משהו מוזר

משהו מוזר

אני מאוד פעלתנית ולא אוהבת לשבת בנחת (אבל כן יכולה).- אוהבת לעשות משהו כל הזמן. משהו מועיל. אוהבת לתכנן ולרשום to do list כל יום. דואגת לסידורים בבית כמו נקיון כביסה קניות כי אף אחד בביתי אין זמן לכך (אמא שלי עובדת המון). מנקה מוקדם בבוקר את הבית כל כמה ימים. אוהבת שנקי ומסודר. אבל לא ברמה פאנטית או קיצונית כמובן. פשוט מישהו הרי צריך לדאוג לזה.. כאשר יושבת ללמוד חייבת לשים אטמי אוזנים כי הרעשים מבחוץ מציק לי ומפריע. ממש אוהבת לללכת, ולעשות כל פעילות שדורשת תזוזה, פעילות גופנית, גם ספורט אבל לא רק. מרגישה שלא מתעייפת כמעט לעולם ועד שעות מאוחרות בליל רוצה לעשות משהו. אוהבת מאוד פ"ג. עושה לי טוב נפשית וגם מעורר לכל היום. אבל מה. אם מישהו פוגע בי ומעליב אותי, מרגישה שזה כ"כ פוגע בי שכל היום חושבת על זה, במשך כמה ימים, בוכה הרבה, אין תיאבון, קשה לחשוב או לתפקד, לא מסוגלת ללמודו וקשה לדבר. פשוט מסתגרת בתוך עצמי וכמה ימים "בדכאון" אבל ממש ברמת גלישה למחשבות אובדניות\פגיעה ע"י הענשה. כאילו יש לי איזו רגישות יתר, לוקחת מאוד קשה יחס או מילים של אנשים- ולא יודעת להתמודד עם זה בכלל. אמירה של מישהו(קרוב) יכולה להעסיק אותי הרבה ולערער את עולמי. למה זה כך? היתי אצל פסיכולוגית וקשה לה לאבחן דכאון קליני כי רוב הזמן אני בסדר מבחינתנ מצב רוח ופעילה ומתפקדת. היא אמרה שיש לי בעייה בגישה, בתפיסה (לא קוגניטיבית, אלא בפרשנות סיטואציות). אם נניח פתאום יש לי איזה גורם מוטיבציוני כמו בחור שמעניין אותי, או מקצוע שלומדת ומעניין, או שקיבלתי ציון טוב (אפילו אחד) פתאום יש לי מוטיבצייה להכל. הופכת להיות תקשורתית, חברותית, מרוכזת, פעילה, עם מוטיבציה להצליח להתקדם וללמוד, לעזור לסביבה שלי ולדאוג לה, רצון לתת מעצמי הרבה, מתמלאת אנרגיות נפשית ופיזית. ולגבי הציון- מספיק לי אפילו ציון אחד טוב לקבל כדי להרגיש ש"אני מסוגלת, אני לא גרועה עד כדי כך, ואם אלמד אז אצליח". כבר פיתחתי תפיסה שלא משנה אם אלמד או לא, עדיין יהיו לי ציונים נמוכים וגרועים- שהופך לנבואה שמגשימה את עצמה לצערי. לפחות, יש לי מודעות לכך וזה תורם להבנה טובה יותר של עצמי והבעיות. עם זאת, אין לי פתרון לזה.

גרא.

New member
הולכת בגשם,אכן,סף הרגישות שלך לתגובות

מהסביבה,נמוך מאד,ואת נעלבת על נקלה בלא יכולת לשלוט על פרץ הרגשות שאת חשה בתגובה.בדרך כלל אנשים לא מגיבים כך לכל משוב שלילי,אלא אם כן הוא ניתן על ידי דמות משמעותית ביותר.את מגיבה לפי שעה כנראה ללא הבחנה כזו ,.על היכולת לשלוט טוב יותר בסף הרגישות עובדים בטיפול פסיכולוגי.התאור שלך של תגובה חיובית ובונה לציון טוב,היא בדיוק על אותו הרצף .אם כי לדברייך את מודעת לעובדה שיש ציונים נמוכים וגבוהים,אלא שקל לך בדיוק כמו לכל אחד מאיתנו לקבל ולהגיב בצורה חיובית לציון טוב.

גרא.

New member
שירלי fc,התגובה הזאת אופיינית לתלמידים

פרפקציוניסטים,הנדרשים כלפי עצמם לשלמות.זו נטייה נוירוטית,להשיג תמיד את הבלתי אפשרי,מופיעה לעיתים לא רק במצבי השג "נמוך": בבחינות, להתנהגות אובססיבית המלווה ברגשי אכזבה ותסכול.

