משהו מוזר ב-VS

משהו מוזר ב-VS

קחו בחשבון שאני רוכב חדש, אז אל תצחקו עלי יותר מדי אם אני לא מבין הרבה. יש לי VS חדש, בן פחות משבוע, עם 87 ק"מ מאחוריו. צעיר ודנדש. כשקיבלתי אותו מילאתי מיכל מלא, ונסעתי בכיף. הנסיעה מעולה, ואין לי תלונות עליו עד היום. אתמול בערב, כשחניתי אותו, היה לו חצי מיכל במד על לוח השעונים. היום בבוקר לא שמתי לב, אבל עכשיו כשהתקרבתי לחניה, שמתי לב שהוא בסביבות הקו האדום. הכי חשוב, לא נסעתי היום יותר מ-10 ק"מ. ממש רק לטכניון וחזרה. בהתחלה חשבתי שאולי דולף דלק או משהו כזה (מאיפה אני יודע? :) ) אבל אין כלום למטה, וכשהסתובבתי שם בסביבות המנוע, שמתי לב שיש צליל כל איזה כמה שניות של טפטוף (שוב, בחוץ לא רואים כלום) וכל 10 שניות ככה יש צליל אני לא ממש מסוגל להגדיר, נשמע כמו שילוב בין פק מתכתי לניצוץ (מוזר למדי). אין לי מושג מה הבעיה, אולי המד דלק לא-לינארי בכלל ואני סתם עושה בלאגן מהצליל הזה, שהוא סתם המנוע מתקרר לו, אבל אני רוצה חוות דעת של מישהו יותר מנוסה לפני שאני מכבה את הנורה האדומה שיש לי בראש כרגע. כל מידע יתקבל בברכה, במיוחד מישהו עם ניסיון מכני, ובעיקר על ה-VS, או סאן יאנג בכלליות. בקיצור, תגיבו, ותודה מראש.

בועז בר

New member
אתה יכול להיות רגוע.

מד הדלק אינו לינארי, והפצפוצים שאתה שומע אחרי כיבוי המנוע הם כמו ששיערת: אופייני למתכת שמתקררת.

עכשיו אני רגוע

בתור קטנוע ראשון אני מתייחס לכל דבר חדש כלא ידוע. רק ככה אני מרגיש שאני אתפוס בעיות בזמן... תודה שוב :)

ADaM4U2

New member
מניסיוני עם סאניאנגים

אם וכאשר אתה מכבה את המנוע, אז הרעשים שאתה שומע הם קרוב לוודאי מהאגזוז. רעשי מתכת שכאלה, קרוב לוודאי מהניקלים החמים שמחוברים לאגזוז. כך היה לי בג'וירייד, וכך גם עכשיו עם הג'וימקס (מבחינת הנורה הזו, אתה יכול לכבות אותה). מבחינת מד דלק, מדי הדלק מאוד לא מדוייקים ברוב הקטנועים, במיוחד הדיגיטלים, שלא מסמנים בוודאות את כמות הדלק הנכונה שנותרה במיכל. אני מאמין שככל שהמיכל קטן, אי הדיוק של שעון הדלק הדיגיטלי גובר! כל ק"מ וק"מ משמעותי, לכן אל תתייחס לזה, בתור תקלה, אלא אתה תראה שעם הזמן, ועם הנסיעות, אתה תדע בדיוק מתי המיכל עומד להתרוקן ומתי לא.

rubin4

New member
הפצפוצים..

תלמיד בתכניון לא יודע מה זה מתכת מתקרר חוכמת חיים בסיסית לא נורא העיקר שהוכל טוב תעשה איתו חיים

ואדם שיודע מה זו מתכת מתקררת

לא יודע לכתוב טכניון, או שהכל טוב. כל אחד והידע שלו... תודה על התגובה המועילה

niriq

New member
מד דלק בוי-אס

גם אני שמתי לב לזה שים לב שכאשר אתה ממלא את הטנק למלא, המד לא יורד ממלא לכמה עשרות קילומטרים... מהרגע שהוא יורד לשלושת רבעי המד צונח די מהר יחסית- אז לא להתרגש... :) מהחישוב שלי (אחרי 250 ק"מ) 30 שקל בערך טנק מלא יספיק לך למאה וקצת קליומטרים

למעלה