משהו מוזר ומפחיד

for no one

New member
משהו מוזר ומפחיד

שלום ד"ר ארז וד"ר אסף! אני מתנצלת מראש על המגילה.... לפני שאני אתחיל בתיאור המקרה אני אקדים ואומר שהחתולה עכשיו בסדר גמור, אבל בכל זאת רצינו לדעת למה ומדוע. חברה שלי גם מאכילה חתולי חצר, היא קונה מהוט' שלנו חיסונים ומחסנת אותם בעצמה. אתמול בלילה היא מתקשרת אליי היסטרית ומספרת לי מה קרה: היא חיסנה את אחת החתולות שלה, שכבר קיבלה חיסון מרובע בעבר ללא שום תגובה מיוחדת. היא הזריקה כפי שהוט' הנחה אותה - תת עורי, בעורף, וידאה שהכל נכנס חוץ מטיפה קטנה שטפטפה על הפרווה. החתולה קצת זזה לה בזמן הזריקה אבל בוודאות זה נכנס מתחת לעור ולא לשריר או משהו כזה. שניה אחרי שהיא סיימה להזריק החתולה סובבה את הראש, כנראה הצליחה ללקק את טיפת הנוזל שהיתה על הפרווה ואז התחיל הבלגן: החתולה התגלגלה על הדשא במשך כמה שניות, נשכבה על הצד, ייללה קצת ובצורה מוזרה, התחילה לנשום בפה פתוח נשימות קצרות ושטחיות והקציפה. הבחורה היתה בטוחה שהחתולה עוד שניה מתה לה (וזה השלב שהיא התקשרה אליי כולה היסטרית, אני מנסה להרגיע אותה ובמקביל מנסה לאתר את מס' החירום של הוט'). אחרי כמה דקות כאלה החתולה קמה, הלכה ברגליים כושלות הצידה והתיישבה שפופה. לא הסכימה לאכול ולשתות ונראתה די אומללה. זה היה ב-1 בלילה בערך, ב-7 בבוקר היא כבר חזרה לעצמה - אכלה, שתתה, רצה, ביקשה ליטופים - בקיצור כרגיל. יש לציין שהחתולה הנ"ל צעירה - בת שנה וחצי-שנתיים, כאמור קיבלה בעבר חיסון מרובע של אותה חברה ללא תופעות מיוחדות, סיימה לפני שבוע טיפול באזניל בגלל נזלת כרונית (זה הדבר היחיד שעוזר לה, ובגלל זה היה חשוב לחסן אותה לפני שמתחיל החורף באמת). כמו כן חברתי חיסנה אתמול גם חתולה אחרת בחיסון מאותה אצווה ללא שום תגובה מיוחדת, מכיוון שכל הסיפור די הכניס את שתינו ללחץ ונוכל לברר עם הוט' רק מחר רציתי לשאול לדעתכם - מה נראה לכם שגרם לתגובה הזו? זה שהיא כנראה הצליחה ללקק את זה או שהיא פשוט רגישה לחיסון הזה? אנחנו פשוט רוצות לדעת כדי לדעת איך למנוע את זה. אם היא רגישה לחיסון לא נחסן אותה שוב בעתיד, ואם זה רק בגלל הליקוק אז נדע להבא ממה להיזהר. מיותר לציין ששתינו לא ישנו בלילה, והסיפור הזה קיצר לנו כמה שנים מהחיים.... תודה מראש ושוב סליחה על האורך

