משהו לא ברור.......

shlomoximuss

New member
משהו לא ברור........./images/Emo181.gif

שלום לכולם נתקלתי בקובץ HTM מוזר ולא ממש ברור לי מה הוא עושה ומה לעזאזל הוא עושה בתקיית הוינדוס שלי!!!! אולי משהו יודע נתקל אנו ענו לי התמונה מצורפת.(התמונה מראה מה שמופיעה בדפדפן כשאני פותח אותו)

uzi2

Active member
לא ממש מזהה, אבל לפי מה שאני רואה

איזשהו adbot משתמש בקובץ הזה לניהול פרסומות. אפשרות: לבדוק בעזרת AdAware אלו "spyware components" רצים אצלך במחשב.

shlomoximuss

New member
UZI אני.....

הורדתי את התוכנה AD-WARE וסרקתי את המחשב. עכשיו הוא מצא לי רשימה של כ-186 קבצים החל מהרג´יסטרי וחסל בתקיות פשוטות. הקובץ שציינתי לא מופיעה!! אבל עכשיו אני מודאג מזה כל הקבצים האלה ואיך אני מטפל בהם? אני לא יכול להרוס משהו ככה?

mmm

New member
הנזק...

מול התועלת, תוכנות מסויימות כמו KAZZA אולי תפסקנה לעבוד, אבל בדרך כלל התוכנה לא פוגעת במהלך פעילות המחשב. עדיף להשתמש בתוכנה זאת, התועלת גדולה מהנזק.

uzi2

Active member
יתרונות וחסרונות.

