משהו מביך

משהו מביך../images/Emo2.gif

כשהלכתי לראות את הבכורה של EPS 2 (פעם ראשונה שראיתי סרט של STAR WARS) בקולנוע, איך שהתחילו הכתוביות שראיתי כבר אלף פעם בעבר (STAR WARS...) כל כך התרגשתי שלא יכולתי לסגור את הפה במשך 5 דקות. הייתי ממש ככה-
. ואז שהראו את החללית של פדמה טסה בחלל ואת קוראסונט חשבתי שזה הדבר היפה ביותר שראיתי בחיי.

מה שמביך זה

מה שמביך זה שלא יכולתי לסגור את הפה כמה דקות ואני חושבת שנראתי (והרגשתי) מטומטמת עם פה פעור ככה.

את החושך המציאו

את החושך המציאו כדי שיהיה אפשר לראות את מה שעל המסך...סתם. היה יחסית די הרבה אור מהמסך ומי שישב לידי היה יכול לראות את הפרצוף שלי. גם אני קראתי את "משחקי הכס"-זו אחת הסדרות הכי טובות שקראתי בחיים שלי.

thorondor

New member
אבל זה לא השם של הסדרה.

השם זה "שיר של אש ושל קרח". אני על קוצים כבר חודשיים בערך, כי עדיין לא הביאו לי את ההמשך למשחקי הכס (השבוע זה אמור לבוא, בי-לא-כאייפה) זה באמת אחד הספרים הכי טובים שיצא לי לקרוא. (למרות שטולקין תמיד יהיה האחד והיחיד)

התבלבלתי בקשר לשם

אתה תהיה עוד יותר על קוצים אחרי שתגלה שהספרים הבאים הרבה יותר מעניינים-ושהסופר לא גמר לכתוב את כל הסדרה עדיין...(טולקין אולי סופר מעולה אבל "שיר של אש וקרח" יותר מעניין משר הטבעות ולא נופל ממנו)

very dark girl

New member
סליחה שאני מתערבת אבל טולקים הוא

אבי-אביהם של כלללללל כתבי פנטסיה במהלך ההסטוריה ואני לא חושבת שיכול להיות משהו יותר מעניין! -אלו הם דעותי וסליחה אם הם פוגעים במישהו-

very dark girl

New member
לצערי את שוב טועה!

טולקין לא בוסס את הסיפורים שלו על שום אגדות ושום נעלים אלה על פי דמיונו ופילוסופיה קדומה!

Lu Tze

New member
ממש לא.

טולקין ביסס את כתביו על מיתוסים צפון אירופאיים קדומים.

thorondor

New member
טולקין ביסס את כתביו על טולקין.

הוא אומנם הושפע ממיתולוגיות קלטיות ונורדיות שונות, אבל הוא לא "התבסס" על כלום. הוא התחיל לכתוב את ספריו בגיל 20 בערך, והם השתנו כל כך הרבה פעמים במשך הכתיבה (שנמשכה עד יום מותו), כך שאפילו את ההשפעה קשה טיפה למצוא.

Lu Tze

New member
חצי מהגזעים וגם השלד הכללי של

העלילה הופיע במיתולוגיות האירופאיות.

thorondor

New member
ממש לא נכון.

בני הלילית (אלפים) של טולקין אינם האלפים של המיתולוגיות הנורדיות. הם כל כך שונים מהם, עד שטולקין, באחרית ימיו, התחרט על שקרא להם Elves. הגמדים באמת שאולים במלואם מהאדה העתיקה, כמו כן הטרולים, וגם כן הדרקונים, בשינויים קלים, אך השאר מקוריים לחלוטין. חוץ מסיפור טורין טוראמבאר, המושפע ישירות מסיפור ביאוולף, ועוד השפעות קטנות, אין דימיון בין טולקין למיתולוגיות.

Lu Tze

New member
נו, שיהיה. זה לא המקום לדון בנושא

ולא בא לי לפלוש לפורום טולקין.

Lu Tze

New member
רק כדי להבין,

את אומרת שטולקין הוא אבי הפנטזיה ולכן הספרים שלו הם הכי מעניינים, או שאת אומרת שטולקין הוא אבי כל ספרי הפנטזיה ובנוסף לכך, הספרים שלו הם הכי מעניינים?

למעלה