשקמה "נרגעים", הרגישות לאינסולין עולה וזו הסיבה שההיפו מתקרב. בבוקר בילסת יותר מדי והחישוב של הצהריים גם גדול יותר וחשים זאת אחרי הצהריים. הספר הוא לרכישה ישר מהאתר שבקישורית. אין אפשרות להשיג אותו בארץ בדרך אחרת. הספר הזה הוא הספר ואין אחר שמתקרב אליו אפילו. לא להתבלבל עם הספר החדש Using Insulin עבור טייפ 1 וטייפ 2 של אותו מחבר (אותם מחברים). ראה סוף הדף אין חשש לרכישה מהאתר הזה. אני קניתי 2 ספרים ממנוץ בהצלחה

אמת לעיתים יש לי היפו לקראת הצהרים

וזאת למרות שכאשר מדדתי שעתיים שלוש לאחר ארוחת בוקר היה בסדר גמור

avraham chaim

New member
אני מכיר את התופעה ולדעתי

ממה שהגעתי למסקנה עד עכשיו שהדבר קשור לבזל של הלילה שהשתנה תבדוק זאת

avraham chaim

New member
אני מתכון לומר שככל שאני מוסיף

אינסולין בלילה (בזל) הרגישות במשך היום גדלה ואם חסר לי אפילו 0.1 במשך הלילה יורד לי הרגישות בארוחות לבולוסים ועל פי זה כשאני משחק עם הבזל בלילה משתנה לי היחס לבולוסים מקוה שהסברתי את עצמי נכון.... כ"כ האם הם שולחים את הספר בדואר? וכן מה הם האפשרויות לשלם בלא כרטיס אשראי? (אם אפשר אחרת)!!

לזר

New member
כן הרגישות לאינסולין בהחלט תלויה גם

במינון בזלי נכון. עקרונית הדרך הטובה הנוחה ביותר לבצע תשלומים באינטרנט היא בעזרת חברת PayPal שלא מוכרת לרבים בארץ. אתה נעזר בזיהוי של החברה אשר דואגת להעביר את התשלום למוכרת הסחורה. לא מכיר דרך אחרת. רצוי לשאול את Diabetesnet בנידון.

דואגת1

New member
amazon

ספרים אני קונה בד"כ מAMAZON, דמי המשלוח אינם זולים, אבל הם אמינים בעיני. התשלום באמצעות כרטיס אשראי.

למעלה