מה שקרוי spyware אלו בד"כ תוכנות adware (תוכנות חינמיות מבוססות פרסומות) שמשתמשות ב- adbots חיצוניים לניהול הפרסומות. כאשר אתה מתקין תוכנה מבוססת פרסומות כזאת (כגון Kazaa, או Download Accelerator, או IMESH, התוכנה מתקינה עוד תוכנה אחרת שאחראית על ניהול הפרסומות (אלא אם תוכנת adware אחרת כבר התקינה אותה). התוכנה שאחראית על ניהול הפרסומות נקראת adbot. ה- adbots רצים ברקע, באופן בלתי תלוי בתוכנות ה- adware שמארחות אותן (ושהתקינו אותן). הן מושכות קבצי פרסומות משרת פרסומות, הן מיידעות את שרת הפרסומות לגבי כמה זמן כל פרסומת נצפתה (דרוש לצורך חישוב הגביה מהחברות שמפורסמות, וכן לצורך קביעה האם להפסיק להשתמש בפרסומת הזאת), האם הקלקת על הפרסומת (דרוש לצורך חישוב הגביה מהחברה שמופיעה בפרסומת, וכן לצורך קביעה האם להמשיך עם אותה פרסומת), ונאיזו תוכנה מארחת הפרסומת מופיעה (כדי לקבוע כמה תמלוגים להעביר ליצרנית תוכנת ה- adware המארחת). על פי מסמכי הפרטיות אצל יצרניות ה- adbots השונות, גם נלקח מספר ה- IP ונקבע על ידיו האזור שבו מופיעה הפרסומת, כך שניתן להתאים פרסומת לאזור מגורים. אבל לא נלקח מידע כמו מידע על הרגלי שימוש כלליים באינטרנט וכדומה. גם בעבר כאשר כל הנושא הזה פרץ לתודעה הציבורית, ברעש גדול דרך האתר של גיבסון, היו מי שבדקו האם אכן כמו שגיבסון רמז היה מעקב אחרי הרגלי השימוש שלנו באינטרנט, והממצאים שדווחו היו שלא. בסוף אחרי איום במשפט גם גיבסון הבהיר שאכן לא היה אמת בחשד שלו. יחד עם כך שככלל אין כאן בעייה אמיתית של חדירה לפרטיות, הרי שעצם העובדה שה- adbots רצים ברקע, ולוקחים משאבים, ומשתמשים בתקשורת, היא דבר בעייתי, וראוי לפחות שאנשים יהיו מודעים לשאלה מה רץ אצלם ברקע, מה האינפורמציה שמועברת וכיצד. הרעש הגדול סביב ה- spyware יצר בעיה הפוכה - חברות יצקניות של adware ניסו להסתיר את העובדה שהן משתמשות ב- adbots וזה הביא ליותר נזק מתועלת. יש גם בעיות שקשורות ל- adbots. למשל, לפחות בעבר, יצרנית adbots מפורסמת בשם Radiate יצרה adbot שהשתמש בדפדפן כדי להעביר אינפורמציה ולמשוך פרסומות מאתר הבית שלה, אבל בגלל בעיה ב- adbot הוא לפעמים גרם לקריסה של הדפדפן ולפעמים כתוצאה מכך גם לקריסה של מערכת ההפעלה. מכייון שמרבית האנשים לא היו מודעים לקיומו של ה- adbot הנ"ל, הם חשבו שהבעיה היא שהדפדפן לא יציב, וניסו להחליף דפדפן, כאשר לרגע אחד הם לא חשבו שהבעיה היא באותה תוכנה (מבוססת פרסומות) שהם התקינו זמן מה קודם לכן, ושעדיין לא ממש השתמשו בה (ושבכלל לא אמורה להיות קשורה עם הדפדפן). משום כך, חשוב שנדע, כיצד כל תוכנה נתמכת פרסומות עושה את זה, ומה רץ לנו ברקע, ומה הוא מעביר, והאם הוא משתמש או מחובר לתוכנות נוספות, אבל בסופו של דבר, הכל מגיע לשאלה הבסיסית: האם השימוש בתוכנה הזאת שווה לנו את העובדה שרץ adbot ברקע ושעושה את מה שעושה, ושאנו נחשפים לפרסומות, או לא שווה לנו. הרבה פעמים הסרה של ה- adbot ושאריות ניהול הפרסומות כאשר ה- adware המארח עדיין מותקן, יגרום להפסקת עבודתו, ובכל מקרה כמעט תמיד זה יהווה הפרה של הסכם השימוש (כי זו הפרנסה של יצרני ה- adware). יש כמובן קצת סיבוכים לעניין ומקרים יוצאי דופן מעצבנים (כמו ה- BDE או ה- TopText), ולכן מומלץ להכנס לפרטים ולבדוק באופן פרטני מה רץ ולמה הוא שייך, וכדומה.

uzi2

Active member
וברמה היותר פרקטית

עבור כל תוכנה חינמית שמבוססת פרסומות שהתקנת במחשב שלך, כנס למנוע חיפוש כדוגמת Google או AlltheWeb, וחפש את אתרים שמכילים את שם התוכנה הנ"ל ואת המילה spyware, ונסה לקבל תמונה אלו adbots מותקנים עם התוכנה הנ"ל ומה הם עושים. אח"כ אפשר להכנס ל- msconfig (מתוך Start/Run מקלידים msconfig ולוחצים enter), ושם תחת startup מסתכלים אלו תוכנות מועלות עם הדלקת המחשב, ושוב בודקים (לגבי אלו שלא יודעים מהן) בעזרת מנוע חיפוש את שם התוכנה (אם השם מכיל נקודה, יש לשים אותו בגרשיים) ביחד עם המילה spyware ומכאן מקבלים תמונה האם מדובר ב- adbot ומה ה- adbot עושה וכיצד. יש עוד דרכים כגון להסתכל האם adsearch מכיל אינפורמציה לגבי תוכנת adware, באיזו תוכנת adbot היא משתמשת וכדומה. את adsearch אפשר להוריד מהאתר של Lavasoft, יצרנית AdAware (דרך רגב בכל הדיון הנ"ל, נא לא להתבלבל בין adware ו- adaware.

למעלה