משהו חשוב:

רצוי להגיד דברים נכונים כדי לאפשר הבנה הדדית ושיתוף פעולה. השופט מחליט לפי שמיעת שני הצדדים הסנגור והקטגור. אם אשקר לשופט, גם הסנגור עלול להאמין לשקר ולחשוב שלא צריך להגן עליי כי לדבריי אני לא אשם. אם אתן לשופט להחליט בעצמו במה להאמין, כל צד יבין מה שצריך וזה ישתלם לי מכל הצדדים.

Harrington

Well-known member
מנהל
רצוי להגיד דברים נכונים כדי לאפשר הבנה הדדית ושיתוף פעולה. השופט מחליט לפי שמיעת שני הצדדים הסנגור והקטגור. אם אשקר לשופט, גם הסנגור עלול להאמין לשקר ולחשוב שלא צריך להגן עליי כי לדבריי אני לא אשם. אם אתן לשופט להחליט בעצמו במה להאמין, כל צד יבין מה שצריך וזה ישתלם לי מכל הצדדים.
אלוקים אדירים.

לא הבנתי את התגובה. אני רק טוען שצריך לדבר ברור ולהגיד דברים נכונים. אם אני לא רוצה לגלות את כל האמת, עדיף לי בהיגיון לא לענות על השאלה אלא לתת לשומע בחירה במה להאמין שהרי בכל מקרה יחליט במה להאמין, גם אם אענה לו. אם ברור לכולם שחשוב לי מסיבה מסוימת שיאמין, ברור שיחקור יותר ואז יותר כדאי להגיד שיאמין לי מאשר לשקר.

ai27

Well-known member
לא הבנתי את התגובה. אני רק טוען שצריך לדבר ברור ולהגיד דברים נכונים. אם אני לא רוצה לגלות את כל האמת, עדיף לי בהיגיון לא לענות על השאלה אלא לתת לשומע בחירה במה להאמין שהרי בכל מקרה יחליט במה להאמין, גם אם אענה לו. אם ברור לכולם שחשוב לי מסיבה מסוימת שיאמין, ברור שיחקור יותר ואז יותר כדאי להגיד שיאמין לי מאשר לשקר.
אם אתה לא מסנגר על עצמך,
עמדת הקטגור היא היחידה שנשמעת,
אז לשופט אין באמת בחירה.

אתה צריך להציג
את גרסתך ופרשנותך המלאה לסנגור,
והוא ידריך אותך מה להגיד לשופט ומה לא.

אם אתה לא מסנגר על עצמך,
עמדת הקטגור היא היחידה שנשמעת,
אז לשופט אין באמת בחירה.

אתה צריך להציג
את גרסתך ופרשנותך המלאה לסנגור,
והוא ידריך אותך מה להגיד לשופט ומה לא.
ברור שגם עמדת הסנגור משפיעה, אחרת בשביל מה הוא מדבר? השופט יתחשב בשתי העמדות, בעד ונגד ויחליט לפי שיקול דעתו האם להאשים אותי. חשוב לדבר ברור כדי להעביר מסרים ביעילות מירבית, ולכן עדיף לתת בחירה אם להאמין מאשר לשקר שזה יכול ליצור בלבולים ואי הבנות בין הצדדים השונים.

הגעתי למסקנה שאי אפשר להכריח אותי לענות ולגלות את כל האמת. אדם לא חייב לדבר. תמיד מותר לשתוק. מי שרוצה לדעת, שיחקור. חשוב לדבר ברור.

ai27

Well-known member
הגעתי למסקנה שאי אפשר להכריח אותי לענות ולגלות את כל האמת.
אדם לא חייב לדבר. תמיד מותר לשתוק. מי שרוצה לדעת, שיחקור. חשוב לדבר ברור.
תמיד מותר לשתוק,
ותמיד מותר להגיד אמת-חלקית,
או את הצורה בה אתה רואה את הדברים.

כשמנסים להשתיק אותך (בגלל שפגעת להם בטיעון) אתה לא באמת חייב לשתוק,
אלא אם השופט אישר להשתיק אותך מפורשות.

למעלה