משהו מוזר...

דליה.ד

New member
משהו מוזר...../images/Emo12.gif

קרה היום בגנון, התחילה לעבוד אצלינו בבתי הילדים מטפלת חדשה אתיופית. היום במקרה בצהריים היא שובצה לגנון וכשבאתי לקחת את תהל סיפרו לי שהיא מסרבת לצאת מהמיטה. המטפלת השניה חשבה שהיא פוחדת מהמטפלת האתיופית (שהיא יפיפיה וחמודה להפליא)! הייתי בהלם, כי זו לא הפעם הראשונה שתהל רואה אותה אבל היא סרבה להתקרב אליה בכל תוקף. אני לא יודעת מה לחשוב על העניין, היא פגשה כבר ילדים אתיופיים והיא ראתה אתיופים בקניון אז מה קורה????? אני התבדחתי ואמרתי למטפלת ההיא שכנראה תהל בהלם שיש כאן אשה בצבע שוקולד, אז היא צחקה ואמרה שהיחא אכן שוקולד אבל תהל יותר מוקה... (וזה נכון כי תהל היא רק "חצי" אתיופית החצי השני אינו ידוע אבל התוצר יצא מקסים...)

מיכל@ל

New member
באמת מוזר...

ומה תהל ענתה כששאלת אותה על כך ? מה שעובר לי עכשיו בראש זה שיכול להיות שהיא סתם היתה עיפה או הרגישה לא טוב,מצד שני באמת כדאי לברר ,יכול להיות שזה מזכיר לה משהו [שאולי היא לא תהיה מסוגלת אפילו לתאר אותו] או מעלה בה פחדים שקשורים בעבר שלה. איך היר התנהגה במשך היום כולו ? המטפלת אמרה משהו על התנהגות חריגה וכו ?

דליה.ד

New member
הילדה לא הסבירה את ההתנהגות שלה

גם לילד בוגר קשה להסביר, התנהגותה במהלך היום הייתה תקינה כי המטפלת הגיעה רק כשהילדים נעורו ממנוחת הצהריים שלהם ואז היא פשוט סרבה, בכתה נורא כשניסו להוציא אותה ולבסוף החזירו אותה למיטה עד שהגעתי. אני ניסיתי לתווך בינהן לעשות מעין הכירות אבל תהל לא שיתפה פעולה ולא הסכימה אפילו להסתכל על הבחורה.

התעלמות מוחלטת!../images/Emo60.gif

היא פשוט מתנהגת כאילו הבחורה לא קיימת שם... הבן שלי, אופז, לעומת זאת מתנהג אליה מאוד יפה (למטפלת) ומסביר לתהל שהיא מאוד נחמדה ושלא צריך לפחד... אני מקווה שהזמן יעשה את שלו ושתהל תוכל להסתגל. היום בפעם הראשונה ראיתי יכולת תהליכי חשיבה ברמה גבוהה מצד תהל. היא ממש הסיקה מסקנה נכונה ממשהו ואני זוכרת שציינתי לעצמי שהפעם היא לא חירטטה, לפעמים היא מדברת שטויות ולא יכולה לדבר לעניין, אבל אנחנו גדלים ומתפתחים!

דליה.ד

New member
אני לא חושבת

כי תהל הייתה באומנה לא אתיופית, והיא הייתה היחידה באומנה שהייתה ממוצא אתיופי. אני באמת חושבת שאתן לזמן לעשות את שלו. בקשר לאומנה בה הייתה הייתי מאוד מוטרדת בגינם מכיוון שסיפרה לי הבחורה שליוותה את תהל לשירות ביום בו לקחנו אותה שהייתה פרידה "מזעזעת" בלשונה. וזה הכאיב לי מאוד. מה עוד שחודש וחצי לאחר מכן אומצה ילדה בקיבוץ שכן והילדה שהתה באותה אומנה כמו תהל. הילדות רואות זו את זו מידי פעם (כי יש לנו ילדים גדולים יותר שלומדים באותן כיתות) - אבל לא מראות שהן מזהות זו את זו. העו"סית שלנו סיפרה שהוציאו מהם את כל ילדי האומנה כי הילדים היו ב"סיכון" - אין לי מושג מה זה אומר. האם אתם לא חושבים על האומנים או על הביולוגיים?? אני מוטרדת.

נעמי*

New member
היום כשטיילנו עברנו ליד בנין

שדומה קצת למקום ממנו היו לוקחים את בתי כדי לפגוש את הוריה הביולוגיים. הפגישה האחרונה היתה לפני קרוב לשנתיים ובכל זאת היא אמרה לי: כאן הייתי עם הביולוגיים. התשובה שלי היתה שפעם היא היתה נפגשת אתם ועכשיו היא לא תפגש אתם עד שהיא תהיה גדולה ושתוכל לפגוש אותם כשתהיה מבוגרת. היא אמרה שהיא לא רוצה לפגוש אותם ואני תוהה, כמה היא זוכרת וכמה היא בונה סביב הסיפורים שלנו, כי בספר האימוץ שלה מסופר על כך שהיתה נוסעת לפגוש את הביולוגיים, אבל הקישור לבנין הוא עצמאי שלה.

*תמי...

New member
דליה בסיכון לדעתי זה......

או שהמטפלים באומנה היוו סיכון לילדים (התעללות נפשית או פיזית) או שההורים הביולוגים גילו איפה הילד ואז היה צורך להעביר את הילד למקום אחר כדי להגן עליו מפניהם אבל במקרה כזה לא היו נשלחים לאימוץ.... או כן? בכל אופן אני הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לתגובה כזו אם הילדה הוצאה מהאומנה בגלל שהיתה בסיכון , ובטח לא מסכימה שהיא תהייה במגע עם מטפלת שכנראה מזכירה לה דברים לא נעימים.
תמי

למעלה