משהוא מעניין...

The_Mighty_Perr

New member
משהוא מעניין...

בס"ד משהוא מעניין שכדאי לשים לב אליו: למרות שבכל שפות התכנות שאנחנו מכירים(וכל שפות התכנות בכלל) שהן מונחות עצמים מיישמים רב-צורתיות באמצעות הורשה. אבל, למרות זאת, זה רק היישום! מחלקות מופשטות, ממשקים, פונקציות ווירטואליות טהורות - כל מושג בכיוון הוא רק היישום, זה לא מסביר את התיאוריה, את הרעיון של רב-צורתיות. ישנו יחס לרב-צורתיות של "עוד דבר שעושים בעזרת הורשה", אבל למען האמת רב-צורתיות היא החלק החשוב ביותר של תכנות-מונחה-עצמים: כימוס הוא דבר פשוט ונפוץ ללא קשר לתכנות-מונחה-עצמים. הורשה היא חשובה, אבל קשה לראות מה היא עושה, מלבד האפשרות ליישם בעזרתה רב-צורתיות. וכאן מגיעים לרב-צורתיות... רב-צורתיות מאפשרת להתייחס לעצמים שונים באותה צורה. או להפך, כביכול יש לנו עצם אחד עם הרבה צורות! הורשה היא בעצם פועל יוצא של רב-צורתיות! אפשר היה ליישם רב-צורתיות ללא המושג "הורשה", אבל אם מישוהא היה כותב תוכנית עם רב-צורתיות ולא משתמש ביכולות הללו - הוא היה מקבל הורשה פשוטה. הורשה היא גם דבר מסובך(ע"ע הורשה פרטית, הורשה תיבורית, הורשת מימוש, הורשת ממשק...) אבל קשה שלא לשים לב איך מתייחסים לרב-צורתיות כמו |תוספת להורשה", או "המשך טבעי להורשה"...! אין לי כוח להמשיך לכתוב, אז נחכה לתגובות, והראה מה חושבים... בברכה...

העברית הזאת תהרוס אותי ../images/Emo13.gif

אתה מוכן לתרגם לי רב-צורתיות לאנגלית? האם אתה מתכוון ל factory?

galke

New member
ברור שלא

זה רק מיחזור של הפילוסופיה הבסיסית של OOP.

The_Mighty_Perr

New member
מה מיוחד במה...

בס"ד הערתי שצריך להפריד בין הורשה לרב-צורתיות, דבר שרובה המתכנתים לא עושים... לא חידשתי כלום... הזכרתי... בברכה...

כי

לא יודעת למה סתם

The_Mighty_Perr

New member
פולימורפיזם

בס"ד ובאנגלית כותבים במילה אחת: polymorphism. מלה אחת בלי z... בברכה...

ihovav

New member
אם הבנתי את הכוונה...

אז מה שאתה בעצם אומר שאנחנו מפספסים את הרעיון האמיתי של התכנות מונחה העצמים... אני לא חושב כמוך - אני חושב שבלימוד נכון של המתודולוגיה - מבינים את הרעיון, ומה עומד מאחורי הורשה ורב-צורתיות אני אישית חושב שבמידה ומלמדים\לומדים את המתודולוגיה בצורה נכונה - מבינים את הרעיון מאחורי השיטה, אבל לפי מה שראיתי לא ממש שמים על זה דגש גדול, וחבל...

ברור ש...

אתה צודק, אבל מכיוון שאני אוהב דיונים פילוסופיים, אני אוסיף ואפילו אתן דוגמה מעניינת, שבטח כולם מכירים.... ברור שהורשה היא רק יישום לפולימורפיזם ואפילו לא יישום כ"כ טוב. הדוגמה המפורסמת של הריבוע והמלבן - מכיר? דוגמה למצב שבו הורשה היא *ממש* לא פולומורפיזם. אני אישית חושב טוב טוב בשלב ה-Design, לפני שאני מממש פולימורפיזם בעזרת הורשה.

למעלה