voguemaster
New member
משהו מוזר לאללה
חבר'ה אני מנסה להכניס לתוך DB מחרוזות בעברית. אני כותב ב-MFC את הדבר הספציפי הזה ומשתמש ב-MySQL בעזרת ספריה שנקראת ++MySQL. לספריה יש אובייקט Query שמשתמשים בו כך (בצורה הכי פשוטה):
חבר'ה אני מנסה להכניס לתוך DB מחרוזות בעברית. אני כותב ב-MFC את הדבר הספציפי הזה ומשתמש ב-MySQL בעזרת ספריה שנקראת ++MySQL. לספריה יש אובייקט Query שמשתמשים בו כך (בצורה הכי פשוטה):
Query q = conn.query(); // where conn is a Connection object q << "SELECT * FROM table"; // an example query q.store(); // execute this simple query
עכשיו, ביצעתי שאילתת INSERT טיפוסית והכנסתי לשם מחרוזת בעברית בתור הערך של השדה. לא השתמשתי ב- T_ ושום דבר כזה אלא ישירות כמו בדוגמא שהבאתי. אח"כ כשעשיתי SELECT בחזרה לראות מה יצא, זה נתן לי את המילה בעברית כמו שהיא צריכה להיות, למרות שבאופן פנימי האובייקטים שמייצגים את המידע שמוחזר (ה-ResultSet כמו שאומרים) הם מבוססי char רגיל לגמרי! יש למישהו איזשהו מושג איך זה מצליח ????????? יש להם אובייקט Row שמחזיר ColData שמייצר מידע של column אחד. יש לו אופרטור שמחזיר מחרוזת ופשוט השתמשתי בו כדי לבנות CString ואז להציג אותה עם MessageBoxW. מדהים. משהו קסום קרה פה ואין לי מושג מה