משהו מהמדריכה שלי...

• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
משהו מהמדריכה שלי...

בס``ד מוקדש לכולם... ושתמיד יהיה לכם מצב רוח טוב! תקראו, ותראו כמה שזה עוזר... ירח שחור כמה רע לי ומר ואיפה האור שישוב ויזהר... מצבי הרוח שלכם עלולים להטעות. הם יכולים, ובוודאי גם עושים זאת, לגרום לכם להאמין שהחיים שלכם הרבה יותר גרועים משהם באמת. כשאתם במצב רוח טוב, החיים נראים נהדרים. יש לכם פרספקטיבה, שכל ישר, ותבונה. במצב רוח טוב, הדברים אינם נראים קשים, הבעיות נראות פחות הרות גורל וקל לפתור אותן. כשאתם במצב רוח טוב, היחסים זורמים והתקשורת קלה. אם מישהו מבקר אתכם, אתם מקבלים את הביקורת ברוח טובה. אבל, אם אתם במצב רוח רע, החיים נראים קשים וחמורים במידה בלתי נסבלת. אין לכם פרספקטיבה. אתם לוקחים הכל באופן אישי. בשעת מצב רוח רע, אנחנו מאבדים את הפרספקטיבה והכל נראה חמור. אנחנו שוכחים לגמרי שכאשר היינו במצב רוח טוב, הכל נראה הרבה יותר טוב. ניתוב המחשבה הינו מכשיר נפלא שמהווה את כל ההבדל בין גישה שלילית ועגומה, כלפי החיים בכלל וכלפי בני-אדם בפרט, לבין גישה חיובית מלאת תקווה. כאשר אני מצליח לראות את הצד הטוב במה שקרה לי, ולחשוב דווקא עליו, ולא על החלק הקשה שבארוע, הרי שנצחתי! כלל לחיים: ``זהו רק מצב רוח העולה ויורד כמו גל בים.`` (מרים אדאה) שנצליח לנצח, בעזרת ה`... אסתי.

למעלה