משהו ידע אם כדורים.....?

חייםלוי

Member
מנהל
כן. כשהייתי אצל רופא שיניים לפני

כמה חודשים הרופא אמר שתרופות אנטי אפילפטיות פוגעות בחניכיים ובעקיפין גם בשיניים.

מעיין מה שאתה אומר...

אני לוקחת למודקס 50 מ"ג ביום, ובאמת לאחרונה סבלתי מדלקות בחניכיים. רופא המשפחה המליץ על משחת שיניים מדהימה שעזרה לי מאד. שמה :פרודונטקס.(לא להיבהל...עלות כ-20 שקל..אבל שווה) כל מה שקניתי מבית המרקחת לא עזר לי...רק זה!!! פשוט מעולה!

tropical888

New member
גם לי נאמר מרופא השיניים שלי

שהכדורים שאני לוקחת - טגרטול פוגעות בחניכיים ויש נסיגת חניכיים. אני שוטפת את הפה כמה פעמיים בשבוע עם חומר נוזלי שנקרא mouthrinse של oxyfresh וזה מאוד עוזר לי - גם מנקה את האבנית שמצטברת (בלי שום קשר לנסיגה) וגם אם כואבות לי לפעמיים החניכיים בנוסף לזה שאני בהריון וזה גם יכול לגרום לכאבי חניכיים. באתר הזה אפשר למצוא חומר המסביר על ה-mouthrinse http://www.dentist.net/bad-breath.asp

אילןאבא

New member
שיניים, קצף וריח...

אתר נחמד - אולי תוסיפו לקישורים. הם מתייחסים לריח רע ולא לנסיגת חניכיים אך חלק מהטיפול כנראה משותף. לבלי, גם אני אוהד של פרודונטקס... החומר מבוסס על חומר דומה למה שהשיננית משתמשת בשעת הניקוי. העקרון (כפי שמופיע גם באתר לעיל) לא להשתמש במשחות שיניים עם הרבה קצף (כמו קולגייט), למרות שקל יותר לשווק אותם כי הם עושות 'רושם' כאילו קירצפו את הפה... הקצף נגרם ע"י חומר בשם SLS (מצוי גם בשמפו) שלא באמת מנקה. לעומת זאת, משחות עם תחמוצת כלורית (כלור די-אוקסידי) עושות את העבודה. לחילופין, אפשר לעשות שטיפות פה עם רבע כפית סודה לשתייה מומסת בטיפה מים (הצעה שקיבלתי מרופא מומחה לנושא) - זול יותר משטיפות פה ולא מצהיב את השיניים כמו הרבה משטיפות הפה...

ענת71

New member
אף פעם לא היו לי בעיות בשיניים.

אני לוקחת כדורים יותר מעשרים שנה ותודה לאל הכדורים לא גרמו לי לבעיות בשיניים.

למעלה