משהו למחשבה

משהו למחשבה

הועתק מפורום תרומות והתנדבות: סיפור נחמד מאוד שהסתובב בעבר ברשת..... לפני שאתם מעבירים שמועה שהגיעה לאוזניכם... העבירו אותה דרך שלוש מסננות : איש אחד בא לסוקרטס ושאל אותו: "האם שמעת כבר מה שמספרים על הידיד שלך"? "לא" ענה סוקרטס, "אבל לפני שאתה מספר, תגיד לי: האם העברת את השמועה דרך שלוש המסננות?" "אילו מסננות"? , שאל האורח. "הראשונה - מסננת האמת." אמר סוקרטס, "האם אתה בטוח שהדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי אמת הוא?" האורח היסס: "בעצם, אני לא בטוח. אני רק שמעתי את הסיפור מפי אחר. ומה המסננת השניה?" "המסננת השניה", אמר סוקרטס, "היא מסננת הטוב, האם הדבר שאתה עומד לספר לי על ידידי הוא דבר טוב?" "להיפך", אמר האורח, "זה משהו איום ונורא. והמסננת השלישית?" "השלישית היא המסננת של הנחוץ" המשיך סוקרטס, "האם זה נחוץ לספר לי את הדבר הנורא על ידידי, שספק אם הוא אמת?" אחרי הפסקה אמר האורח: "לא, אין זה נחוץ כל-כך". "אם כך" אמר סוקרטס" כדאי שנדבר על משהו אחר." אז תהיו אנשים חכמים יותר ומה שלא נחוץ ו/או לא אמיתי או לא טוב אל תספרו !!! מקווה שכל אחד מאיתנו ישכיל לעשות השימוש הנכון בשלוש המסננות של סוקרטס.

rutimay

New member
אהבתי עד מאוד.

למרות שהפנמה מוחלטת של "חוק שלוש המסננות" ימנע ממני את אחת מהנאות החיים... (לא, לא אוכל!)... רכילות עסיסית.
אבל כן, את צודקת. קצת מסננות אישיות לא יזיקו לאף אחד. תודה דניאלוש.

זה נבון אבל לא ממש אנושי../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

כמה מאיתנו באמת מסוגלים (ואני בכוונה לא אומרת מסוגלות, למדתי שהגברים גרועים לא פחות מאיתנו) אכן לסנן ולא לקפוץ על הידיעה החדשה והמסעירה. איפה יצר הסקרנות, ויותר מזה איפה הנטייה הטבעית לרכלנות??? אני מודה, המסננות האלה...זה גדול עליי
אבל כן, בהחלט נושא לחמשבה

דן להב

New member
הכול יחסי

כמה תהיות פילוסופיות קשה לי לחשוב על סוקרטס נופל בפח של ידיעת האמת מי כמוהו כאבי תורת ההכרה הבין שאין אמת אבסולוטית ובטח לא מחפשים אחריה ואין לדעת אותה. הטוב... כמי שהיה נשוי לאחת מהנשים השנואות בהיסטוריה לא הייתי סומך על שיקול הדעת שלו בנושא של טוב ורע...סתם סתם... נחוץ, טוב נו כמי שחי בתקופתו של אבי אבות הציניקנים אנטיסתנס הוא לא ממש הבין מה באמת נחוץ ומה לא. לא לקחת את המילים יותר מידי ברצינות, זה לא סוקרטס אמר , זה אמר לי היום אלברט מהשיפודים... לא איינשטיין אבל מבין המון ביחסות ויחסים... ובשיפודים דני

rutimay

New member
לא הבנתי,

מי היה נשוי לאחת הנשים השנואות בהיסטוריה?
ובאותו עניין, הנה משהו שמצאתי הרגע אודות קסנטיפה וסוקרטס. אפשר ללמוד הרבה מהמשפט הזה: "ב"משתה" שואל אנטיסתנס את סוקרטס מדוע הוא חי עם האישה שקשה לחיות ולהסתדר איתה יותר מאשר עם כל אישה שאי-פעם הייתה או תהיה. תשובת סוקרטס היא שאנשים הרוצים להיות מומחים ברכיבה על סוסים בוחרים להם את הסוסים הקשים ביותר, כיוון שאם ישתלטו על אלה יוכלו להשתלט בקלות על כל סוס אחר; באותו אופן, הוא ממשיך, מכיוון שרצונו להתחבר ולהתעסק עם בני אדם, הוא בחר בקסנטיפה, משוכנע שאם יוכל לסבול אותה לא יתקל בכל בעיה ביחסיו עם שאר בני האדם. " (המקור פה: http://www.tau.ac.il/humanities/philos/segel/hanoch1-gr.html).

דן להב

New member
האמת... מממ נתת לי רעיון שלא חשבתי

אני התכוונתי לקסנטיפה השנואה, אבל עכשיו יש לי עוד רעיונות...יש עליה, על קסנטיפה כל כך הרבה סיפורים, מפאת הפמיניזם השורה בי אני לא פוצח בשורת מעלליה. במחשבה שניה לא פלא שסוקרטס בחר לשתות את כוס התרעלה... אני בטוח שיש רבים שמבינים אותו. הוא לא הצליח מעולם להשתלט עליה וגם היא לא עליו, אולי הוא לא ידע איך משתלטים על סוס, פראי או לא פראי. דני

למעלה