משהו יפה ששמעתי...

melancholia

New member
משהו יפה ששמעתי...

לפני שתקראו אני מוכרח לציין שאין קשר בין דעותי הפוליטיות למקרה הספציפי הזה ושאין בכוונתי לערב כרגע אותן למען השארת הדיון על תוכנו. לפני כמה שבועות נסעתי במונית אל עבר שדה התעופה בדרכי אל הולנד. בזמן הנסיעה שודרה מהדורת החדשות של גלי-צה"ל בשעה 10:00. עקב זאת, נפתחה שיחה נעימה על פוליטיקה. כששאלנו את הנהג על דעותיו הוא ענה בנימוס שגבל בצער והסביר שהוא נוטה לימין. סיבותיו של הנהג נשמעו הגיוניות מאוד אך אין כוונתי לדון בכך. במהלך הסברו הזכיר הוא פסוק תנכי שבו אומר אלוהים להגר- "יוולד לך בן (עשו) אך הוא יהיה פרא אדם". כשהוא אמר את זה הוא דאג להדגיש לנו שבעברית אומרים - "חיית מחמד" או "חיית פרא" כאשר קודם מוזכר שמדובר בחיה ורק אחר-כך את תיאורה. אך כאשר דיבר אלוהים על עשו הוא אמר קודם פרא ורק אחר-כך אדם! עשו, כידוע, הוא אבי העם הערבי ולכן, אמר הנהג שאינו מאמין שיש אפשרות להגיע עם הערבים למצב של שלום. מה דעתכם?

La Gamba

New member
הוא גם לא הבן של הגר

אז כנראה שהיא התבלבלה... ישמאל הוא אב הערבים רק ע"פ תיאוריה, אגדה ומיתוס. (סופ נאצי/איליין) NEXT!

totony

New member
גם הערבים מאמינים בזה, אתה יודע....

לא יכול להיות ששתי דתות שונות לגמרי יכולות להאמין באותו סיפור שכתוב גם בתנ"ך וגם בקוראן?! רק שבקוראן מסופר שאברהם רצה להקריב את ישמעל, אבל מלאך אמר לו לא לעשות זאת, ובמקום זה לגרש אותו, ביחד עם הגר....

EverMan

New member
נכון ...

אבל הטיעון שלו היה בנוגע לעשו - וזה לא נכון נקודה. וכן - האיסלאם מאמין גם בתורה וחלק מהנביאים והכתובים. מה הקשר ?

totony

New member
על עשיו, ישמעל ועמלק

על עשיו =================== לפי המסורת, מעשיו יצאו 3 עמים מוכרים בעולם העתיק: א. אדומים. ב. יוונים ורומאים(הם באותה קטגוריה בגלל שרומאים יצאו מיוונים). ג. עמלק. על עשיו לא נאמר "פרא אדם", אלא על ישמעל! בנוסף נאמר על ישמעל "ידו בכל וידו כל בו"~ בערך, לא זוכר ממש את הפסוק, אבל נדמה לי שאמרתי את זה נכון... ישמעל הוא בנו של אברהם, ועשיו בנו של יצחק, אם את זוכרת...(לא נורא, קורה שמתבלבלים...) ---------------------------------------------------------------------- על ישמעל ==================== לפי המסורת, הגזע הערבי יצא מישמעל. ישמעל גורש ביחד עם אימו, הגר לנדוד במידבר. יצחק הזמין את ישעל להלויה של אברהם, וישמעל בא. ישמעל מוזכר בתנ"ך ב"פרא אדם", אבל גם מסופר על הצד הטוב שלו, כיוון שכתוב שהוא היגיע עם בניו, ובכה ליד קבר אביו, ישמעל כיבד את אברהם והשלים עם יצחק. ====================================================================== לפי התנ"ך, עמלק הוא צעצע של בת-ישמעל ועשיו. =====================================================================

EverMan

New member
אז ככה...

סתם בשביל הויכוח ההיסטורי ... רומא לא יצאה מהיוונים. ישמעאל מוזכר בתנ"ך מספיק פעמים , הוא מוזכר כפרא אדם וניתן לכך פירושים רבים , רובם לא שליליים. כגון : הוא יהיה איש טבע , סייר או פייטן או דבר דומה ... פרא אדם אינו דבר רע , זה לא נועד להדגיש את חיותו ... רשום גם שבניו של ישמעאל היו מהאנשים הכי אינטלגנטים ונאורים שהיו ... הם המציאו דברים גדולים (שפשוט אין לי כוח לבדוק מה הם ...) וכו´ ...

La Gamba

New member
ישמעאל

הוא הומו פדופיל! למה אתה חושב שגירשו אותו? כי הוא היה "מצחק" את יצחק. "מצחק" זה מה שיצחק עשה לרבקה, כאשר אלימלך הבין שהם לא אח ואחות. אלימלך תפס אותם "מצחקים".

melancholia

New member
הצדק איתכם!

בלבלתי בין עשו לישמעאל. רק חבל לי שאף אחד לא שם לב לזה אלא רק תיקן. אז עכשיו שהכל מתוקן, מה דעתכם?

EverMan

New member
שהפרשנות שלו לא נכונה

הפרשנות בנוגע לישמעאל אינה נכונה. פרא אדם לא אומר שהוא פראי וחייתי , אלא דברים אחרים. אני לא פרשן ולא גדול בתורה , אבל אין זה מפורש כדבר רע בדר"כ.

yoavl1

New member
אז מה?

מי מתייחס בכלל לתורה? אנשים! אנחנו חיים היום עדיין ע"פ ספר דמיוני שהאדם הקדמון המציא?? נו,באמת..... אני אומר - בואו נחיה ע"פ "העץ הנדיב" של שאל סילברסטיין.

totony

New member
אינך יכול לקבוע זאת בודעות.....

פרא אדם זה פרא אדם....... אבל אתה צודק שאי אפשר לקבוע מנטליות של עם ע"פ "אביהם" העתיק. אבל אפשר לראות לפי מה שמראים אצלם בטלויזיה שהם לא סתם כונו "פראי אדם".

EverMan

New member
אין קשר, המילים של אז לא חופפות

למילים של היום. הרבה אנשים טוענים שפרא אדם זה משהו אחר , כמו נווד , או איש טבע , או צייד. הרי זה יהיה בושה לאברהם אביהו אם יהיה לו בן שהוא חיה למעשה , אז לא הגיוני שזה יהיה כתוב בתנ"ך. המנטליות אז הייתה שונה , וגם הכתב עצמו.

למעלה