משהו להראות לכם...

ajar

New member
מה יש בזה ? למה זה ראוי בכלל 5 דקות

של קריאה ?

ajar

New member
את יודעת שהישיבות והאולפנות מאלים

באנשים כמוך ? אני תוקף מבלי להכיר אותך בכלל וזה דיי עלוב אבל שטויות זה כיף.

notafish

New member
הנושא של מוות

די מעסיק אותך, אה? את עדיין חושבת שניטשה צודק (עם חזרות אין-סופיות של החיים)? בקשר לרשימת הגוויות שהפנית אליו - מה בדיוק הפוינטה?

עוד אחת

New member
אין לי מושג מה ניטשה אמר על זה,

אבל מהדיבורים בפורום הסקתי שהוא אמר שכל דבר יחזור על עצמו בסוף, בגלל שהוא תמך בדטרמיניזם. זה לא נכון, בגלל שאין דטרמיניזם. אבל יכול להיות שמתישהו הדבר שיוצר את התודעה שלי יתקיים שוב. אחרי הכל, החלקים שמרכיבים אותו יתקיימו לנצח. בעצם, גם אם יש את תורת הקואנטים הגיוני שהכל יחזור על עצמו בסוף, כי בנצח הכל יכול לחזור על עצמו.

notafish

New member
דטרמיניזם לא קשור לזה

ניטשה הביא את הטיעון הזה ביצירתו "כה דיבר זראטוסטרה", כמניע לקוד התנהגות. משהו כמו "אל תעשה דברים שלא תהיה מוכן לעשות שוב ושוב אינסוף פעמים." כמובן שניטשה לא היה פיזיקאי - זה שהוא כתב את הרעיון לא הופך אותו לנכון. אגב, אפילו אם אתה חי את אותם החיים שוב ושוב, מעצם ההגדרה נובע שלא תזכור שום דבר מהחיים הקודמים שלך (כי אחרת החיים לא היו *בדיוק* אותו דבר), כך שמכל בחינה מעשית, אתה לא יכול להבדיל בין לחיות פעם אחת ללחיות אינסוף פעמים, אז הטיעון שלו לא ממש תופס. מאמר קצר וקריא בנושא (באנגלית, לצערי) ניתן למצוא כאן אם את מאוד מעונינת, הנה הטקסט המלא (גם כן באנגלית) של היצירה. פילסוף נעים!

The_Mighty_Perr

New member
אין לך מושג מה אתה אומרת...

בס"ד איך מכניקת הקוונטים אומרת שהכל יחזור על עצמו???

למעלה