משהו מהלב...

inbarush19

New member
משהו מהלב...

לפעמים החיים מובילים אותנו בדרכים שונות ומשונות,ולא תמיד אנחנו יודעים איך להתנהג בסיטואציה כזו או אחרת. לפעמים אומרים לנו משהו ואנחנו נתפסים במילה ומתעצבנים,וזה משפיע על ההמשך..
לפעמים אנחנו פועלים,בין במודע ובין שלא במודע, על פי אגו,
מתעקשים על שטויות,הולכים ראש בקיר, האגו מוליך אותנו...
לפעמים זה אולי יכול להיות טוב,להתעקש,כשזה במידה, כשזה מתאים לסיטואציה, אך לפעמים זה פשוט טו מאצ', ואנשים נפגעים בדרך, שוב-אנחנו לא תמיד מודעים לכך!
אגו יכול להרוס הרבה דברים...
יצא לי לא מזמן לשמוע שוב את הסיפור של רחל אמנו, והמשפט שנצנץ בי- הוא שלפעמים צריך לדעת לוותר... כן, משפט כה פשוט,אך כמה פעמים אנחנו שוכחים אותו בחיי היומיום!!
נתפסים על קטנות, מסרבים לעתים לספר לאנשים היקרים לנו מה הם בשבילנו מתוך פחד "להוריד מעצמנו", חוששים לעתים לחשוף רגשות כדי לא לצאת פגיעים אך בדרך מוותרים על דברים חשובים..

וכן,פשוט נזכרים שניה אחרי,לפעמים כשכבר מאוחר מדי...שצריך גם לדעת לוותר!!!!!!!!!!

לוותר אם אמרו לנו משהו פוגע,לנסות יותר להבין את הצד השני,לא לנסות להחזיר במשפט מחץ,לדעת יותר לסלוח ולדבר על הדברים,להבין שאולי אולי גם אנחנו טועים,להקשיב יותר,להבין יותר,מותר לשאול אם משהו לא מובן, מותר להסב את תשומת הלב אם משהו פגע בנו,לנסות להבין שאולי אנחנו לא בסדר לפעמים,שגם אנחנו בני אדם,וככאלה עושים טעויות... לדעת לבוא ולהתנצל,להבין שבחיים יש אי הבנות אבל ניתן ורצוי לדבר עליהם ולא סתם לשמור בפנים ...
פשוט לקבל את זה שיש מצב שטעינו,יש מצב שפגענו,ולבקש סליחה ולדבר על כך...
לדבר על מה שמפריע בלי לחשוש ממה יגידו ואיך נצא מזה,להעריך יותר,להודות יותר,להתחשב יותר...
להגיד את מה שיושב בלב-לטוב ולרע! להחמיא זו לא בושה...
לא להתחשבן על מילים,מותר לתת עודף יותר ממה שצריך...
לחייך יותר לאחרים :)
וסתם כך, פשוט להיות יותר מודעים....

קליט

New member
אהבתי :)

"מה אומנתו של אדם בעולם הזה ? . . . יעשה עצמו כאילם" . וגם, עוד משהו חשוב, שנדע להגיד "אני צריכ/ה לחשוב על זה", וגם "סליחה, אני לא מוכנ/ה לדבר על זה /עכשיו - כי זה לא יוביל לשום מקום" . אני חווה את זה בשידוכים, איך שכל מצורעת שהתקשרה להציע הצעת שידוך דפוקה - חייבים להסביר להבהיר לנמק ולהתעמת איתה - למה ? . . ואם שאלתי דעת תורה על זה ? . . . אז מהיום "סליחה, אני לא מעונין לדבר על זה" .

קליט

New member
אם את רוצה לעבוד את ה` = לתקן את המידות

תקני את הספרים `סדרת תיקון המידות` של הרב קובלסקי ותלמדי בו . הם ספרים מעולים . מותר לך לבדוק אם יש ספרים מעולים מאלה, אני לא מאמין

inbarush19

New member
אבל-

מה שאמרת לגבי שידוכים...
אתה לא תומך בלהסביר למה זה לא מתאים? אולי הצד השני רוצה לשמוע זאת?
לא מסקרן אותך לדעת למה סירבו לך למשל?
לא תלמד משהו מכך אם יסבירו לך?
ואי אפשר פשוט להגיד ששאלת דעת תורה וזה לא מתאים?

לביא4

New member
ההסבר הוא כזה

פשוט מאד - אמונה!
בשמים קבעו לך מי יהיה זיווגך, אם זה לא שורש הנשמה שלך, ולא החלק שלך, זה לא משנה מה תהיה הסיבה, מהצד השני או אחרת,
זה לא יסתדר, אבל מה - ביררת את החלק שלו ממך, וכל זיווג מקרב אותך אל הזיווג האמיתי, לכן כן חשוב להיפגש,
כאשר יגיע המיועד, הכל כן יסתדר, ומלמעלה מסובבים הרבה דברים גם בצורה של למעלה מהטבע!

inbarush19

New member
תודה

על המענה

קליט

New member
קורא לא מעט שאנשים הם מצומצמים

הם לעולם לא יבינו למה שלא אקח בחורה טיפשה למשל, אני אומר להם שזה לא מתאים היות והיא לא חכמה, ואז מתחיל ויכוח בין חרשים, ~~ למה מתחתנים - כדי לבנות בית נאמן בישראל ?... אישה לא אמורה להיות חכמה ! , ואתה לא צעיר ! וכו` . ולפעמים אין צורך לשאול דעת תורה . וגם, שידוך, מצד אחד יש לוותר ובכיף - למען המטרה הנעלה , מצד שני יש דברים שממש לא שייך, ו"שידוך צריך למשוך בס"ה", אם הבחורה תשאל אותי - נכון אני מיוחדת ? . . מה אני אגיד לה את מכוערת בצורה מיוחדת ? . . . בנין בית - אמור להיות מרצון . ***וכמו שהמתווך לא מתווכח איתי שאקח דירה בגבעת עדה למרות שאני מעונין בדירה בגבעת אולגה . . ככה שהשדכנית לא תתעמת עם הלקוחות שלה, מספיק צר לנו, מר לנו

למעלה