הי רעות

השאלה שלך טובה - קשה להגיד מה גרם לזה, ההזרקה או הליקוק. יותר סביר שהליקוק משתי סיבות: 1. מהירות התגובה. 2. מהירות החזרה לנורמלי. בזריקה תת עורית הסיכוי שזה יגרום תגובה כה מהירה הוא קטן, ואם זה יגרם אז או שהיא תמות או שזה ימשך המון זמן. איך נמנעים מזה? לא מחסנים לבד. אולי תגידו שזה לא אופציה, אבל מבחינתי לחסן לבד זה לא אופציה. כמו שלא היית מחסנת את הילד שלך לבד בבית במקום בטיפת חלב. אבל אני מניח שלשנות כאן הרגלים ישנים יהיה לי קשה עד בלתי אפשרי - אז נמשיך בשגרת חיינו בתקווה לימים יפים. שמח לשמוע שכרגע הכל בסדר נ.ב. לגבי התגובה שאינה במקומה - יש בזה משהו, אבל לפעמים לא שמים לב. אני מניח שלא היתה כוונה רעה לאף אחד, אלא פשוט המשך בשגרה וזה טבעי - כמו שכשיושבים שבעה אז מותר גם לצחוק ולא צריך כל הזמן רק דכאון.

אכן מפחיד

מבחינתי, שיעור חשוב. אז מה זה היה ? לפי התיאור - תגובה אלרגית לחיסון. לא נפוץ אבל בהחלט יכול לקרות. באנשים, אם תשימי לב, בכל מרפאת חיסונים ישנה הנחיה להמתין חצי שעה לאחר מתן החיסון. הסיבה היא אותה סיבה - שאם תקרה התגובה ניתן יהיה לטפל בה מיידית. ברור גם שמתישהו זה יקרה למישהו. אני כרופא חוויתי שלוש פעמים תגובה אלרגית קשה ואקוטית לזריקה פשוטה ויומיומית. אחת מהן היתה לחיסון מרובע. באותו מקרה אני משוכנע שללא התערבות מיידית החתולה היתה מתה. לשמחתנו כאן התה תגובה חלשה יותר, שחלפה לבד. כרופאים אנחנו מתפתים בקלות רבה, אולי רבה מידי, לסייע למגדלים, שכל כוונתם טובה. הנה דוגמא לסיכון שבכך. אני אישית חושב גם שרצוי ביותר לבדוק בעל חיים לפני שמחסנים אותו, ואת זה צריך לעשות רופא, ולא מגדל. (נכון, לא כל הרופאים עושים זאת, ונכון, לא כל החתולים מאפשרי זאת). ועוד שתי הערות: 1. אני רואה פחות תופעות לוואי לחיסון עם החיסון המשולש, ולכן הוא עדיף בעיני. תופעות הלוואי עבורי חמורות, והן פוטנציאל לסיכון גדול. 2. הערה יותר חשובה - הנזלת הכרונית נובעת מנגיעות כרונית בקליצ'י לרוב. אני לא רואה כל טעם לחסן חתולה חולה, בודאי לא בתרכיב כנגד אותה מחלה ממנה היא סובלת. למעשה, מראש לא הייתי מחסן אותה (לא שאני חושב שזו הסיבה לתגובה הקיצונית). אני שמח שזה נגמר בטוב, ומקווה שלמרות קיצור השנים נותרו לכן עוד רבות לחיות. אסף

for no one

New member
תודה לשניכם על המענה המהיר

כמו שנאמר - 2 יהודים, 3 דעות
מה שמוזר לי זה הוט' ידע שיש לה קליצ'י (הוא גם שיער שזו הבעיה, והוא כמובן המליץ על הטיפול באזניל) ובכל זאת המליץ לחסן אותה... דרך אגב לגבי הקליצ'י - הטיפול האחרון באזניל היה הסבב ה-3 שהיא מקבלת. ה-1 היה לפני 4 חודשים, מייד אחרי העיקור שלה, ואז המצב היה הרבה יותר קשה, חודש אח"כ היה הסיבוב ה-2, ולפני שבוע היא סיימה את הסיבוב ה-3. בכל 3 הסבבים היא קיבלה חצי מ"ל יום כן יום לא למשך 6 טיפולים (סה"כ - 12 יום). האם באמת אין מזור אחר? אנטיביוטיקה אחרת לא עזרה (אם אני לא טועה זה היה דוקיסילין 50 מ"ג פעם ביום ל-10 ימים).

למעלה