גרא תודה על תגובתך, אתה מוכן

בבקשה להתייחס להודעה האחרונה שלי ל-nutmeg ? פשוט פירטתי קשיים שיש לי בלימודים ואני סקרנית לדעת ממה זה נובע כי זה פשוט כבר נהיה בלתי אפשרי להמשיך ככה בלימודים..

גרא.

New member
הולכת בגשם,יתכן שאת סובלת מ-ADDכלומר קשיי

קשב ורכוז,כשרעשי רקע מפריעים לך להתרכז וללמוד.יתכן.בכדי לברר מה מפריע לך ומה אפשר לעשות,כדאי שתפגשי לבדיקה אצל נוירולוג.

כבר אבחנו לי ADD..

אבל זה היה במבחן טובה ושיחה אצל נוירולוג. לא עשיתי אבחון מלא ללקויות. אתה חושב שכדאי לעשות? זה בעלות של אלף שח באוני'

גרא.

New member
הולכת בגשם,באבחון לקויי למידה,במידה וימצא שאת

סובלת מליקויים מהסוג של דיסלקציה,ו/או דיסוגרפיה,תוכלי לקבל רק התאמות לנבחנים לקויי למידה,כמו הארכת משך הבחינה עד 25% מהזמן,והתאמות נוספות לפי העניין.השאלה,האם זה מה שאת רוצה,או לרכוש יכולת רכוז טובה יותר. במקרה כזה,הטיפול האולטימטיבי היא ריטלין או קונצרטה.אם יש גם אפשרויות טיפוליות אחרות.

אבל כבר לקחתי ריטלין

(בשחרור מושהה) פשוט הפסקתי ל5 חודשים, כי רציתי לראות אם מסתדרת בלי זה.....השאלה היא האם כדאי לדעתך גם לעשות אבחון בשביל ההקלות במבחנים. ביררתי בדקראנט ויש להם אבחון ראשוני בעלות קטנה שיקבע אם בכלל יש טעם או חשד ללקויות למידה ואחכ, במידה שכן לעשות אבחון מלא. השאלה היא, האם ההקלות האלו באמת עוזרות.

גרא.

New member
הולכת בגשם,חיובי.הן עשויות לעזור,תלוי במה את

מתקשה.

תודה../images/Emo20.gif

מתקשה בכך שלוקח לי הרבה זמן לקרא ולהבין כל משפט וטקסט, וגם כששומעת לוקח לי יותר זמן. ואני כל הזמן מפספסת מילים ומשפטים, אז כדי שלא לפספס צריך לקרא את השאלה כמה פעמים וזה מוגבל. אז את ההרצאות אפשר להקליט ולשמוע שוב בבית. אבל במבחן יש לי אותו זמן כמו לכולם, ואני מסיימת 3\2 של השאלות במקרה הטוב, ובממוצע רק חצי מהשאלות ומה שלא הספקתי פשוט מנחשת וזה אפשרי רק במבחן אמריקאי. מרגישה תמיד שלו היה לי עוד חצי שעה, היה יכול לעזור לי

nutmeg

New member
דווקא את מתארת

התנהלות חרדתית, לא התנהלות דכאונית. החרדה מפני "מה יהיה" כמנוע להיות הכי טובה/יעילה/מועילה שאפשר. סוג של control freak. מול משימה את מתארגנת ומגייסת את מיטב האנרגיות שלך כדי להצליח ומגבה כל אפשרות, ולו הקלושה ביותר לכישלון במשפטים שכבר אשכרה מנבאים אותו - וגם זה סוג של שליטה: כי אם תיכשלי - צדקת ואם לא תכשלי תופתעי לטובה.

