משהו דיי מעצבן...

• פותח הנושא KEiN
  • פורסם בתאריך

KEiN

New member
משהו דיי מעצבן...

קודם כל אינקה יקר! ברוך הבא!!!!!!! נכנסתי לפורום וראיתי פרחים, ואז אמרתי, "האם?! האמת?! האמנם?" לאן נעלמת? :) בכל מיקרה, אבא שלי הלך לעזור לאמא שלי באמצע שהוא עזר לי ללמוד לבגרות ואני נחתי לי על הספה, ואפשר להגיד שביצעתי מדיטציה מסוג כל שהוא, אני לא בטוח איזה... התרכזתי בתחושות של הגוף ולאט לאט כאילו מתנתקים מהחושים בגפיים, והתחלתי להרגיש כאילו דברים אחרים ברגליים בלי קשר לעולם האמיתי, כל מיניי ריחופים ולחצים, וסתם חשבתי שאני לא באמת צריך להתאמץ ולשכב 10 דקות כדיי להגיע למצב הזה, אלא רק לעשות סוויץ' בראש, והנה עכשיו אני תקוע, כל פעם שאני חושב על זה אני דיי מאבד תחושה ברגלים ומקבל תחושה שלך לחץ, כאילו פעילות מוגברת של דם או משהו, וזה ממש ממש ממש ממש מעצבן !!! אני רוצה לזרום אם זה, אבל זה ממש מעצבן אותי, כי זה מציק! מה לעשות?

אִינקה

New member
../images/Emo20.gif אהלן

זה שלא הייתי בפורום היה באדיבותו של המנהל הקודם, אתה ודאי זוכר זאת. שנית, מה שאתה מתאר כהתנתקות הגפיים מתרחש בדרך כלל בהרפייה עמוקה. התחושות המוזרות הן משום שהמוח "מנתק" את העצבים אבל כמו באפקט פאנטום (תחושות באצבעות יד קטועה וכו') עדיין המרכז במוח פעיל והתחושות מוקרנות לאיבר זה. מעצבן? זה חלק מהתהליך ובהחלט עובר עם הנסיון. שווה מאוד להתמיד כי זה משחרר אותך מהגוף. אם הלחץ רק ברגלים, כנראה שהוא נובע מן ההרפייה כאשר הרגליים למטה. במצב של הרפייה שסתומי כלי הדם ברגלים נפתחים מעצמם (בהעדר טונוס מספיק בשרירים) והדם אינו מצליח לעלות במלואו כלפי מעלה, מצטבר, ויוצר תחושת לחץ. הפתרון: לבצע את המדיטציה/הרפייה בשכיבה על הגב או לווסת תודעתית את טונוס השרירים ברגלים כך שהתחושה תעלם. בהצלחה.

אִינקה

New member
../images/Emo20.gif כמו כל דבר אחר

פשוט עושה זאת וזהו. טונוס הוא מתח השרירים, לכן שליטה ברמת ההרפייה תסייע לכך. פתאום אני חושב על כך שתנוחת הלוטוס עושה בדיוק אותו הדבר - הרגלים המשוכלות לוחצות זו על זו ומונעות מהדם לחזור כלפי מטה.

למעלה