משהו מוזר מאוד..

spraizler

New member
משהו מוזר מאוד..

גם על החולצה הכחולה שלי וגם על הפלייר של הגרעין ליוסי יפה סמל בני המושבים מצוייר עם 9 פסים (תלמים). אבל בדגל שלי וביומן תנועה של שנה שעברה יש 8 :S מה הנכון ואיך לעזזאל זה קרה?

דורד

New member
בוקר טוב!

ואם תסתכל על החולצות כחולות הכי ישנות שקיימות, יש שם 7 פסים. על חולצות פחות ישנות, יש 8 פסים. ועל החולצות החדשות, יש 9 פסים...

מיכלצי

New member
כי...

כי הפסים האלו הם מסמלים את החקלאות, ולא לפי הדעה הרווחת שזה 8 מטרות התנועה יענו... זאת הוספה חדשה יותר או משו o_O

חח בדיוק התווכחנו על זה בסמינר..

בסמינר ארגון..אממ בעיקרון לפי מה שהגרעינרית שלי אמרה שנה שעברה..שמישהו המציא תאוריה שהשמונה תלמים הם שמונה המטרות של התנועה.. אז נוהגים לומר את זה,אבל בעיקרון זה לא קשור למטרות וזה גם מה שאמרו לנו במד"צים השנה..גם להם היה ויכוח על זה..

אם זה קשור לחקלאות...

אז כבר אפשר פשוט למחוק את כל התלמים... החקלאות בארץ מתה.... (תחשבו על זה...)

fresh mishmesh

New member
טוב, הנה האמת המרה

לפי חומר שהגיע אלינו ישירות מהתנועה, בעקבות העובדה שנערך מפקד המאה בשנה שעברה...: ככה, שלחו אלינו מלא דפים עם חומר ורעיונות להפעלות על הסמלה, ובפעילות על סמל החטב"מ, היה כתוב בהסבר שיש נטייה לחשוב ששמונת התלמים בסמל הם בהקבלה לשמונה מטרות התנועה, אך אין הדבר נכון, ובעצם אפשר לצייר בסמל 5, 8 או גם 13 תלמים, כי זה לא משנה... התלמים שם בקטע של קישור לחקלאות ולעבודת האדמה (אחרי הכל כולנו מושבניקים/קיבוצניקים/ישובים קהילתיים שאין להם טיפת קשר לחקלאות) ז"א- העיקר זה הכוונה של התלמים, לא מספרם. מקווה שעזרתי

פשוט גל

New member
יש לזה סיבה פשוטה...

למספר הקווים שעל החולצה אין שום קשר סימלי...בגלל שבהרבה חולצות היו 9 פסים וכך נוצרו 8 תלמים השוו אותם ל-8 ערכי התנועה אבל אין קשר ממשי... זה לא מתוכנן...

spraizler

New member
זה די טפשי שאת אותו סמל אפשר לצייר

ב200 דרכים שונות..זה מאבד מהטעם שלו לא כדאי להחליט על סמל קבוע וזהו? ואם כבר יש לתנועה 8 מטרות.. אז נקבע את הסמל עם ה8 תלמים לסמל התנועה.

fate spinner

New member
זה באמת לא משנה

מה שמשנה זה מה זה אומר. אין שום הבדל עם בענפי הזית בסמל המדינה יהיו 10 עלים על כל ענף או 12 ואים שום הבדל אם בסמל התנועה יש 2/9/7 תלמים. העיקר זה הרעיון מאוחרי זה

spraizler

New member
נו ואם יש כמה גרסאות אז הלך הרעיון

זה בדיוק מה שאני אומר כל אחד מפרש את זה בצורה שונה ובהעדר סמל קבוע עם משמעות קבועה זה הולך המטרה הולכת לאיבוד.. כי כמו שאני לא ידעתי יש עוד מלא אחרים שלא יודעים גם

fate spinner

New member
המשמעות היא קבועה

בכל מקום שקראתי על משמעויות סמל התנועה כתוב שהתלמים מסמלים את החקלאות. גירסה מאוחרת יותר נוהגת לצייר שמוונה תלמים כסמל למטרות התנועה אבל זוהי גירסה מאוחרת יותר שאינה מופיעה בסמל המקורי (זה גם בערך הניסוח) אז לסיכום התלמים מסמלים את החקלאות תמיד. כל השאר זה המצאות נחמדות כאלה

spraizler

New member
אז מהו הסמל המקורי?

ונראה לך שכל השאר זה המצאות נחמדות.. אבל בפועל אין הרבה אנשים שיודעים באמת מה זה אומר.. הרבה חושבים שזה מטרות התנועה.. (גם אותי חינכו ככה) אז אולי אתה יודע אבל הרוב לא.. זאת הבעיה

מי שזה באמת יעניין אותו יבדוק את

העניין עד שהוא יקבל תשובה. וגמאני ידעתי שזה לא קשור למטרות... בכלל לא ידעתי על האפשרות הזו עד שראיתי סמל עם שמונה ואמרו לי שיש איזו תיאוריה שזה קשור ל8 מטרות של התנועה...

spraizler

New member
אני מתכוון.. רשמתי לי כמה דברים

שאני רוצה לברר.. והבנתי ממוטי שיש מתישהו בקרוב את הודיעת נוער.. אז נראה

למעלה