אני לא יודעת להבחין

בין חרדתיות ודכאוניות. מניחה שיש דמיון מסוים ביניהם וחפיפה מסוימת מרגישה כל במן לחוצה, ושכל הזמן רע לי ובא לי לבכות, וכל הזמן נעלבת ממה שאומרים לי, וכל סיטואציה מפרשת כביטוי שלישי של הסביבה כלפיי ("בטח שונאים אותי" ,"בטח נגעלים ממני או חושבים שאני טיפשה"). אני מרגישה גרועה בהכל ומכוערת. אוהבת מאוד לזוז הרבה. כשאני מרגישה שנכשלת במשהו או לא עומדת בציפיות זהו אני נכנסת לקטע של הענשה עצמית ודכאון ומחשבות פגיעה עצמית בגישה של "מגיע לך". אני לא חושבת שאני פרפקטציוניסטית, אני לא יכולה להיות הכי טובה שאפשר כי אני בסקלה הכי נמוך נמצאת- אני גרועה!! מרגישה זוועה מבחינת הלימודים- יש לי קשיים של ממש בלימודים וקשה לי להסביר למה זה קורה בכלל: לא קולטת במאה אחוז מה ששומעת. כאילו מצליחה להקשיב במקוטע. וזה ככה כל הזמן..כל שיעור, כל מרצה, כל פעם שבשיחה עם אנשים שמולי, גם טלוויזיה, וסרטים או שיעורים אחרים או טלפון, אני לא מצליחה להקשיב לכל מה שאומרים.... אני כן שומעת הכל, אבל מבחינת לקלוט\להבין\לפרש זה באופן חלקי. זה נניח כמו ששומעים שמדברים בשפה זרה ולוקח יותר זמן לקלוט. רק שלי זה לא שפה זרה אלא שפת אם. אני מרגישה שהרבה פעמים אנשים מדברים מהר מידי אז קשה לי לקחת חלק בשיחה כי אני לא אגיב מספיק מהר למה שאומרים ויקח לי רגע, ואני לא מצליחה לעקוב אחרי מה שאומרים, כאילו נתקעתי או מבינה "באיחור". ואז קלטתי רק מה שאמרו בהתחלה או מה שאמרו בסוף, תלוי עד כמה זה ארוך וקורה לעיתים קרובות ששואלת את אותה השאלה ולא ברור למה, ולא כי שכחתי שענו לי, אלא כי פשוט לא נקלט לי מה שענו מקודם. אני מרגישה מטומטמת וזה מוריד לי כ"כ את הבטחון.... קשה לי להקשיב ברצף, להתמיד בקליטה והבנה של דברים ששומעת. וזה יוצא דפוק לבקש מאנשים לחזור על המשפט שאמרו, ובטח שאי אפשר לבקש את כל פעם ממרצים. אז יוצא שחצי ממה שאומרים בשיעורים קלטתי ורשמתי, ויש לי הרבה חורים וקטעים שפספסתי בדפים או בהקלדה וזה פשוט נורא.....וגם תוך כדי להבין וגם להספיק לרשום- נכון לכולם זה לא קל, אבל אני מרגישה שזה גדול עליי. אני לא יודעת איך שורדת את התואר הזה, כולו מבוסס על הרבה מלל ששומעים וקוראים, והמילים מתבלגנות לי בראש כאשר קוראת משהו. היתי לוקחת ריטלין אבל בסמסטר ב' הפסקתי ומנסה לבד להסתדר..הוא עוזר אבל לא באופן מלא, יש פאקים שגם איתו יש. גם טקסט שצריך לקרא, צריכה כל פסקה לקרא 3-5 פעם, וכל עמוד לוקח לי הרבה יותר זמן לקרא ולוודא שקראתי את הכל בלי לפספס משפטים ומילים והבנתי עד הסוף, קשה לי גם לקרא ספרים, עיתון, וסיכומים... גם המבחנים, כל שאלה לוקח לי הרבה זמן להבין מה קראתי ומה הם רוצים, ועוד שהן טריקיות בפסיכולוגיה וצריך לשים לב לפרטים. שאלות שטעיתי- כי לא הבנתי נכון משמעות, כל פעם מבינה בצורה אחרת כוונה, ולא מחוסר ידע. לא מספיקה לסיים לקרא כל השאלות אלא רק 3\2 מהן והשאר פשוט מסמנת ומנחשת והציונים בהתאם...

nutmeg

New member
פעמים רבות

חרדה ודיכאון הולכים ביחד לכן קשה להפריד ושכשיש חרדה ודיכאון יש פגיעה בקשב ואז כל מה שתיארת שקשור ללימודים תקף מה דעתך ללכת לטיפול?

nutmeg

New member
אהייה יותר ברורה:

מדובר במכלול של דברים שכדי לדעת איך לעזור לך את צריכה אנשי מקצוע. אם הדבר הראשוני שאת סובלת ממנו הוא דיכאון וחרדה, כשזה יטופל הקשב שלך ישתפר ותוכלי ללמוד יותר טוב אם הדבר הראשוני שאת סובלת ממנו הוא הפרעת קשב, כשזה יטופל ותתחילי לצבור הצלחות בלימודים, יהיה שיפור בתסמינים של הדיכאון והחרדה בשביל דעת מה ביצה ומה תרנגולת, עליך ללכת לפסיכיאטר שגם מבין בהפרעות קשב. יש כאלה די הרבה.

למעלה